17.7.09

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΨΕΥΤΟΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ!

-Μετά από δεκάδες "ελέγχους" που έκανε ο αλλοδαπός που παρίστανε τον Αστυνομικό και έκλεβε χρήματα από τους οδηγούς που σταματούσε για "έλεγχο" στην Εγνατία οδό, συνελήφθη επιτέλους και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για αντιποίηση Αρχής, κλοπές κατά συρροή κ.λ.π.
-Αυτή η ιστορία χρονολογείται από πολύ καιρό.Ο "κύριος" που παρίστανε τον Αστυνομικό, χρησιμοποιούσε ΙΧ αυτ/το σαν δήθεν συμβατικό περιπολικό .
-Πάντως αυτή η ποικιλία των Αστυνομικών στολών- πράσινες,κίτρινες,μπλέ,καφέ,μαύρες,γαλάζιες,άσπρες κ.λ.π. (ποιό πολλές και από τα χρώματα της ίριδος) τα κράνη,πηλίκια, μπερέδες,δίκοχα και αυτά διαφόρων χρωμάτων και σχημάτων, έχουν μπερδέψει τον κόσμο που δεν μπορεί να ξεχωρίσει τους Αστυνομικούς από τους σεκιουριτάδες,τους δημοτικούς,τους εργάτες καθαριότητος,τους εργάτες δημοσίων έργων τους παγωτατζήδες και τους..ιερείς!!!
-Πρέπει ο Αστυνομικός να ξεχωρίζει για τον απλούστατο λόγο ότι πρέπει ο πολίτης να γνωρίζει τι είναι αυτός που του κάνει σήμα να σταματήσει, που του ζητά τα στοιχεία και να αντιδρά ανάλογα.
-Επίσης δεν μπορεί ο κάθε ένας -ιδιώτης,Σεκιούριτυ,Δήμος,Δημοτική Αστυνομία κ.λ.π. να χρησιμοποιεί αυτοκίνητα πανομοιότυπα με της ΕΛ.ΑΣ ( με ίδιους φάρους κ.λ.π.) γιατί στο τέλος δεν θα σταματά κανείς οδηγός σε κανένα από αυτούς ούτε και σε εκείνους που υποχρεούται να σταματήσει...
-Επιτέλους δεν μπορεί να λέει ο ληστευόμενος ότι πέρασε το περιπολικό και έκανε "το κορόϊδο" και το περιπολικό να ήταν της Δημ. Αστυνομίας και τη λάσπη να την ..απολαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ.
-Ας ασχοληθούν οι αρμόδιοι, να ρυθμίσουν τα τως στολών, φάρων αυτοκινήτων κ.λ.π. ωστε να μην υπάρχει η σύγχιση που υπάρχει σήμερα.