26.5.21

Ρόδος: Συγγνώμη από τον αστυνομικό που έσπασε το αυτοκίνητο του διευθυντή του

Η θέση του δράστη, είναι ΕΞΩ και ΜΕΣΑ! Έξω από το Σώμα της Αστυνομίας και Μέσα σε ψυχιατρείο ή φυλακή.
Αν οι αστυνομικοί συμπεριφέρονται έτσι τότε τι πρέπει να κάνουν οι απλοί πολίτες;
Juan

Δικογραφία για συνολικά πέντε αδικήματα σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου σε βάρος του 47χρονου αστυνομικού, με την οποία και προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Πρόκειται για τον αστυνομικό που εμβόλισε με το όχημά του το αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή του και στη συνέχεια με μια βαριοπούλα, έκανε... γυαλιά καρφιά το αυτοκίνητο και στη συνέχεια και το γραφείο του προϊσταμένου του.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αφού άσκησε ποινικές διώξεις σε βάρος του τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου κατηγορούμενος για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη της λειτουργίας της υπηρεσίας, εξύβριση, απειλή και φθορά ξένης περιουσίας κατ’ εξακολούθηση. Η δίκη επρόκειτο να γίνει το μεσημέρι  της Δευτέρας, ωστόσο ο 47χρονος αστυνομικός ζήτησε και πήρε προθεσμία έως την Πέμπτη 27 Μαΐου το μεσημέρι, προκειμένου να μπορέσει να παραστεί ο συνήγορος υπεράσπισής του.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του, ωστόσο δεν έκανε άρση της κράτησης του 47χρονου κατηγορουμένου, ο οποίος θα συνεχίσει να κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου έως την εκδίκαση της υπόθεσής του. Ενώπιον του δικαστηρίου ο αστυνομικός ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του, δήλωσε ότι θα καλύψει το κόστος κάθε ζημίας που έχει προκαλέσει και ζήτησε από τους δικαστές σε περίπτωση που διατάξουν την ψυχιατρική του πραγματογνωμοσύνη, αυτή να διενεργηθεί με δικά του έξοδα στην Αθήνα. Όλα αυτά τα ζητήματα θα εξεταστούν όταν εκδικαστεί η υπόθεση.

https://www.real.gr/