7.3.21

Φουντώνουν οι συγκρούσεις στην Α. Ουκρανία - Δεκάδες νεκροί & τραυματίες




 Η επίθεση της ρωσικής αεροπορίας στη Συρία ήταν μήπως προειδοποίηση στην Άγκυρα να μην εμπλακεί στον πόλεμο της Α.Ουκρανίας;

Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι ξεκίνησαν από χθες σφοδρότατες αψιμαχίες στην γραμμή που χωρίζει τους φιλορώσους και τους Ουκρανούς για πρώτη φορά σε τόσο σοβαρό επίπεδο στην Α.Ουκρανία.  

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, με αναφορές για δεκάδες ανθρώπους ότι σκοτώθηκαν και από δύο πλευρές λόγω της σύγκρουσης.

Το πιο σημαντικό σύμφωνα με ειδικούς αμυντικούς αναλυτές είναι ότι για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, οι δύο πλευρές της σύγκρουσης χρησιμοποιούν βαριά όπλα, κάτι που προμηνύει  σφοδρότατη σύγκρουση το επόμενο διάστημα.

Οι ειδικοί προβλέπουν την έναρξη ενός πολέμου πλήρους κλίμακας τις επόμενες εβδομάδες.

Οι ουκρανικές αρχές προετοιμάζονται για την επανάληψη ενός πολέμου πλήρους κλίμακας στο Ντονένσκ. Αυτό αποδεικνύεται από την ένταση των βομβαρδισμών σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής.

Το βαρύ πυροβολικό της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων πυραύλων πολλαπλών εκτόξευσης Grad, βομβαρδίζει σε ολόκληρη την γραμμή επαφής του Ντόνετσκ, ενώ ουκρανικά αυτοκινούμενα πυροβόλα ρίχνουν βλήματα σε αριθμό οικισμών της πρώτης γραμμής.

Όπλα αυτού του διαμετρήματος δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στην περιοχή αυτή τα τελευταία χρόνια, και αυτό δείχνει ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες από εδώ και στο εξής.

Αξιωματούχοι των ρωσικών Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ σημειώνουν ότι ο εχθρός μετακινεί μια μεγάλη ομάδα στρατευμάτων κοντά στη γραμμή οριοθέτησης, δείχνοντας προθέσεις μαζικής επίθεσης.

“Στο Κίεβο, ετοιμάζουν σύμφωνα με πληροφορίες, μαζική επιστράτευση Εφέδρων στο στρατό. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι ουκρανικές αρχές αναμένουν να αυξήσουν τον αριθμό των στρατευμάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσω ταχείας κινητοποίησης.

Ένα άλλο ανησυχητικό σήμα πολεμικών εξελίξεων είναι η δήλωση του διοικητή του ουκρανικού στρατού στρατηγού Ρούσλαν Χομάκ για την προετοιμασία των ουκρανικών στρατευμάτων για αστικές μάχες”, αναφέρει Ρώσος ειδικός.

Η επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο οδήγησε σε σοβαρά θύματα και στις δύο πλευρές.

Η Ουκρανή εθελοντής νοσοκόμα Νατάλια Γιούσουποβα ανέφερε σε κοινωνικά δίκτυα ότι τραυματίες στρατιώτες μεταφέρονται στο Κίεβο.

«Ένα αεροσκάφος με τραυματίες στρατιώτες πέταξε στο Κίεβο. Για αρκετές μέρες στο μέτωπο, έχουμε περισσότερους από 20 νεκρούς και τραυματίες. Ο πόλεμος συνεχίζεται», έγραψε η ίδια.

Ως ενισχύσεις, το Κίεβο αναπτύσσει πρόσθετες στρατιωτικές μονάδες στο Ντονένσκ. Στο Ντνπρ (πρώην Ντνιεπροπετρόφσκ) οι κάτοικοι της περιοχής ανέβασαν φωτογραφία με τρένο που κινείται προς τα ανατολικά με στρατιωτικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με Ρώσους ειδικούς, ο εξοπλισμός ανήκει στην 25η επίλεκτη θωρακισμένη ταξιαρχία του ουκρανικού στρατού.

Ως μέρος των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή, εμφανίστηκαν αυτοκινούμενα πυροβόλα 2S9 "Nona" και άλλα θωρακισμένα οχήματα. Αναφέρεται επίσης ότι έχουν μετακινηθεί στην πρώτη γραμμή συστήματα πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας, άρματα μάχης και άλλα βαριά θωρακισμένα οχήματα.

Όπως σημείωσε ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexander Mikhailovsky, όλες οι έμμεσες πληροφορίες δείχνουν ότι το Ντονένσκ βρίσκεται στα πρόθυρα μιας στρατιωτικής σύγκρουσης πλήρους κλίμακας.

“Νομίζω ότι οι Ουκρανοί εμπνεύστηκαν πολύ από τα γεγονότα του Καραμπάχ. Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που αγοράστηκαν στην Τουρκία θα σταλούν στην περιοχή, αναζητώντας ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, τα οποία  θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν.

Εάν το πετύχουν, θα στείλουν έπειτα όλη την αεροπορική τους δύναμη στη ζώνη των συγκρούσεων, για να συντρίψουν τις δυνάμεις των φιλορώσων σε διάφορους τομείς του μετώπου.

Πρώτα απ 'όλα οι Ουκρανοί όμως,θα προσπαθήσουν να αποκόψουν την Α.Ουκρανία από τα σύνορα με τη Ρωσία, με “σφήνες” μονάδων αρμάτων μάχης και πυροβολικού. Ωστόσο, πιστεύω ότι οι επικεφαλής του Ντόνετσκ το γνωρίζουν καλά και προετοιμάζουν εκπλήξεις στον εχθρό”, τόνισε ο ίδιος.

Ταυτόχρονα η ουκρανική βουλή (Verkhovna Rada) ετοιμάζεται να συζητήσει σε δεύτερη ανάγνωση προεδρικό νομοσχέδιο με αριθμό 3553, το οποίο καθιερώνει ένα νέο, σύστημα παροχής επίλεκτων στρατευμάτων στη χώρα. Η επεξηγηματική σημείωση αναφέρει ότι δημιουργείται "η οργανωτική και νομική βάση για την πρόσληψη μελών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (APU), αλλά και άλλων δυνάμεων ασφαλείας με υψηλή επαγγελματική κατάρτιση, τόσο σε ειρηνική περίοδο όσο και σε ειδική περίοδο.

Έχει λοιπόν σχέση η επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στην Συρία με ότι ετοιμάζεται στην Α.Ουκρανία ακριβώς αυτήν την περίοδο;

Οι Τούρκοι έχουν αποφασίσει να βοηθήσουν το Κίεβο με ότι μπορούν έχοντας λάβει διαβεβαιώσεις για τα δικά τους αιτήματα ; Η εκτίμηση είναι ότι η Μόσχα δεν κτύπησε τυχαία χθες το απόγευμα στο συριακό έδαφος, αλλά έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα να μην εμπλακεί στην Α.Ουκρανία παρά την ύποπτη αμυντική συμφωνία 11 σημείων με το Κίεβο. 

https://www.pentapostagma.gr/