16.2.21

Ο διεθνής τζιχαντιστής τρομοκράτης Ερντογάν κατηγορεί και απειλεί τις ΗΠΑ για τους Κούρδους 16 Φεβρουαρίου 2021, 09:



Ξεκάθαρα είστε υπέρ του ΡΚΚ είπε ο τζιχαντιστής – διεθνής τρομοκράτης Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατηγορώντας τις ευθέως πλην σαφώς ότι ευθύνονται για τον θάνατο 13 Τούρκων αιχμαλώτων -αστυνομικών, στρατιωτικών και πρακτόρων- στο βόρειο Ιράκ.

Κατά την ομιλία του στο έκτακτο επαρχιακό συνέδριο του κόμματός του στη Ριζούντα του Πόντου, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι ΗΠΑ έλεγαν ότι δεν είναι με το ΡΚΚ αλλά «ξεκάθαρα είστε δίπλα τους, τους στηρίζετε».

Πρόσθεσε ότι «δυστυχώς, αυτό το είδαμε από την αρχή».

Έφεραν, είπε, «χιλιάδες φορτηγά τεθωρακισμένα στο Βόρειο Ιράκ και τα παρέδωσαν στους τρομοκράτες.

»Με αυτούς τους τρομοκράτες πολέμησαν εκεί οι δικές μας δυνάμεις ασφαλείας. Πλέον εκεί δεν υπάρχουν λεηλασίες.

»Εάν εμείς είμαστε μαζί σας στο ΝΑΤΟ, εάν εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας στο ΝΑΤΟ θα είστε ειλικρινείς μαζί μας. Δεν θα στηρίζετε τους τρομοκράτες.

»Εάν θα στηρίζετε κάποιον, θα στηρίζετε εμάς», είπε ο διεθνής τρομοκράτης υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους Ερντογάν.

Απευθυνόμενος στον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν είπε:

«Κύριε Μπάιντεν, παρακαλώ μάθε κι εσύ καλά ποιοι είναι αυτοί, αλλά ταυτόχρονα μην ξεχάσεις και ποιοι είναι οι FETO».

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Άγκυρα Ντέιβιντ Μάικλ εκλήθη από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του στη δήλωση του Στέιτ Ντιπάρντμεντ για το Βόρειο Ιράκ.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν

Κατά την ομιλία του στο 7ο επαρχιακό συνέδριο του κόμματός του στη Ριζούντα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στο θέμα του θανάτου 13 Τούρκων στο όρος Γκάρα του βόρειου Ιράκ, το οποίο προτίθεται, όπως ανέφερε, να θέσει στο κοινοβούλιο, δήλωσε μεταξύ άλλων τα κάτωθι:

«Τόσο ο Υπουργός Εσωτερικών μου όσο και ο υπουργός Άμυνάς μου θα παρουσιάσουν όλες τις λεπτομέρειες αυτού του θέματος στο κοινοβούλιο.

»Το συζητήσαμε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο της ομάδας μας, κ. Νατζί. Θα το κάνουμε βήμα-βήμα.

»Επειδή λέγονται πολλά ψέματα από τους εκπροσώπους τους [σ.σ. αναφερόμενος κυρίως στους εκπροσώπους του HDP] στο κοινοβούλιο.

»Υποθέτω ότι θα κατανοήσετε πώς ψεύδονται στους φίλους τους, στους συμμάχους τους, στα ενδιαφερόμενα μέρη σε όλον τον κόσμο.

»Θα τους πούμε ποια είναι η αλήθεια χωρίς να τους δώσουμε την ευκαιρία.

»Οι φίλοι μας πρόκειται να μας τα παρουσιάσουν όλα αυτά.

»Ο Υπουργός Άμυνάς μου, ο αρχηγός του επιτελείου, ο Υπουργός Εσωτερικών θα σας τα πουν, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

»Φυσικά, θα το κατανοούσε αυτό η Δύση; Είτε το κατανοεί είτε όχι. Ιδού μία δήλωση από τις ΗΠΑ. Τι καταστροφή! Λέγατε ότι δεν είστε με τους τρομοκράτες, λέγατε ότι δεν είστε με το ΡΚΚ, το YPG το PYD. Αλλά είστε ξεκάθαρα δίπλα τους και τους στηρίζετε.

»Δυστυχώς, το έχουμε δει εξαρχής.

»Έφεραν χιλιάδες τεθωρακισμένα φορτηγά στο βόρειο Ιράκ, χιλιάδες πυρομαχικά και τα παρέδωσαν στους τρομοκράτες.

»Με αυτούς τους τρομοκράτες είναι που πολέμησαν εκεί οι δυνάμεις ασφαλείας μας.

»Τώρα, τίποτα. Εάν εμείς είμαστε μαζί σας στο ΝΑΤΟ, εάν είναι να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία μαζί σας στον κόσμο και στο ΝΑΤΟ, τότε θα είστε ειλικρινείς μαζί μας.

»Δεν θα στηρίζετε τους τρομοκράτες. Εάν πρόκειται να λάβετε μέρος, θα είσαστε στο πλευρό μας».

Επιπλέον, υπενθυμίζοντας τις «τρομοκρατικές» επιθέσεις, που έλαβαν χώρα από το PKK εναντίον αμάχων κατά τα τελευταία χρόνια, ο Ερντογάν σημείωσε πως:

«Λέμε στον κόσμο, “ελάτε να γνωρίσετε το πραγματικό πρόσωπο αυτών των μπάσταρδων”.

»Κύριε Μπάιντεν, παρακαλώ γνωρίστε τους καλά, γνωρίστε τους, αλλά μην ξεχάσετε και τη FETÖ, όταν τους γνωρίσετε, γνωρίστε επίσης και τη FETÖ».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποδεδειγμένα συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τρομοκρατικές τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Χιλιάδες μέλη του Ισλαμικού Κράτους έχουν ενταχθεί στις φιλοτουρκικές πολιτοφυλακές στη βόρεια Συρία και χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις ενάντια στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Το καθεστώς Ερντογάν και συγκεκριμένα ο ίδιος ο γιος του έχει κατηγορηθεί για λαθρεμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος. Η Ρωσία είχε προσκομίσει τότε τα στοιχεία στον ΟΗΕ, τα γνωρίζουν και οι Αμερικανοί επίσης.

Όλος ο δυτικός κόσμος, όλες οι υπηρεσίες πληροφοριών, γνωρίζουν και έχουν στοιχεία για τη συνεργασία του Ερντογάν με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα.

Ακόμα και για τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν στη Συρία έχει κατηγορηθεί το καθεστώς Ερντογάν ότι τα παρείχε στους τζιχαντιστές.

Όσο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη αυτός ο τζιχαντιστής τύραννος, αυτός ο ψυχοπαθής, θα συνεχίζει να απειλεί και να καθυβρίζει τον δυτικό κόσμο.

Και επειδή δεν έχει κρύψει τον θαυμασμό του για τον Χίτλερ, έχοντας αποδείξει ότι έχει διδαχθεί από εκεί την τακτική της προβοκάτσιας, μην ξεχνάμε ότι και οι ναζί σκότωσαν δικούς τους για να βρουν αφορμή να εισβάλουν στην Πολωνία.

Ένα είναι το πρόβλημα στην περιοχή: Το τουρκικό πρόβλημα.

https://www.tribune.gr/