![]() |
| . |
(State Railway of Thailand via AP)Αυτή η φωτογραφία, που δημοσιεύθηκε από την Κρατική Σιδηροδρομική Εταιρεία της Ταϊλάνδης, δείχνει τη σκηνή μετά την πτώση ενός γερανού κατασκευής σε επιβατικό τρένο
Ταϊλάνδη.- Tουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 55 τραυματίστηκαν όταν ένας γερανός κατέρρευσε και καταπλάκωσε τρένο προκαλώντας σιδηροδρομικό δυστύχημα στη βόρεια Ταϊλάνδη, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.
«Είκοσι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από (άλλοι) 30 τραυματίστηκαν», σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό τον οποίο έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τσατσαπόν Τσιναγουόνγκ, αξιωματικός σε αστυνομικό τμήμα στην επαρχία Ναχόν Ρατσασίμα, βορειοανατολικά της Μπανγκόκ.
Σημειώνεται ότι το δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα πρωί στην περιοχή Σικχίο της επαρχίας Νακόν Ρατσασίμα, 230 χλμ. βορειοανατολικά της Μπανγκόκ, σε τρένο με προορισμό την επαρχία Ουμπόν Ρατσαθάνι.
Το χρονικό του δυστυχήματος
Το μοιραίο τρένο κινούνταν από την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης προς τα βορειοανατολικά όταν η πτώση οικοδομικού γερανού πάνω του προκάλεσε τον εκτροχιασμό του και τον θανάσιμο τραυματισμό πολλών επιβατών.
Ο γερανός έπεσε πάνω σε ένα από τα βαγόνια, παρασύροντας ολόκληρη την αμαξοστοιχία.
