19.3.26

Σαν σήμερα...

 




363: Πυρκαγιά καταστρέφει το ναό του Παλατίνου Απόλλωνα στην Ρώμη. Ο αυτοκράτορας Ιουλιανός κατηγορεί τους Χριστιανούς για εμπρησμό, ενώ ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος την αποδίδει σε θεϊκή ενέργεια.

1831: Σημειώνεται η πρώτη ληστεία τράπεζας στη Νέα Υόρκη. Οι ληστές φεύγουν από τη City Bank (σημερινή Citibank) με 245.000 δολάρια.

1895: Οι Γάλλοι κινηματογραφιστές και εφευρέτες Ογκίστ και Λουί Λιμιέρ δημιουργούν την πρώτη ταινία τους, με τίτλο «Έξοδος από το εργοστάσιο Λιμιέρ» (La sortie des usines Lumière), που αποτυπώνει την έξοδο των εργατών από το εργοστάσιό τους.

1918: Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών καθιερώνει τις ζώνες ώρας και εγκρίνει τη θερινή ώρα.

1983: Δολοφονείται στο γραφείο του ο εκδότης της εφημερίδας «Βραδυνή», Τζώρτζης Αθανασιάδης. 

2004: Η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής.

2009: Πραγματικότητα είναι πλέον και στην Ελλάδα η γέννηση παιδιού από κατεψυγμένο ωάριο. Τον τοκετό πραγματοποιεί στο μαιευτήριο «Μητέρα» ο Δρ. Μηνάς Μαστρομηνάς.


enikos. gr