20.2.21

BITCOIN Ή ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑ


Του  κ. Νικολάου Σκουλά

Για κάτι διαφορετικό από την επικαιρότητα των ημερών που μας βασανίζει (Πανδημία κορωνοϊού, κακοκαιρία και διακοπή ηλεκτροδότησης, αποκαλύψεις για  σεξουαλική παρενόχληση, παιδεραστία, … κ.λπ.)


ΠΡΟΣΟΧΗ!!  ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΥΗΤΟΥΣ.

Πρόσφατα, η μεγάλη δημοσιότητα που παίρνει η «αλματώδης άνοδος της αξίας του» με κάνει πολύ νευρικό και καχύποπτο. Παρότι έμαθα αρκετά οικονομικά «κολυβογράμματα» δεν το καταλαβαίνω και το φοβάμαι».

Κατ´ αρχάς, φαίνεται να στερείται διαφάνειας και δεν ξέρω αν και από ποιόν ελέγχεται η αξιοπιστία και η λειτουργία του.

bitcoin.jpg

Μου θυμίζει την προ ετών φούσκα του Χρηματιστηρίου στην οποία «κάηκαν» πολλοί άσχετοι και αδαείς που παρασύρθηκαν  πιστεύοντας ότι θα γίνουν πλούσιοι  δια νυκτός. (Με στοιχειώνει η εικόνα του αγρότη που πούλησε το χωράφι του και πήγε με το αντίτιμο σε μετρητά σε μια σακούλα σε έναν χρηματιστή με την εντολή να του αγοράσει μετοχές. Ποιές μετοχές; τον ρώτησε ο χρηματιστής. Δεν ξέρω, εσύ ξ’ερεις, είπε ο αφελής αγρότης)

Έχω επιμελώς αποφύγει οποιαδήποτε ανάμειξη σε τέτοιες περιπέτειες και δεν το μετάνοιωσα. Πάντα οφελούνται αυτοί που γνωρίζουν και στήνουν αυτά τα «συστήματα» και φυσικά πλουτίζουν εις βάρος ημών τωνν «τζογαδόρων».

Μακριά λοιπόν συμπατριώτες. Να μην ξεχνούμε τις σοφές παροιμίες των παλιών: Πού πας ξυπόλυτος στ´ αγκάθια ή ξεβράκωτος στις τσουκνίδες.

 


--

Νίκος Εμμ. Σκουλάς
τ. Υπουργός - Ενεργός Πολίτης

e-mail: nvskoulas@gmail.com  
http://nskoulas.blogspot.gr/
ttps://www.facebook.com/nikos.skoulas.39
https://twitter.com 
 NikosSkoulasNSA
Τηλ.: +30 6932 917 087   210 6541 997