28.4.21

Ένωση Θεσσαλονίκης: Σε μόνιμη "τιμωρία" το ΑΤ Λευκού Πύργου; - Αδιάφορη η Ηγεσία (;)

 


Έγγραφο της Ένωσης Θεσσαλονίκης προς τον Διευθυντή Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο κ. ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ Χρήστο, 

με κοινοποίηση στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ Λάζαρο για την κρατούσα υπηρεσιακή κατάσταση στο ΑΤ Λευκού Πύργου.

 

Κύριε Ταξίαρχε,

  

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το ΑΤ Λευκού Πύργου και συνομίλησε με τον Διοικητή της Υπηρεσίας., κατόπιν έντονων παραπόνων από συναδέλφους-μέλη μας.

Το κυριότερο πρόβλημα εστιάζεται στη μη έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας και στη μη εύρυθμη χορήγηση των ημερήσιων αναπαύσεων. Όπως ενημερωθήκαμε, μολονότι το Τμήμα έχει 200 Αστυνομικούς παρούσα δύναμη, υπάρχουν ημέρες που δε δύναται να χορηγηθεί ούτε ένα ρεπό λόγω των αυξημένων αρμοδιοτήτων και της τεράστιας έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα αρκετοί συνάδελφοι να αναγκάζονται να προχωρούν στην αυτοδίκαιη χρήση αυτών.

Τα τελευταία δυο χρόνια και παρά τις γενναίες ενισχύσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας μέσω μεταθέσεων, η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη και τα ζητήματα λιμνάζουν λόγω της λανθασμένης κατανομής του προσωπικού. Το ΑΤ Λευκού Πύργου, αν και είναι το μεγαλύτερο της πόλης, συνεχίζει να έχει χρόνια αποσπασμένους σε άλλες Υπηρεσίες, ενώ παράλληλα ενισχύεται μέσω αποσπάσεων για να εκτελούνται οι ανελαστικές υπηρεσίες. Η συγκεκριμένη παραδοξότητα είναι η πηγή των περισσότερων προβλημάτων και τροχοπεδεί την εκπλήρωση του πάγιου αιτήματός μας για ενίσχυση της Υπηρεσίας με μόνιμο προσωπικό.

Ως Ένωση έχουμε διαμαρτυρηθεί με κάθε δυνατό τρόπο για την αδιάφορη στάση της Ηγεσίας. Ακόμα και ο Διοικητής της Υπηρεσίας πρόσφατα σάς έχει αναφέρει εγγράφως τη δυσχέρεια που αντιμετωπίζει στη διεξαγωγή υπηρεσίας και τη δυσαναλογία μεταξύ του προσωπικού και των πολυάριθμων καθηκόντων που καλούνται να εκτελέσουν.

Παρακαλούμε να αντιληφθείτε την πολυεπίπεδη διατάραξη που προκαλείται στην υπηρεσιακή και οικογενειακή ζωή των συναδέλφων μας και να προχωρήσετε σε μόνιμες λύσεις. Το Προεδρείο μας θα παραμείνει σε στενή επαφή με τη Διοίκηση κι εφόσον δεν υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις θα προχωρήσει σε δραστικότερες ενέργειες.

   

Θεσσαλονίκη, 27 Απριλίου 2021

      

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιοςhttp://www.bloko.gr/