26.8.21

Αφγανιστάν: “Προς γνώση και συμμόρφωση για τις συμμαχίες βάθους”-Δρ Δ.Σταθακόπουλος

 


Του Δρα Δημ. Σταθακόπουλου 

Οι ΗΠΑ ήθελαν να απεμπλακούν από το Αφγανιστάν ήδη από την εποχή Ομπάμα, κάτι που πρακτικά και με συνομιλίες / συμφωνίες γινόταν επί Τράμπ και υλοποιείται άμεσα επί Μπάϊντεν.
Αυτό δεν είναι πιθανολόγηση, αλλά φανερή συνομολόγηση και πράξη πλέον. Για αυτό και ” αποδέχονται ” το τελεσίγραφο αποχώρησης της 31ης Αυγούστου.
Σαφώς έχουν προετοιμαστεί για την επόμενη μέρα,  όπου μία σκληρή  αντίσταση φανατισμού σαρίας και ποικίλων συμφερόντων,  γίνεται καθεστώς ” κυβέρνηση ” , με δημόσιο διεθνή λόγο και  ” αναγνώριση “,  άρα  ελεγχόμενη ( από τις ΗΠΑ άραγε  ;  )
Γνωστό στην ιστορία το πως αναγνωρίζονται επικίνδυνες ανέλεγκτες αντιστάσεις/ επαναστάσεις και πως τελικά ποδηγετούνται γινόμενες κατεστημένα ( βλ. Λ. Τρότσκι).
Το θέμα είναι πως οι μεγάλες δυνάμεις  εμπλέκονται  και απεμπλέκονται εύκολα, αναλόγως των συμφερόντων τους , χωρίς συναισθηματισμούς προς τους συμμάχους και συνεργάτες τους   ενώ ομοίως εύκολα  θρέφουν το  ” αβγό του φιδιού ” της διεθνούς τρομοκρατίας, ασχέτως του προσήμου που αυτή φέρει  ( θρησκευτικό ή άλλο).
Θα δούμε πολλά και όποιος τα βλέπει γραμμικά,  σίγουρα σφάλλει.
Προς γνώση και συμμόρφωση σε όσους πιστεύουν σε ” συμμαχίες  βάθους  “.