10.1.22

Έβγαλαν στους δρόμους τους κατοίκους της Φλώρινας τα 5,3 Ρίχτερ: Ζημιές αλλά δεν έχει αναφερθεί, μέχρι στιγμής, κάποιος τραυματισμός


 

Ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη της Φλώρινας έγινε ο σεισμός των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 23:43 χθες, Κυριακή, αφού το επίκεντρό του εντοπίζεται μόλις 2 χλμ από την κεντρική πλατεία, προς τη συνοικία «Σίμος Ιωαννίδης».

Στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί μικρές ζημιές στο εσωτερικό διαμερισμάτων -κυρίως στον τελευταίο όροφο πολυκατοικιών- ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές τρία μπαλκόνια διαμερισμάτων.

Μετά τον πρώτο σεισμό, οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους σε πλατείες και ανοικτούς χώρους, ενώ ακολούθησαν και αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί, με επίκεντρο τις περιοχές Ακρίτας και Άνω Κλεινές, κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός», ενώ ήταν καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά το θέμα των υλικών ζημιών λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κάτι σοβαρό στην πόλη της Φλώρινας».

Ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης σημείωσε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη λεκάνη της Πρέσπας κι ότι μέχρι στιγμής «δεν τού έχουν αναφερθεί ζημιές σε κατοικίες ή σε σταυλικές εγκαταστάσεις».

Κάτοικοι της Φλώρινας, αυτή την ώρα βρίσκονται συγκεντρωμένοι στις πλατείες, ενώ κάποιοι μετακίνησαν τα οχήματά τους σε ανοικτούς χώρους ακόμη κι έξω από την πόλη, προκειμένου να περάσουν εκεί τη νύχτα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Φλώρινας, αμέσως μετά τον σεισμό τέθηκε σε γενική επιφυλακή.

  • Κλειστά, για προληπτικούς λόγους, σήμερα (Δευτέρα) τα σχολεία στην ΠΕ Φλώρινας, λόγω σεισμού

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα (Δευτέρα) οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι παιδικοί σταθμοί στην ΠΕ Φλώρινας εξαιτίας της αναστάτωσης που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία από τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 23:43 χθες, Κυριακή, κι έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή.

Τη σχετική απόφαση πήραν, για προληπτικούς λόγους, οι δήμαρχοι Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης και Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – του ανταποκριτή μας Σπ. Κουταβά
Κοζάνη, Greece

https://hellasjournal.com/