17.12.21

Ξανθός για μελέτη Τσιόδρα, Λύτρα – Ο Μητσοτάκης να ανασκευάσει ή να ζητήσει συγγνώμη

 



Σφοδρή κριτική ασκεί ο πρώην υπουργός Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, στον πρωθυπουργό μετά και την δημοσιοποίηση της κλινικής μελέτης των επιστημόνων Σωτήρη Τσιόδρα – Θεόδωρο Λύτρα.

Ο κ. Ξανθός τονίζει πως μετά τη δημοσιοποίηση πρόσφατης κλινικής μελέτης για την αυξημένη θνητότητα στη χώρα μας ειδικά στο πεδίο των μονάδων εντατικής θεραπείας λόγω της ανεπάρκειας του συστήματος υγείας και της έλλειψης προετοιμασίας του ΕΣΥ ο πρωθυπουργός της χώρας είναι βαθύτατα εκτεθειμένος καθώς έσπευσε πριν από λίγο καιρό να πει δημόσια και ανερυθρίαστα ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι επιβαρύνεται δραματικά η κατάσταση των διασωληνωμένων εκτός εντατικής.

Ο βουλευτής αναφέρει πως η επιστημονική έρευνα και οι τεκμηριωμένες δημοσιεύσεις των επιστημόνων αποδεικνύουν ότι αυτό δεν ισχύει.

«Προχτές μάλιστα οι εκπρόσωποι των εντατικολόγων της χώρας κράτησαν πολύ σημαντικές αποστάσεις από τις δηλωσεις του ΠΘ μιλώντας για αδόκιμη αναφορά» τονίζει και συμπληρώνει:

«Θεωρώ ότι αυτό που προκύπτει είναι ότι στη χώρα έχουμε αποτρέψιμους θανάτους που θα είχαν αποφευχθεί εάν είχαν ληφθεί έγκαιρα και  σωστά η κατάλληλη προετοιμασία των δημόσιων νοσοκομείων των δημοσίων μονάδων εντατικής θεραπείας, εάν είχε έγκαιρα επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας και είχε αναλάβει μαζί με τα στρατιωτικά νοσοκομεία ένα σημαντικό μέρος από την νοσηλεία των ασθενών με κοροναϊό.

https://www.tanea.gr/

Ο κύριος Μητσοτάκης ή πρέπει τώρα να ανασκευάσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ή θεωρώ ότι οδηγεί στην πλήρη ανυποληψία όχι μόνο τις κυβερνητικές διαχείρισης αλλά της πολιτείας και των θεσμών.

Η κοινωνία είναι δύσπιστη, βιώνει μία τραγική πραγματικότητα ενώ είναι σε εξέλιξη μια υγειονομική τραγωδία στη χώρα υπάρχει τρομερή ανασφάλεια και αβεβαιότητα για την υγεία για τη δουλειά για το εισόδημα και την επιβίωση των ανθρώπων και αυτό που απαιτούν οι πολίτες είναι διαφάνεια αξιοπιστία και ενδυνάμωση του συστήματος υγείας και του κράτους πρόνοιας