4.12.20

Ψεύτικες ειδήσεις στο ελληνικό Διαδίκτυο με στόχο την Ελλάδα: Για χιλιοστή φορά “τα βρήκαν” (δήθεν) Ισραήλ και Τουρκία!


 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Το τελευταίο διάστημα η παραπληροφόρηση και τα “Fake News” στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης έχουν φτάσει στο ζενίθ. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και αν δεν είναι έμπειρος ο αναγνώστης, τα «πιάνει» στον αέρα. Είναι τόσο εξόφθαλμα τα ψέματα, που έχουν στόχο την ίδια την Ελλάδα, αρκετές φορές και την Κύπρο.

Έχω καταλήξει πάντως σε ένα συμπέρασμα: ότι όλο «τούτο το πράγμα», όπως έλεγε ένας από τους σοφούς διευθυντές του παλιού Έθνους όταν ήθελε να περιγράψει τότε τις ψεύτικες ειδήσεις, κατευθύνεται από συγκεκριμένες δυνάμεις. Διότι στην πλειοψηφία τους τα “fake News” έχουν σχέση με την Αμερική και κάποιες φορές με το Ισραήλ.

Κτυπούν τους Αμερικανούς και προσπαθούν να προκαλέσουν προβλήματα στις σχέσεις του Εβραϊκού Κράτους με την Αθήνα και τη Λευκωσία. Δημιούργησαν από το τίποτα την ιστορία των F-35, ότι δήθεν οι Αμερικανοί απάντησαν αρνητικά στην Ελλάδα. Και δεν σταμάτησαν να “σπεκουλάρουν” ακόμα και όταν ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ τους διέψευσε.

ΕΠΙΣΗΣ: Οι ψεύτικοι ισχυρισμοί ότι ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Μάθιου Μπράιζα εκφράζει τον νέο υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, δημιούργησαν αμέσως μία κακή εικόνα, στην Ελλάδα και την Κύπρο, για τον νέο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

  • Έχουμε λάβει εκατοντάδες υβριστικά μηνύματα από ψεκασμένους εθνικιστές και ακροδεξιούς αναγνώστες, με το ίδιο περίπου περιεχόμενο: ότι δήθεν ο «εκλεκτός» μας Τζο Μπάιντεν είναι φιλότουρκος, άρα υποστηρίζουμε ένα φιλότουρκο! Πόσο ανόητοι!

Το δημοσίευμα ήταν στοχευμένο και ήθελε να δείξει ότι ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ θα «τα βρει» με την Τουρκία, σε αντίθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο παρουσιάζουν …φιλέλληνα, ενώ στην πραγματικότητα είναι ο πιο φιλότουρκος Πρόεδρος της Αμερικής.

Να το βάλετε καλά στο μυαλό σας: Αν ο κ. Τραμπ δεν σταματούσε τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, ο Ερντογάν θα είχε μετατραπεί σε υπάκουο αρνάκι. Και όλοι οι σοβαροί άνθρωποι συμφωνούν επί αυτού.

Ο Μπράιζα, όπως επιβεβαίωσαμε, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν. Αν θα έχει στη συνέχεια δεν το γνωρίζουμε. Αλλά δεν έχει μέχρι τώρα, και οι δηλώσεις του δεν εκφράζουν τη νέα αμερικανική εξωτερική πολιτική. Αν ενταχθεί στο υπουργείο Εξωτερικών της Αμερικής, απ’ όπου έχει παραιτηθεί, εμείς πρώτοι θα το καταγγείλουμε. Και θυμίζω ξανά ότι παραιτήθηκε διότι “πάγωσε” τον διορισμό του στο Αζερμπαϊτζάν ο φιλέλληνας γερουσιαστής, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Όμως οι πολίτες στην Ελλάδα και στην Κύπρο έχουν μείνει με την εντύπωση ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει -σάμπως και της ανήκει- το Καστελόριζο στην Τουρκία και αυτή, ως κίνηση καλής θέλησης, θα σταματήσει να απαιτεί τη …Ρόδο και την …Κρήτη. Φρικτά ψέματα, που η πλειοψηφία των πολιτών, δυστυχώς, τα πιστεύει.

Αυτό ήταν το πρώτο τεράστιο ψέμα που κυκλοφόρησε. Και πιστεύω ότι πίσω από αυτό βρίσκεται συγκεκριμένη πρεσβεία στην Αθήνα. Οι ιστοσελίδες που δημοσίευσαν τα περί Μπράιζα, γνώριζαν ότι έγραφαν ψέματα.

Στη συνέχεια είχαμε την τουρκική διαρροή ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή στον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών, τον περίφημο Φιντάν, να ξεκινήσει τις διαδικασίες για να επιστρέψουν οι πρέσβεις της Τουρκίας και του Ισραήλ στις θέσεις τους.

  • Ήταν ένα καθοδηγημένο δημοσίευμα -ένα από τα πολλά που διαβάσαμε το τελευταίο διάστημα για την αποκατάσταση των σχέσεων της κατοχικής δύναμης και του Εβραϊκού Κράτους. Όλα τα προηγούμενα διαψεύστηκαν. Και δεν επιβεβαιώθηκαν ούτε από τα γεγονότα.

Αλλά, δεν αναρωτήθηκε κανείς το εξής: Που θα στείλει τον πρέσβη του ο Ερντογάν; Στην Ιερουσαλήμ; Την οποία, όχι μόνο δεν αναγνωρίζει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, αλλά την θεωρεί κατεχόμενη παλαιστινιακή πόλη, που πρέπει να απελευθερωθεί; Ή θα τον στείλει σε κάποιο …κτίρο στο Τελ Αβίβ;

 Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΔΩ

Δεν ρώτησε κανένας από αυτούς που πρόβαλαν την τουρκική διαρροή: Πως θα αποκατασταθούν οι σχέσεις όταν ο Ερντογάν προμηθεύει την Χαμάς με οπλισμό και χρήματα για να πολεμά το Ισραήλ; Πως «θα τα βρουν» οι δύο χώρες όταν ο Ερντογάν έχει δώσει τουρκική υπηκοότητα στους ηγέτες της Χαμάς, που καταζητούνται σε όλο τον κόσμο.

Και δεν είναι μόνο τα παραπάνω. Που «αγγίζουν» οι θέσεις του Ισραήλ και της Τουρκίας, οι οποίες είναι πολεμικές με ευθύνη του νεοσουλτάνου προέδρου της Τουρκίας.

Δυστυχώς, ακόμα και πολιτικοί στην Ελλάδα και στην Κύπρο έπεσαν στην παγίδα και πίστεψαν την τουρκική διαρροή. Ομολογώ ότι και στην ιστοσελίδα μας, δημοσιεύσαμε για μερικά λεπτά την «είδηση» της ιστοσελίδας αλ Μόνιτορ. Αλλά αμέσως διορθώσαμε τον τίτλο και μέρος του κειμένου διότι ήταν εξόφθαλμη η τουρκική διαρροή.

  • Στη συνέχεια, μετά από μικρή έρευνα, λάβαμε την ενημέρωση ότι για να αποκατασταθούν οι σχέσεις πρέπει να αλλάξει τις θέσεις του ο Ερντογάν, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει το Εβραϊκό Κράτος «ναζιστικό». Και δεν ντράπηκε ότι αυτή η χώρα πλήρωσε με εκατομμύρια ζωές τον Αδόλφο Χίτλερ…

Δεν πρόκειται να διορθωθεί ο δαιδαλώδης κόσμος του ελληνικού Διαδικτύου. Ιδιαίτερα αυτό το κομμάτι που καθοδηγείται από ξένους διπλωμάτες, οι οποίοι -με τον τρόπο αυτό- θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας.