9.2.21

Ο Μηταράκης απείλησε τους Εβρίτες ότι θα τους στείλει 10.000 μετανάστες !!! (video)


Δεν του έλειψε το θράσος! Δεν υπάρχει προηγούμενο υπουργός να απειλεί το λαό!
 Το λόγο έχει ο Μητσοτάκης.Ή τον ξαποστέλνει ή 
αναλαμβάνει (και) αυτό το πολιτικό κόστος.
Juan

Επεισοδιακή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν οι Εβρίτες στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή για διήμερη επίσκεψη. Με μνήμες από την ένταση που προκλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, όταν εκδηλώθηκε συντονισμένη και υποκινούμενη από την Τουρκία απόπειρα μαζικής εισβολής μεταναστών, κάτοικοι της Ορεστιάδας βγήκαν στους δρόμους αντιδρώντας στην επέκταση του Κέντρου Υποδοχής, που προωθεί το υπουργείο.

Ο Νότης Μηταράκης έφτασε στην Ορεστιάδα αργά το μεσημέρι της Δευτέρας και κατευθύνθηκε προς το Δημαρχείο, όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης, Βασίλη Μαυρίδη. Στην ίδια συνάντηση μετείχαν και εκπρόσωποι της "Επιτροπής Αγώνα" που τάσσεται κατά της επέκτασης του Κέντρου Υποδοχής Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών, στην περιοχή Φυλάκιο.

Έξω από το Δημαρχείο είχαν συγκεντρωθεί, ωστόσο, εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι στη θέα του υπουργού Μετανάστευσης άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν με φωνές και συνθήματα, όπως «όχι στη νέα δομή» και «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Αποδοκίμασαν οι Εβρίτες τον Μηταράκη

Στη συγκέντρωση ακούστηκε πολλές φορές ο Εθνικός Ύμνος, ενώ οι αποδοκιμασίες κατά του υπουργού και της συνοδείας του συνεχίστηκαν  σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας του Νότη Μηταράκη στο δημαρχείο Ορεστιάδας. Τα αίματα άναψαν όμως υπερβολικά κατά την αποχώρηση του υπουργού, όταν το πλήθος των πολιτών, το οποίο στο μεταξύ είχε διογκωθεί, άρχισε μα φωνάζει συνθήματα, όπως "Αλήτες, Προδότες, Πολιτικοί" και "Διώξτε τον π@@@τη από τον Έβρο". Όπως μάλιστα φαίνεται στο βίντεο που μετέδοσαν τοπικά Μέσα, κάποιοι από τους συγκεντρωθέντες πέταξαν προς τον υπουργό διάφορα αντικείμενα, ανάμεσά τους μπουκάλια και αυγά.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η παρουσία του υπουργού Μετανάστευσης σε κάποια ακριτική, άρα και άμεσα πληττόμενη περιοχή από το μεταναστευτικό, πυροδοτεί αντιδράσεις και επεισόδια. Ακόμα πιο επεισοδιακές ήταν οι επισκέψεις του τον περασμένο χρόνο στη Χίο και τη Μυτιλήνη, όπου επίσης είχε μεταβεί για την προώθηση της δημιουργίας νέων ΚΥΤ. Για το θέμα του Έβρου είχε προηγηθεί πάντως, πριν μερικές ημέρες, τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή βουλευτών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων.

Τότε, στις 21 Ιανουαρίου, το υπουργείο είχε ανακοινώσει ότι «η συζήτηση διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα» και υποστήριξε ότι υπήρξαν σημεία σύγκλισης σχετικά με την ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών που ήδη υπάρχουν, αλλά και της ενίσχυσης της ασφάλειας και της δυνατότητας αποτροπής στα σύνορα. στην ίδια ανακοίνωση το υπουργείο έκανε λόγο και για νέες προσλήψεις, με στόχο την «βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των διαμενόντων και των συνθηκών εργασίας του προσωπικού στο ΚΥΤ».

Καταδικάζει η ΝΔ, αλλά δεν διαψεύδει ...

Από τότε είχε αναφερθεί, ωστόσο, ως σημείο διαφωνίας η δυναμικότητα του ΚΥΤ Φυλακίου, με το υπουργείο να σημειωνεί ότι ο «παραγωγικός διάλογος θα συνεχιστεί». Σύμφωνα πάντως με καταγγελίες του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου, Χρήστου Τυρμπάκη, ο οποίος συζήτησε με το υπουργό και τον αντέκρουσε, ο κ. Μηταράκης δεν ήταν και πολύ υπέρ του "παραγωγικού διαλόγου" σήμερα, αφού "φέρεται" να του απάντησε: «Μπορώ και 10.000 αλλοδαπούς να φέρω και θα το κάνω».!!!

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι έξω από το δημαρχείο Ορεστιάδας βρίσκονταν εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης και γειτονικών χωριών, οι οποίοι με πανό και ελληνικές σημαίες διαμαρτύρονταν για την επέκταση της υπάρχουσας δομής, καθώς διαβλέπουν σε αυτό την εξέλιξή του σε έναν νέο hotspot και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή.

Ο Νότης Μηταράκης επισκέφθηκε πάντως στη συνέχεια το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο, απ’ όπου δήλωσε ότι «ο ουσιαστικός διάλογος είναι η μόνη δίοδος για μία Δημοκρατία». Λίγες ώρες αργότερα σε ανάρτησή του, σημείωσε ότι η κυβερνητική πολιτική «έχει δύο ξεκάθαρους στόχους: τη διατήρηση των κατά πολύ μειωμένων ροών και τον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης στην τοπική κοινωνία».

Αργά το βράδυ στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Ορεστιάδα αναφέρθηκε και η ΝΔ, υπογραμμίζοντας σε ανακοίνωση της: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα έξω από το Δημαρχείο Ορεστιάδας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης. Καμία ακραία συμπεριφορά δεν πρόκειται να ανακόψει τις διαρκείς προσπάθειες του υπουργείου για διάλογο με τους πολίτες του Έβρου».

https://slpress.gr/