19.6.21

ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΙΜΙΑ... Τουρκική επίθεση σε Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρο για την πτήση πάνω από το μνημείο του υποσμηναγού Σιαλμά...!!

 


Στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα βρέθηκε σήμερα ο Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Μετά την προγραμματισμένη ενημέρωση πήγε στην 337 Μοίρα και έλαβε μέρος σε προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση.


Ο Α/ΓΕΕΘΑ πέταξε πάνω από τον Άγιο Ευστράτιο και στο ακρωτήρι που βρίσκεται το μνημείο για τον Ήρωα πιλότο μας, Υποσμηναγό Νικόλαο Σιαλμά, που έπεσε για την Πατρίδα στις 18 Ιουνίου 1992 αναχαιτίζοντας τουρκικά αεροσκάφη, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απένειμε φόρο τιμής.


Ακριβώς 29 χρόνια έπειτα από τη θυσία του Υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επέλεξε να προχωρήσει σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού και ταυτόχρονα να στείλει ένα ακόμη ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει των κρίσιμων μηνών που ακολουθούν.

Aυτή η κίνηση ενόχλησε τους Τούρκους, με τον λογαριασμό που ελέγχεται από την ΜΙΤ να αναφέρει τα εξής:

''Ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος συμμετείχε σε προγραμματισμένη εκπαίδευση πτήσης με το μαχητικό F-16 του και πέταξε πάνω από τον πάνω από τον Άγιο Ευστράτιο. Το συγκεκριμένο νησί είναι «αποστρατικοποιημένο» και αυτή η κίνηση αποτελεί μία πρόκληση από την Ελλάδα''!

Oι συνεχείς επιθέσεις του τουρκικού τύπου, επαληθεύουν την εκτίμησή μας ότι πρόκειται περί σχεδιασμένων επιθέσεων με απώτερο σκοπό τη συκοφάντηση της Ελλάδας διεθνώς, ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της έναντι των Συνθηκών και εμφανίζοντας την Τουρκία ως θύμα της ελληνικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο.

Είναι προφανής η στοχευμένη προσπάθεια των Τούρκων προκειμένου να αποχωρήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας από τα νησιά μας στο Αιγαίο, προκειμένου να τα καταλάβουν εύκολα.