7.6.21

Το Ελληνικό αίμα DNA, «μόλυνε» και «αλλοίωσε» την τουρκομογγολική ένοχη καταγωγή των Τούρκων.

 


Επιμέλεια – Αποσπασματική Έρευνα από Αντώνη Αντωνά.

 
Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν γιατί το DNA των Ελλήνων παρέμεινε αναλλοίωτο μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ενώ η γενετική βάρβαρη καταγωγή των σημερινών Τούρκων, αλλοιώθηκε και «μολύνθηκε» λόγω προσμίξεων των υπόδουλων λαών και ειδικά των Ελλήνων.
 
Νομίζω εδώ υπάρχει μόνο μια αυτονόητη απάντηση η οποία λογικά λέει …. Ας πάρουμε παράδειγμα την σκλαβωμένη Ελλάδα ….
 
Οι Τούρκοι βάρβαροι κατακτητές εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων απήγαγαν με το παιδομάζωμα σκλαβόπουλα, σκλαβοπούλες, γενίτσαρους και τους μετέφεραν είτε στα σκλαβοπάζαρα της Ανατολής, είτε σε χαρέμια ή σαν σκλάβους υπηρέτες Σουλτάνων, Βεζύρηδων, Αγάδων κλπ. Αυτοί ήταν που είτε εξισλαμίσθηκαν βίαια, είτε ενσωματώθηκαν σιγά – σιγά στην Τουρκική κοινωνία … Οι υπόλοιποι γηγενείς Έλληνες, που είχαν την τύχη να διαφύγουν, είτε να ανέβουν στα βουνά για να γίνουν αρματωλοί και κλέφτες, είτε να κρυφτούν και γλυτώσουν τις σφαγές και τον εκτοπισμό τους στην Μ. Ασία, ήταν το προζύμι για να ζυμωθεί ανανεωμένο και ισχυρό Ελληνικό DNA στην νέα απελευθερωμένη Ελλάδα, διότι απλά διατήρησαν αναλλοίωτη την Εθνική τους καταγωγή, από τους ένδοξους αρχαίους προγόνους τους, τα ήθη και έθιμα τους, την γλώσσα τους, την ορθόδοξη πίστη τους …… εντός των ορίων του Ελληνικού χώρου ….. όπου συναντούσαν τους βαρβάρους μόνο σε νικηφόρες μάχες υπέρ Ελευθερίας της μητρός πατρίδος …
 
Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω τμήμα του υπομνήματος του Καποδίστρια, που απευθύνεται στο θυμικό των Ευρωπαίων: «…Πόλεις, κώμαι, χωρία κατεστραμμένα, ερείπια, έρημα. Και μένει τούτο μόνον εις τον πολυπαθήν και θαυμάσιον τόπον, «ο αρχαιότροπος των οικητόρων αυτού χαρακτήρ», και απόφασις αυτών ομόψυχός τε και άτρεπτος, μηδέποτε να υποστώσι τον τουρκικόν ζυγόν, ουδ’ άλλον ξένον ζυγόν οποιονδήποτε» οι Έλληνες ….! 
 
Στο δε ερώτημα του Όρτον (Υφυπουργός Πολέμου και Αποικιών της Μ. Βρετανίας), «ποια είναι τα γεωγραφικά όρια της Ελλάδας», ο Κυβερνήτης απαντά: «Τα όρια της Ελλάδας, από τεσσάρων μεν αιώνων διεγράφησαν από δικαιώματα, τα οποία ούτε ο χρόνος, ούτε οι μεγάλες συμφορές κατόρθωσαν να διαγράψουν, διεγράφησαν δε από το 1821 με το αίμα των Ελλήνων, που χύθηκε στις σφαγές των Κυδωνιών, της Κύπρου, της Χίου, της Κρήτης, των Ψαρών, του Μεσολογγίου και στις πολυάριθμες ναυμαχίες και μάχες, στις οποίες δοξάστηκε το γενναίο τούτο έθνος …… ».
 
Οι *Έλληνες [πάντα] θα νικούν. Είναι θέλημα του Αλλάχ» [Surah ΧΧΧ, 1-5] (Φυσικά, με το ισχυρότερο όπλο στον κόσμο: τον πολιτισμό τους! Τα κανόνια σκουριάζουν. Ο πολιτισμός όμως διαιωνίζεται.) 
 
*Λίγοι γνωρίζουν ότι η ιερή λέξη «Κοράνιο» είναι ελληνικότατη και μάλιστα ομηρική*. Προέρχεται από το ιερό ελληνικό ρήμα «κορέω», που σημαίνει σπέρνω -τον Λόγο του Θεού!- και κατ’ επέκταση «σαρώνω». Το ρήμα «κορέω» εκφράζει και την ιερή πράξη της δημιουργίας: όταν ο πατέρας Μας «εκόρευσε», δηλαδή έσπειρε τον σπόρο του στην κόρη-μάνα μας και έπλασαν εμάς! Σήμερα το ρήμα είναι γνωστό ως: «δια-κορεύω», από το κόρη: δια-κορεύω<κόρη. Δηλαδή η πιο δημιουργική πράξη στον κόσμο! Στο «Κοράνιο» (η λέξη είναι ΔΑΝΕΙΟ των Αράβων, Περσών και Τούρκων από το ελληνικό-ομηρικό: κορέω). Το «Κοράνιο» έχει 114 «Κεφάλαια» (η αντίστοιχη «Αραβική» λέξη: «Surah» είναι και αυτή ελληνική, από το «Σειρά»). Αλλά και η λέξη «Αλλάχ» είναι από το ελληνικότατο «άλιος», που είναι η πρωτο-ελληνική λέξη ήλιος: Ο πρώτος πρώτος Θεός του πρωτο-Ελληνα Πελασγού ήταν, όχι ο Δίας, όχι ο Κρόνος, αλλά ο Ηλιος! Που χαρίζει το φως και τη ζωή στους Ανθρώπους: άλιος**ήλιος**Ελλάς (=το Φως)**Hellas**(Η=Χ) Αλλάχ… Και το όνομα «Μωάμεθ» είναι δάνειο από το ελληνικότατο «μεγάθυμος» = ον με πλούσιο κόσμο ψυχής. 
 
Στο δια ταύτα οι Τούρκοι, που ζουν σε αιματόβρεκτα Ελληνικά χώματα, ΠΟΤΕ δεν θα μπορέσουν να αποβάλουν το εθνικό τους ένοχο βάρβαρο κόμπλεξ, ότι είναι εμβολιασμένοι με Ελληνικό αίμα και οι Ερινύες θα τους κατατρέχουν μέχρι να εξαφανισθούν ….., διότι σαν λαός της οργής του Θεού δεν έχουν θέση σε αυτό τον ανθρώπινο κόσμο! Εν συνεχεία μερικά ενδεικτικά τεκμηριωμένα αποσπάσματα για του λόγου, το αληθές ….. (Αποσπάσματα) Είναι οι σύγχρονοι ΄Ελληνες απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων; Είναι οι ΄Ελληνες Τουρκογενείςι, όπως λένε μερικοί, μια και η Ελλάδα ήταν σκλαβωμένη περίπου 400 χρόνια στους Οθωμανούς;
 
Ποια είναι η γενετική σχέση των γηγενών Ελλήνων με τους Τούρκους; Ποια είναι η γενετική σχέση των Ελλήνων από τη Μικρά Ασία με τους κατοίκους της μητροπολιτικής Ελλάδας, αλλά και με τους Τούρκους; Η σύγχρονη γενετική μπορεί να δώσει πλέον κάποιες επιμέρους απαντήσεις σε τέτοιου είδους θεμελιώδη ερωτήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα επί πολλά χρόνια. Αυτό είναι πλέον δυνατό γιατί τα στοιχεία που μας δίνουν οι έρευνες στο DNA των ανατομικά σύγχρονων ανθρώπων μπορούν να αποτελέσουν συνταρακτικές μαρτυρίες του ιστορικού και προϊστορικού παρελθόντος του ανθρώπινου είδους. Είναι μάλιστα εξίσου αξιόπιστες με τα αρχαιολογικά και παλαιοντολογικά ευρήματα, μια και το γενετικό υλικό μεταβιβάζεται σχεδόν αυτούσιο από τους προγόνους μας στους σημερινούς ανθρώπους. Πριν παραθέσω τα γενετικά στοιχεία, και επειδή αρκετές φορές παρερμηνεύονται τα γενετικά δεδομένα, σπεύδω να προσθέσω ότι: ως γενετιστής γνωρίζω ότι η εθνοτική ιθαγένεια είναι θέμα πολιτισμού, παιδείας, θρησκείας, γλώσσας και συνειδήσεως και δεν εντοπίζεται στο DNA ή στο αίμα. Κ.Τ. 
 
Το DNA των Ελλήνων». Ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής DNA και Γενετικής του Ανθρώπου, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη έρευνα, τεκμηριωμένα και μετά από διεθνείς έρευνες αποκαλύπτει. 
 
Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που παρουσιάζει είναι ότι οι Έλληνες όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν γενετικά από άλλους λαούς, αλλά αντίθετα μετέδωσαν το DNA τους και στην υπόλοιπη Ευρώπη! Μάλιστα, το ελληνικό γενετικό υλικό «μοιάζει» πολύ με αυτό των Ιταλών (σ.σ. una fazza una razza), λιγότερο με των Γάλλων και με ένα ποσοστό των Ισπανών, όχι όμως και με των Τούρκων (σ.σ. προφανώς των αυθεντικών που ζουν στα βάθη της Ανατολίας με καταγωγή από την κινεζική μογγολική επικράτεια και όχι αυτούς που ζουν στα παράλια και τον Πόντο και είναι ελληνογενείς), όπως θα περίμενε κανείς λόγω της τουρκικής κατοχής.
 
Εντυπωσιακό είναι ότι το DNA των σύγχρονων Ελλήνων δείχνει καταγωγή με άμεση συνέχεια με αυτό των αρχαίων Ελλήνων, χωρίς να έχει υποστεί ιδιαίτερες προσμείξεις και επιπλέον, το ενδεχόμενο οι αρχαίοι Ελληνες να είχαν φτάσει στην… Αμερική αιώνες προτού ο Κολόμβος φιλήσει το χώμα των «Δυτικών Ινδιών» εξετάζεται σήμερα ως πολύ πιθανό από διεθνείς επιστήμονες.. «Η DNA υπογραφή των Ελλήνων αντικατοπτρίζει, ακόμη και σήμερα, την εξάπλωση των αρχαίων Ελλήνων και αποδεικνύει τη συνέχεια των νεώτερων Ελλήνων στο χώρο και στο χρόνο» Ένα από τα βασικά συμπεράσματα των πολυετών μελετών του γενετικού υλικού των Ελλήνων είναι ότι οι Έλληνες μετέφεραν τον πολιτισμό τους και το DNA τους στη Δυτική Ευρώπη, μέσω της κοιλάδας του Αξιού και κατόπιν του Δούναβη.  

Η Γαλάζια πατρίδα του νεοσουλτάνου Ερντογαν αγά. ΤΟ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ… 
 
Περί «γαλάζιας πατρίδας» των Τούρκων. 
 
Οι Ουράνιοι Τούρκοι ή Γαλάζιοι Τούρκοι (τουρκικά: Göktürkler, ελλην. Γκιοκτούρκοι, gök (γκιοκ)=γαλάζιος στα Παλαιά Τουρκικά αλλά και ουρανός στα Οθωμανικά Τουρκικά), γνωστοί επίσης ως Ασίνα και Ατσίνα Τούρκοι, ήταν μια συνομοσπονδία νομαδικών τουρκικών (τουρανικών) φύλων στη μεσαιωνική Κεντρική Ασία. Οι Ουράνιοι Τούρκοι, υπό την ηγεσία του χαγάνου Μπουμίν (πέθανε το 552 μ.Χ.) και των υιών του, διαδέχθηκαν το Χαγανάτο των Ρουράν (μια πρωτοαβαρική συνομοσπονδία) ως η κύρια δύναμη στην περιοχή και δημιούργησαν το τουρκικό χαγανάτο των Ουράνιων Τούρκων («Γκιoκ Τουρκουκλαρί», 582-745), μια αχανή αυτοκρατορία, αποτελώντας μια από τις αρκετές νομαδικές δυναστείες που θα διαμόρφωναν το μέλλον και την επέκταση των βάρβαρων Τουρανικών μογγολικών φύλων. Ήταν οι πλέον αιμοδιψείς βάρβαροι και γενοκτόνοι οι «Γαλάζιοι» Τούρκοι, οι οποίοι μόνο «γαλάζιοι» δεν ήταν αλλά «κατακόκκινοι» αιματόβρεκτοι από το αίμα σφαγιασθέντων αθώων. Τους δοξάζουν σήμερα οι απόγονοι τους νεότουρκοι και οραματίζονται την Γαλάζια Πατρίδα …. Όταν λοιπόν χρησιμοποιούν τον όρο αυτό αυτονόητες ποιες είναι οι βλέψεις τους έναντι του Ελληνισμού…. ΤΟ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ! 
 
Σε τρείς γραμμές … Αυτή ήταν η καταγωγή τους, όταν οι Έλληνες έκτιζαν Παρθενώνες, είχαν φιλοσοφία και Πολιτισμό ….. 
 
«Τούτων δε των βαρβάρων τινές μεν γυμνοί το παραπάν βιούντες, κοινάς έχουσι τας γυναίκας και τα τέκνα παραπλησίως ταις των θρεμμάτων αγέλαις, ηδονής δε και πόνου την φυσική μόνο αντίληψη ποιούμενοι των αισχρών και καλώς ουδεμίαν λαμβάνουσιν έννοιαν». 
 
Διάσπαρτη η Ελληνική Μικρά Ασία από Ελληνισμό. 1500 Ελληνικές πόλεις….. 
 
Η Ελληνική Μικρά Ασία. 
 
Σφαγές και γενοκτονίες από τους βαρβάρους. Όλα ισοπεδώθηκαν, ιέρα και όσια συλήθηκαν και εξαφανίσθηκαν. Σε ματόβρεκτα Ελληνικά ιερά εδάφη ζούν οι Τούρκοι. 
 
«Δεν υπάρχει στην ανθρώπινη ιστορία λαός, σαν τον τουρκικό, ο οποίος να επιδίδεται σε τόσο συστηματικές μαζικές εκκαθαρίσεις» Από βιβλίο του George Horton, του Αμερικανού προξένου στη Σμύρνη κατά το διάστημα 1911-17 και 1919-22, «Αναφορικά με την Τουρκία» (Report on Turkey) 
 
«Δεν υπάρχει περίπτωση στην Ευρώπη, στην Ασία ή στην Αφρική, η εγκαθίδρυση της τουρκικής κυριαρχίας να μην είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση του πολιτισμού. Η Τουρκία, όπου βγήκε νικήτρια έφερε την καταστροφή». 
Κλεμανσώ, πρωθυπουργός της Γαλλίας (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος)
 

Η κοιτίδα των Τούρκων …. Από την βαθύτερη βάρβαρη Ανατολή των στεππών. 
 

Η περιοχή ανάμεσα στην Κασπία Θάλασσα, τη λίμνη Βαϊκάλη και τα Αλτάια Όρη, το Τουράν, που καλύπτεται από στέπες, ήταν πάντα κατάλληλη για νομαδική ζωή. 
 
Είχε καταληφθεί από τα χρόνια προ Χριστού, από φυλές συγγενικές με τους Τούρκους. Οι νομάδες του Τουράν έκαναν πολλούς και μεγάλους πολέμους, νικώντας απολίτιστους αλλά και πολιτισμένους λαούς.
 
Ξεκινώντας από το Τουράν, οι Ούννοι έφτασαν, σε διάφορες εποχές, ως τη Γαλλία στα δυτικά και ως την Κίνα στα ανατολικά. 
 
Ο τρόπος ζωής των αρχέγονων νομάδων του Τουράν ήταν αυτός που τους έκανε να αποκτήσουν σωματική δύναμη και αντοχή. Έτσι ήταν πολύ εύκολο να νικήσουν τους αντιπάλους τους. 
 
«Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό τους, ήταν ότι πάντα κατέστρεφαν και ποτέ δεν δημιουργούσαν.» 
 
Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη, ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν». 
Γλάδστων, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, 1876 
 
Τι δείχνει το DNA των σημερινών Τούρκων 
 
Με το θέμα αυτό, έχουμε ασχοληθεί σε πολλά παλαιότερο άρθρο μας, σήμερα θα το εξετάσουμε διεξοδικότερα, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στο βιβλίο του κορυφαίου γενετιστή Κων/νου Τριανταφυλλίδη. 
 
Στη σημερινή Τουρκία, από τη Νεολιθική Εποχή και την Εποχή του Χαλκού, ζούσαν διάφοροι αρχαίοι λαοί. Οι Χάττι, οι Χουρίτες, οι Χετταίοι, οι Ασσύριοι κ.ά. 
 
Γύρω στο 1.200 π.Χ. Έλληνες Ίωνες και Αιολείς, εγκαταστάθηκαν στις ακτές της Μικράς Ασίας, αλλά και επεκτάθηκαν στο εσωτερικό. 
 
Μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου (323 π.Χ.), η Μικρά Ασία διαιρέθηκε σε ελληνιστικά κρατίδια.
 
Τον 1ο π.Χ. αιώνα, αυτά έγιναν τμήματα της Ρωμαϊκής και αργότερα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Τον 11ο αιώνα ουσιαστικά, οι *Σελτζούκοι Τούρκοι από την Κεντρική Ασία (Νότια Σιβηρία και Μογγολία), άρχισαν να μεταναστεύουν στην περιοχή. Τον 13ο αιώνα οι μογγολικής καταγωγής Οθωμανοί, άρχισαν να δημιουργούν την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Έτσι, ο τουρκικός πληθυσμός σχηματίστηκε από τη συγχώνευση γηγενών πληθυσμών της Ανατολίας με Ασιάτες μογγολικής καταγωγής. Η σύγχρονη Τουρκία, δημιουργήθηκε το 1923.
 
Ποια είναι η γενετική σύσταση των σημερινών κατοίκων της και ποια η σχέση τους με τους Έλληνες; *Εμφανίζονται κατά τον 6ο-8ο αιώνα ως νομάδες της κεντροασιατικής στέπας και η γνωστότερη ομάδα τους, οι εννέα Ογούζοι (Dokuz Oghuzz) κατόρθωσαν σταδιακά να ενώσουν από τον 6ο αιώνα όλα τα ογουζικά φύλα, από την Κίνα ως τον Εύξεινο Πόντο, για να εγκατασταθούν τελικά (τέλη 9ου αρχές 10ου αιώνα) στις εύφορες κοιλάδες ανατολικά της λίμνης Αράλης (της αρχαίας Ωξιανής) ανάμεσα στους μεγάλους ποταμούς Σιρ-Νταριά (τον αρχαίο Ιαξάρτη) και Αμού Νταριά (τον αρχαίο Ώξο). Οι περιοχές αυτές ανήκαν στην τέως ΕΣΣΔ και είναι γνωστές ως Transoxania/Transoxiana. Ακόμα και σήμερα κατοικούνται από Τουρκομάνους νομάδες, απογόνους των παλαιών ομοφύλων τους. 
 
Όπως γράφει ο Κ. Τριανταφυλλίδης, αναλύθηκαν αρκετά DNA δείκτες σε πληθυσμιακά δείγματα από τις περιοχές της Σμύρνης, της Αττάλειας, της Άγκυρας και της λίμνης Βαν, στην ανατολική Τουρκία. Έπειτα, η γενετική σύσταση των Τούρκων, συγκρίθηκε με ευρωπαϊκούς μεσογειακούς πληθυσμούς καθώς και με τουρκόφωνους πληθυσμούς της Ασίας. Τα αποτελέσματα των μελετών, έδειξαν ότι: 
 
α) Η γενετική συνεισφορά τουρκόφωνων πληθυσμών της Κεντρικής Ασίας στη γενετική σύσταση των σημερινών Τούρκων, κυμαίνεται από 10% - 30% περίπου. 
 
β) Η πατροπλευρική (από τη «μεριά» του πατέρα) γονιδιακή ροή από πληθυσμούς της Κεντρικής Ασίας στους σημερινούς Τούρκους είναι περίπου 10%, ενώ η μητροπλευρική (από τη «μεριά» της μητέρας), είναι περίπου 17,2%. 
 
Σύμφωνα με τους διάφορους συγγραφείς, ο πληθυσμός της Ανατολής κατά την πτώση του Βυζαντίου ήταν γύρω στα δώδεκα εκατομμύρια. Η αλλαγή της πληθυσμιακής δεξαμενής της Ανατολίας σε ποσοστό 25%-30% δεν μπορεί να έγινε αμέσως. 
 
Υποστηρίζεται ότι υπήρχε συνεχής ροή 1% περίπου σε κάθε γενιά που "εμπλούτισε" το γονιδιακό απόθεμα των ντόπιων κατοίκων της Ανατολίας με DNA γενεαλογικές γραμμές που χαρακτηρίζουν πληθυσμούς της Κ. Ασίας. Η σύγκριση της γενετικής σύστασης των Ελλήνων με εκείνη των Τούρκων δείχνει ότι: 
 
α) Οι Έλληνες μοιάζουν γενετικά περισσότερο με τους Ιταλούς, έπειτα με τους Γάλλους και τους Ισπανούς και τελευταία με τους Τούρκους. 
 
β) Η ανάλυση γενετικών δεικτών του χρωμοσώματος Υ Ευρασιατικών πληθυσμών έδειξε ότι τα πληθυσμιακά δείγματα από την Ελλάδα βρίσκονται γενικά πιο κοντά με άλλα ευρωπαϊκά και είναι εντελώς απομακρυσμένα από πληθυσμιακά δείγματα της Τουρκίας ή λαών της Ανατολής. 
 
γ) Τα πληθυσμιακά δείγματα από την ηπειρωτική Ελλάδα και τις περιοχές της Σμύρνης και της Φώκαιας διαχωρίζονται από τα πληθυσμιακά δείγματα προερχόμενα από περιοχές της Τουρκίας. 
 
δ) Με βάση αλληλούχιση περιοχών του μιτοχονδριακού DNA προέκυψε ότι υπάρχει μικρή γενετική συγγένεια ως προς το μητρικά κληρονομούμενο DNA ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τούρκους και αυτό λόγω της πρόσμιξης σκλάβων, γενιτσάρων κ.ά. που βίαια μεταφέρθηκαν και εξισλαμίσθηκαν στην Μ.Ασία. 
 
Κάτι επίσης πολύ σημαντικό: παρά την μακραίωνη υποδούλωση της Ελλάδας από τους Τούρκους, σε όλες τις γενετικές έρευνες των Ελλήνων αποκαλύφθηκε ελάχιστη μέχρι μηδενική τουρκομογγολική διείσδυση στο DNA τους. 
 
Οι γηγενείς Έλληνες για θρησκευτικούς, πολιτικούς, γλωσσικούς, ηθολογικούς και άλλους λόγους δεν ήρθαν σε επιμιξίες με Τούρκους μογγολικής καταγωγής, πλην αυτών που σαν σκλάβοι είχαν βίαια μεταφερθεί στην Τουρκία…. 
 
Συνοψίζοντας τα γενετικά αποτελέσματα, ο Κ. Τριανταφυλλίδης γράφει:
 
α) ο πληθυσμός της Τουρκίας δημιουργήθηκε από την επιμειξία των απογόνων του ντόπιου πληθυσμού, που ζούσε στην Ανατολή από τους προϊστορικούς χρόνους με άντρες και γυναίκες μογγολικής καταγωγής από την Κ. Ασία, που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή από τον 11ο αιώνα. Η Τουρκία και η Ουγγαρία αποτελούν παραδείγματα πληθυσμών όπου μία πληθυσμιακή μειοψηφία επιβάλλει τη γλώσσα της αλλά όχι το DNA της στην πλειοψηφία των γηγενών κατοίκων. 
 
β) τουλάχιστον 35-40% των σημερινών *Τούρκων έχουν *μογγολική καταγωγή. *Το γειτονικό μας "κράτος" αποτελεί ένα μωσαϊκό εθνοτήτων και φυλών. Το παραδέχονται συχνά και οι ίδιοι κάτοικοι της Τουρκίας, αποδεχόμενοι ότι ο κύριος συνθετικός κρίκος είναι η θρησκεία και όχι η φυλή. Τελικά τι σημαίνει να είσαι "Τούρκος"; 
 
Τούρκοι αρχικά ονομάζονταν μογγολικοί πληθυσμοί από την κεντρική Ασία, που αποτελούσαν μέρος των μογγολικών ορδών που ξεχύθηκαν κατακτώντας τεράστιες περιοχές από την Κίνα μέχρι την Ευρώπη. Μάλιστα ως τουρκικοί πληθυσμοί ονομάζονται σήμερα κάτοικοι σε Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν και στην ευρύτερη περιοχή. Συνεπώς Τούρκοι στην πραγματικότητα είναι αυτοί που ανήκουν στην Τουρανική φυλή. Δηλαδή οι αρχικοί Τούρκοι είναι μογγολικό φύλο. 
 
Η Τουρανική φυλή έχει ελαφρό επίκανθο, μεσοπροσωπία, καμπύλο πρόσωπο, προεξέχουσα καμπύλη μύτη όπως με τις συνήθεις μογγολικές. Εύκολα διακρίνεται ο Τουρανικός ως μογγολικός τύπος στους Τούρκους. 
 
Ως εκ τούτου δικαιολογημένα οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνδυάσει τους Τούρκους με μεγάλες γαμψές μύτες, καμπύλο μογγολοειδές μέτωπο, μελαψό δέρμα, έντονο πηγούνι, μαύρη και έντονη τριχοφυΐα, αλλά μάτια χωρίς επίκανθο, πολλές φορές μάλιστα πολύ ανοιχτά. Αυτά τα χαρακτηριστικά ανήκουν σε μογγολοειδή χαρακτηριστικά και γηγενή φυλετικό τύπο, ο οποίος αποτελεί την πλειοψηφία στην Τουρκία και την χαρακτηρίζει, παρότι έχει κρατήσει ως εθνικό προσδιορισμό και γλώσσα τους μογγολικούς. Είναι αυτός που κάνει την Τουρκία να διακρίνεται για το χαμηλό επίπεδο πολιτισμού και τον εν γένει ανατολίτικο τρόπο ζωής, τον οποίο ούτε απέβαλε, ούτε θα αποβάλει ποτέ αφού παρά τις κατακτήσεις πολιτισμένων λαών δεν αφομοίωσε τίποτα περί πολιτισμού…. Και αν οι δόλιοι σύμμαχοι μας της ΕΕ, τυχόν θελήσουν να επιτρέψουν στην Τουρκία να «εισβάλει» στην Ευρώπη και επίσημα, τότε ένα φίδι, θα κρύβεται στο χορτάρι …. LATEST UNGUI IN HERBA ….. 
 
Σύγχρονοι Τούρκοι και πρόγονοι τους. Κάποια γενετική ομοιότητα; 
 
γ) στη γενετική κληρονομιά των Ελλήνων διαπιστώθηκε μικρό ποσοστό απλοομάδων που χαρακτηρίζουν ασιατικούς πληθυσμούς. Ο σημερινός πληθυσμός της Τουρκίας είναι πιο κοντά με βαλκανικούς πληθυσμούς κάτι που υποδεικνύει γονιδιακή ροή από τους Έλληνες και τους άλλους βαλκάνιους προς τους Τούρκους. 
 
Επειδή ορισμένοι ίσως ισχυριστούν ότι ο Κ. Τριανταφυλλίδης είναι Έλληνας και στηρίζεται σε δικές του εργασίες να ενημερώσουμε ότι το βιβλίο του παραθέτει περίπου 500 πηγές, οι περισσότερες από τις οποίες είναι εργασίες διακεκριμένων ξένων επιστημόνων. 
 
Ποιοι Τούρκοι; 
 
Τα τεστ DNA αποδεικνύουν ότι ήταν νομάδες μογγόλοι μιγάδες και όταν κατήλθαν στην Μ. Ασία και Βαλκάνια είχαν προσμίξεις γενετικές, Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων κ.α. οι οποίοι είχαν βίαιες επιμειξίες με τους Τούρκους. (Σκλαβοπάζαρα, παιδομαζώματα, γενίτσαροι κλπ.) 
 
Η Τούρκικη ιστοσελίδα Ahval επιβεβαιώνει -αυτό που γνωρίζουμε- ότι, «Τα τεστ που βασίζονται στο DNA κλονίζουν τις πεποιθήσεις των Τούρκων στην “τουρκικότητα” τους», επειδή αποδεικνύουν ότι δεν είναι «καθαρόαιμοι» Τούρκοι Μογγόλοι προερχόμενοι από την κεντρική Ασία αλλά ένας λαός μιγάδων και σε μεγάλα ποσοστά απόγονοι Ελλήνων και Αρμενίων. Τα δημοφιλή τεστ DNA ενοχλούν τους Τούρκους και κλονίζουν την πίστη τους στην «τουρκικότητα», γράφει η Ahval, καθώς ανακαλύπτουν ότι, αντί να είναι άμεσοι απόγονοι των Σελτζούκων και των Οθωμανών, ορδών που εισέβαλαν στην Ανατολία από την Κεντρική Ασία πριν από μια χιλιετία, είναι αντίθετα μέρος του καλειδοσκόπιου των λαών που έχουν ζήσει στην περιοχή της σημερινής Τουρκίας και μετανάστευσαν εκεί από την αρχή του χρόνου. 
 
Η ταυτότητα υπήρξε ένα σημαντικό ζήτημα στην Τουρκία από τότε που εγκαθιδρύθηκε η δημοκρατία το 1923 από τις στάχτες της πολυεθνικής, πολυπολιτισμικής και πολυγλωσσικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, καθώς οι νέοι εθνικιστές κυβερνήτες προσπάθησαν να σφραγίσουν μια τουρκική ταυτότητα στη χώρα. Μέχρι το 2008, η δυσφήμιση -δηλαδή η αμφισβήτηση- της «τουρκικότητας» τιμωρούνταν με κάθειρξη έως και δύο ετών. Ο νόμος έχει πλέον αλλάξει και αντικατέστησε τον όρο «τουρκικότητα» με το «τουρκικό έθνος». Ζητήματα όπως τι απέγιναν οι επιζώντες της Γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915 και η παρουσία χιλιάδων Ελλήνων και Εβραίων, αλλά και εκατομμυρίων Κούρδων πολιτών της νέας δημοκρατίας, «σαρώθηκαν» από τις επανειλημμένες αδέξιες απόπειρες αφομοίωσης των μειονοτήτων ή εκδίωξής τους από τη χώρα εντελώς. Στην Τουρκία απαγορεύονται τα κιτ τεστ DNA, αλλά πολλοί Τούρκοι στο εξωτερικό τα έχουν χρησιμοποιήσει, στέλνοντας ένα μικρό δείγμα σε ένα εργαστήριο και λαμβάνοντας μια απάντηση για τις εθνοτικές τους ρίζες, που μερικές φορές ταιριάζουν με απομακρυσμένους συγγενείς σε όλο τον κόσμο που επίσης έκαναν τα ίδια τεστ.
 
Με βάση λοιπόν τα ιστορικά στοιχεία, η πλειοψηφία των σημερινών κατοίκων της Τουρκίας είναι εξισλαμισμένοι Έλληνες, Αρμένιοι, Κούρδοι, Εβραίοι και άλλοι. Στην Τουρκία όμως, η επίσημη πολιτική θέση των τελευταίων κυβερνήσεων, είναι ότι οι Τούρκοι έχουν μια συνεκτική εθνική ταυτότητα. Γι’ αυτό και το θέμα είναι πολιτικά ευαίσθητο και προστατεύεται ως ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Στα σχολεία, τα παιδιά διδάσκονται ότι είναι απόγονοι των Ιώνων, «που όμως δεν είναι Έλληνες», αλλά «Αρχαίοι Τούρκοι»! Η Ιστορία στη γειτονική χώρα έχει διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό από τον ίδιο τον Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος μετά την πλήρη επικράτησή του επιδόθηκε σε μία τεράστια προσπάθεια να προσδώσει ιστορική εντοπιότητα στο τουρκικό στοιχείο της Μικράς Ασίας.  
 
Το Ελληνικό DNA: Είναι ένα μοναδικό φαινόμενο που ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ ολόκληρος ο πλανήτης! 
 
Τεράστια έρευνα 8 πανεπιστημίων: Καθαρό το DNA των Ελλήνων και ίδιο με των Αρχαίων 
 
Καθαρό το DNA των Ελλήνων» και με υπέρτιτλο «Έρευνα των Πανεπιστημίων Στάνφορντ των ΗΠΑ και της Παβίας της Ιταλίας απαντά ευθέως στον Φαλμεράγερ. Γράφει η εφημερίδα: «Εντυπωσιακό! Το DNA των Ελλήνων (γενετική σύσταση) των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για καθαρά καυκάσια φυλή! (λευκή φυλή) Γεγονός που σημαίνει πως η συνεισφορά στη γενετική σύσταση των Ελλήνων, άλλων πληθυσμιακών ομάδων εκτός της λευκής, αποτελεί ελάχιστο ποσοστό, μικρότερο του 0,5%! Το DNA των Ελλήνων, όπως έδειξε πρόσφατη διεθνής επιστημονική έρευνα, δεν έχει επηρεαστεί από Σλάβους, -όπως ισχυρίζονται ορισμένοι- ούτε από τους Τούρκους παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς! 
 
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ. Μερικοί Σουλτάνοι και Σουλτάνες Ελληνικής καταγωγής. 
 
Σημαντικός αριθμός Ελληνίδων ήταν μητέρες Σουλτάνων και είχαν τον τίτλο της βαλιντέ Σουλτάν, θέση από την οποίαν επηρέαζαν τις αποφάσεις του Σουλτάνου- ακόμη κι αυτές που αφορούσαν υποθέσεις του κράτους.( στοιχεία από τη Βικιπαίδεια). 
 
Σουλτάνοι ελληνικής καταγωγής ήταν: 
 
Αχμέτ Γ’. Γιος του Σουλτάνου Μεχμέτ Δ’ και της ελληνικής καταγωγής Ευμανίας Βορία (1642-1715), κόρης έλληνα κρητικού ιερωμένου της περιοχής του Ρεθύμνου που αιχμαλωτίσθηκε το 1645. 
 
Βαγιαζήτ Α΄. Γιος του Σουλτάνου Μουράτ Α’ και της ελληνικής καταγωγής Μαρίας της Βιθυνίας (1642-1715), γνωστής στην Υψηλή Πύλη ως Γκιουλτσιτσέκ Χατούν. Η Γκιουλτσιτσέκ παντρεύτηκε με τον Οθωμανό Σουλτάνο το 1359. Στη διάρκεια της ζωής της, ίδρυσε ένα θρησκευτικό και φιλανθρωπικό ίδρυμα. Με τα έσοδά του έχτισε ένα τζαμί και ένα τάφο στην Προύσα, όπου ετάφη. 
 
Βαγιαζήτ ο Β’. Γιος του σουλτάνου Μεχμέτ Β’ και της ελληνικής καταγωγής (από την Τραπεζούντα), γνωστής στην Υψηλή Πύλη ως Μουκριμέ Χατούν Χιαχία. Ο τρίτος γιος του Σουλτάνου Μεχμέτ Γ’ και της πριγκίπισας Κομνηνής από την Τραπεζούντα. Βαπτίσθηκε χριστιανός ορθόδοξος. Πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής του ταξιδεύοντας στη Δυτική Ευρώπη πλέκοντας συνομωσίες για την ανατροπή του νεώτερου αδελφού του Αχμέτ και υποσχόμενος σε τέσσερις Πάπες ότι θα μετέτρεπε την Οθωμανική Αυτοκρατορία σε χριστιανικό κράτος εάν ανέβαινε στον Αυτοκρατορικό Θρόνο. 
 
Ιμπραήμ ο Α’. Γιος του Σουλτάνου Αχμέτ Α’και της ελληνικής καταγωγής Αναστασίας, κόρης έλληνα ιερέα από την Τήνο (1589-1651) γνωστής στην Υψηλή Πύλη ως Μαχπεικέρ Κιοσέμ Σουλτάν. Η Κιοσέμ, κατά τους πρώτους χρόνους της βασιλείας του γιου της Μουράτ Δ’ , και σε ολόκληρη την βασιλεία του ανίκανου γιού της Ιμπραήμ Α’, ασκούσε την πραγματική εξουσία στην Υψηλή Πύλη. Τότε απαγορεύθηκε στην Κωνσταντινούπολη ο καφές, το αλκοόλ και ο καπνός. Ήταν η σημαντικότερη γυναίκα του Σουλτανάτου των Γυναικών. 
 
Μουράτ Α΄. Γιος του Σουλτάνου Ορχάν και μίας βυζαντινής πριγκίπισσας Ελένης, γνωστής στην Υψηλή Πύλη ως Νιλουφέρ Χατούν. 
 
Μουράτ Δ’. Γιος του Σουλτάνου Αχμέτ Α’ και της ελληνικής καταγωγής Αναστασίας, κόρης έλληνα ιερέα από την Τήνο (1589-1651), γνωστής στην Υψηλή Πύλη ως Μαχπεϊκέρ Κιοσέμ Σουλτάν. 
 
Σελήμ Α’. Γιος του Σουλτάνου Βαγιαζήτ Β’ και της ελληνικής καταγωγής Αϊσέ Χατούν, κόρης του αλλαξοπιστήσαντα Έλληνα Αλαουντέβλ Μποζκούρτ Μπέη. Και άλλοι πολλοί και πολλές …… 
 
Προσθετο πληροφοριακό. 
 
Ahmed ΙΙI, (1673–1736) - Η μητέρα του γεννήθηκε ως Ευμενία Βεργίτση στην πόλη του Ρεθύμνου, στην Κρήτη το 1642, όταν το νησί ήταν υπό Βενετική κυριαρχία. Ήταν Ελληνικής καταγωγής, κόρη ενός Ορθόδοξου παπά. Bayezid I, (1354–1403) - Μητέρα του ήταν η Ελληνίδα Gulcicek Hatun ή Gülçiçek Hatun, κόρη Βυζαντινού αριστοκράτη της Βιθυνίας. Το πραγματικό της όνομα ήταν Μαρία. Παντρεύτηκε με τον Οθωμανό Σουλτάνο Μουράτ Α' το 1359. Bayezid II, (1447–1512) - Μητέρα του ήταν η Ποντιακής καταγωγής Amina Gul-Bahar ή Gulbahār Khātun, με καταγωγή από χωριό της Τραπεζούντας. Παντρεύτηκε την επίσης Ποντιακής καταγωγής Gülbahar Hatun (δες παρακάτω στη λίστα του bites.gr). Ibrahim I, (1615–1648) - Η μητέρα του Κιοσέμ, ήταν Ελληνικής καταγωγής, με καταγωγή από την Κεφαλλονιά, κατά κάποιους κόρη ενός ιερέα, και το πραγματικό της όνομα ήταν Αναστασία. Ήταν η ισχυρότερη γυναίκα στην ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Murad I, (1360–1389) - Μητέρα του ήταν η Ελληνικής καταγωγής Nilüfer Hatun, κόρη του βυζαντινού ηγεμόνα της Βηλοκώμης (σημερινό Μπιλετσίκ) και το χριστιανικό της όνομα ήταν Ελένη. Murad IV, (1612–1640) - Ήταν αδελφός του Ibrahim I (δες παραπάνω) από την ίδια μητέρα. Mustafa II, (1664–1703) - Ήταν αδελφός του Ahmed ΙΙI (δες παραπάνω) από την ίδια μητέρα. Selim I, (1470 - 1520) - Μητέρα του ήταν η Gülbahar Hatun γνωστή και ως Ayşe Hatun, Ελληνίδας του Πόντου (από το χωριό Λιβερά) που το πραγματικό της όνομα ήταν Μαρία και ήταν η κόρη του ιερέα του χωριού. Πατέρας του ήταν ο Ελληνικής καταγωγής σουλτάνος Bayezid II (δες παραπάνω στη λίστα του bites.gr). Suleiman I, (1494 - 1566) - Ο γνωστός και ως Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, ήταν γιός του Selim I (δες παραπάνω), κατά συνέπεια, τόσο η μητέρα του, όσο και η γιαγιά του ήταν Ποντιακής καταγωγής. Shah Ismail I, (1487-1524) - Ο ιδρυτής της Τουρκοπερσικής δυναστείας των Σαφαβιδών στο Ιράν. Γιαγιά του ήταν η Ποντιακής καταγωγής Ελληνίδα Θεοδώρα Μεγάλη Κομνηνή, γνωστή κυρίως ως Despina Khatun, η οποία ήταν κόρη του αυτοκράτορα Ιωάννη Δ' της Τραπεζούντας. Kaykaus II, (πεθ. 1279). Μητέρα του ήταν η Προδουλία, κόρη ενός χριστιανού ιερέα από τη Νίκαια. Λόγω της καταγωγής του είχε εξαιρετικές σχέσεις με τη Νίκαια, από την οποία ζητούσε και έπαιρνε βοήθεια σε όλη του τη ζωή. Υπάρχουν και άλλοι πολλοί Σουλτάνοι, που πιθανολογούνται ως Ελληνικής καταγωγής όπως ο Ahmed I, Mustafa I. 
 
Τον περασμένο Νοέμβριο συμπληρώθηκαν τρεις αιώνες από τον θάνατο της Εμετουλάχ Ρεμπιά Γκιουλνούς, της Βαλιδέ Σουλτάνας της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, της Ρεθύμνιας Ευμενίας Βεργίτση. Τριακόσια χρόνια μετά, η ιστορία της γυναίκας αυτής συνεχίζει να προκαλεί το ενδιαφέρον των ιστορικών ερευνητών, γεγονός, που αποδεικνύεται από το ότι στην Ισπανία ήδη προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες ιστορικό ντοκιμαντέρ για την περίοδο δράσης της Ρεμπιά Γκιουλνούς ενώ ανάμεσα στα βιβλία που ανατυπώνονται από τη Βικελαία Βιβλιοθήκη και τον Δήμο Ηρακλείου είναι το συγγραφικό πόνημα του Νικόλαου Σταυρινίδη «Ρεμπιά Γκιουλνούς η Ρεθύμνια Χριστιανή Σουλτάνα». Η νεαρή χριστιανή, κόρη Ιερέα από το Ρέθυμνο, η Ευμενία Βεργίτση, μέσα από μια ομιχλώδη διαδρομή στα σκοτεινά χαρέμια του Τόπ Καπί Σαράϊ όπου οδηγήθηκε παιδούλα, δεν κατάφερε μόνο να αναρριχηθεί στο υψηλότερο γυναικείο αξίωμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αλλά κυρίως να επικρατήσει και ουσιαστικά να διακυβερνήσει αρχικά ως Χασεκί Σουλτάνα και ακολούθως ως Βαλιδέ Σουλτάνα επηρεάζοντας και ελέγχοντας την πολιτική και τη δράση τριών Σουλτάνων! Και όλα αυτά βέβαια μέσα από μια διαδρομή στρωμένη με πτώματα … γιατί μέσα στα χαρέμια του Τοπ Καπί ή σκότωνες… «διακριτικά» ή κατέληγες στα βάθη του Βοσπόρου, όμως η Ευγενία Βεργίτση, η κόρη του παπά Βοργιά θέλησε και έμεινε στην ιστορία με κάθε τίμημα. 
 
Αποσπασματικές πληροφορίες με πρόσθετα σχόλια από Ιστορικές εγκυκλοπαίδειες, Wikipedia, επιστημονικές διεθνείς έρευνες Πανεπιστημίων Stanford Αμερικής και Παβίας Ιταλίας, γενετιστή Κώστα Τραινταφυλλίδη, Ούγγρο βυζαντινολόγο Gyula Moravcsik (1892-1972), Τουρκικές ιστοσελίδες Ahval, Αnadolu, Ιστορικό βιβλίο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ του Α. Αντωνά κλπ. 
 
Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά Ιστορικό συγγραφέα – Ερευνητή 
www.ledrastory.com 

 
https://koukfamily.blogspot.com/