6.9.21

“Μεταγραφή” υποστηρικτή του σχεδίου Ανάν από Κύπρο για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας

 

Η δεξαμενή των “άριστων” φαίνεται ότι εδώ και καιρό έχει στερέψει. Δεν μπορεί να εξηγηθούν αλλιώς οι πληροφορίες που από χθες δημοσιεύονται και προφανώς διαρρέουν από το Μαξίμου, σύμφωνα με τις οποίες η επιλογή του κ.Μητσοτάκη για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας είναι “μεταγραφή” από την Κύπρο! Και μάλιστα όχι απ΄αυτές που θα λέγαμε …”μεταγραφή αεροδρομίου”, σαν κι αυτές που κατά καιρούς έχουν κάνει ποδοσφαιρικές ομάδες…

Ο κ.Χρήστος Στυλιανίδης πρώην Κύπριος Επίτροπος είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες , μεταξύ των πρώτων επιλογών του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας. Υφυπουργός του θα τοποθετηθεί ο πρώην Α/ΓΕΑ Ε.Τουρνάς.

Δεν έχει ένα στέλεχος που να εμπιστεύεται ο κ.Μητσοτάκης και στράφηκε στην “κυπριακή πολιτική αγορά”; Και πως θα τον κάνει υπουργό;

Ο κ.Στυλιανίδης ήταν από τους υποστηρικτές του ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν. Ως εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτικού Εκσυγχρονισμού είχε δηλώσει το 2004 την υποστήριξη στο σχέδιο που ο κυπριακός λαός ασυζητητί απέρριψε. Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα της εποχής , είχε χρηματοδοτηθεί για την καμπάνια υπέρ του ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν.

Ένα από τα δημοσιεύματα :https://www.militaire.gr/xristos-stylianidis-ypourgeio-politikis-prostasias/

Ο πρόσφατος ανασχηματισμός χαρακτηρίστηκε φιάσκο και φαίνεται ότι στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζουν να κάνουν ότι μπορούν για να το επιβεβαιώσουν.

https://www.militaire.gr/