16.8.21

Η “μοναξιά” του Μπάϊντεν! Η φωτογραφία που μοίρασε ο Λευκός Οίκος

"Έρημος, βαρύς και μόνος..."
Juan

Μπορεί η υλοποίηση της απόφασης για τερματισμό της αμερικανικής παρουσίας στο Αφγανιστάν να προετοιμαζόταν από την εποχή Τραμπ, ωστόσο η “βόμβα” έσκασε στα χέρια του Τ.Μπάϊντεν που καλείται να διαχειριστεί μία ήττα που θα ΄χει σίγουρα συνέπειες στη συνέχεια. Η φωτογραφία που μοίρασε ο Λευκός Οίκος για να συνοδεύσει την ενημέρωση για τις συσκέψεις που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος με την ομάδα Εθνικής Ασφάλειας ενδεικτική.

Μπορεί η μοναξιά να οφείλεται στην αναγκαστική τηλεδιάσκεψη λόγω μέτρων κορονοϊού, ωστόσο η εικόνα του Μπάϊντεν μόνο του στην τεράστια αίθουσα ξενίζει.

 

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν σήμερα ότι μπήκαν σε πολλές συνοικίες της Καμπούλ, ενώ τρεις από τους ανώτερους αξιωματούχους τους δήλωσαν ότι οι αντάρτες κατέλαβαν και το προεδρικό μέγαρο, μετά τη φυγή του αρχηγού του κράτους από το Αφγανιστάν.

“Στρατιωτικές μονάδες του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν μπήκαν στην πόλη της Καμπούλ για να εγγυηθούν την ασφάλεια”, έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, προσθέτοντας: “Η προώθησή τους συνεχίζεται κανονικά”.

Τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι οι αντάρτες κατέλαβαν το προεδρικό μέγαρο.

“Οι Ταλιμπάν μπήκαν στο προεδρικό μέγαρο”, δήλωσε υψηλόβαθμος διοικητής.

“Οι μουτζαχεντίν μπήκαν στο προεδρικό μέγαρο και το έθεσαν υπό τον έλεγχό τους”, δήλωσε ένας δεύτερος. Πρόσθεσε ότι συνεδρίαση για την ασφάλεια στην αφγανική πρωτεύουσα πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή εκεί.

Το βράδυ, ο πρώην αντιπρόεδρος Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ ανακοίνωσε ότι ο Αφγανός πρόεδρος Ασράφ Γάνι “εγκατέλειψε” τη χώρα του.

Η αποχώρηση αυτή ολοκληρώνει την πανωλεθρία των τελευταίων εβδομάδων, έπειτα από επτά χρόνια στην εξουσία κατά τη διάρκεια των οποίων ο Γάνι δεν κατάφερε να ανοικοδομήσει τη χώρα του, παρά τις υποσχέσεις του.

https://www.militaire.gr/

____________________

Μιχάλης Τσολάκης