25.12.20

Οι Τούρκοι προκαλούν περιστατικά για να διώξουν τις ΗΠΑ απο το Ιντσιρλίκ



Τρομερό υβριδικό σχέδιο για εξαναγκασμό αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιντσιρλίκ σύμφωνα με Άραβες.

Σε μεγάλο θέμα έχουν αναγάγει τα τουρκικά ΜΜΕ την πτώση drone στην βάση του Ιντσιρλίκ που ανήκει στο ΝΑΤΟ, ενώ τα απόνερα του περιστατικού είναι πολλά και κυρίως περίεργα.  

Οι τουρκικές αρχές έχουν ξεκινήσει μια ενδελεχή έρευνα για το περιστατικό στην βάση του Ιντσιρλίκ. Αυτή η στρατιωτική βάση χρησιμοποιείται όχι μόνο από Τούρκους αλλά και από το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό, ενώ σε αυτήν έχουν αποθηκευτεί πυρηνικές βόμβες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα κατέπεσε στο έδαφος της αεροπορικής βάσης. Αμέσως μετά την ανακάλυψη του άγνωστου drone, η περιοχή ελέγχεται από την τουρκική αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απόσπασμα ειδικών δυνάμεων από ειδικό αντιτρομοκρατικό σύνταγμα μεταφέρθηκε στη βάση του Ιντσιρλίκ.

Έγινε γνωστό ότι όλα τα κομμάτια και τα θραύσματα του drone, που βρέθηκαν από τους Τούρκους στρατιώτες στάλθηκαν σε ειδικό εργαστήριο για να μελετηθεί η χώρα ή οργάνωση προέλευσης του.

Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι  κουρδικές πηγές πληροφοριών ήταν οι πρώτες που ανέφεραν ότι drone κατέπεσε στο έδαφος της γνωστής αμερικανικής βάσης.

Από αυτήν την άποψη, κάποιοι θεώρησαν ότι το μη επανδρωμένο όχημα θα μπορούσε να ανήκει σε έναν από τις  γνωστές κουρδικές οργανώσεις αλλά αυτό δεν ισχύει.

Αραβικές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν όμως ότι η ίδια η Τουρκία πιθανότατα συμβάλει στην αύξηση του αριθμού των περιστατικών στη βάση του Ιντσιρλίκ, προκειμένου να αναγκάσει τον αμερικανικό στρατό να εγκαταλείψει τη βάση.

Την ίδια περίοδο το ενδεχόμενο κλείσιμο της βάσης του Ιντσιρλίκ για την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ παρουσιάζεται ευρέως από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μια ορθή απάντηση στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν εναντίον της Άγκυρας.

Μέχρι στιγμής, η Άγκυρα αποφεύγει τέτοια βήματα, αναμένοντας σαφώς τις πρώτες κινήσεις του νέου Αμερικανού προέδρου Τ.Μπάιντεν μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο τρόπος δράσης της Άγκυρας όμως είναι πραγματικά “υβριδικός” και πιθανότατα να ισχύει, εφόσον μπορέσουμε να επαληθεύσουμε τις αραβικές δημοσιογραφικές πηγές.  

Σε αυτό το συμπέρασμα μας οδηγούν άλλωστε και οι δηλώσεις του νέου συνεργάτη του Ερντογάν, Ν.Περιτσένκ σήμερα, ο οποίος μας μιλά για συνεχόμενη επιχείρηση τύπου Gladio από το ΝΑΤΟ κατά της Τουρκίας από το 2016 έως σήμερα.    

Ο ίδιος επί του παρόντος θεωρεί μάλιστα, ότι στην Ανατολική Μεσόγειο, το ναυτικό του ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να στραφεί κατά της Τουρκίας με σύγχρονα πολεμικά πλοία και υποβρύχιο!

Μιλά επίσης για νατοϊκά όπλα που είναι αποθηκευμένα για ειδικές καταστάσεις στο τουρκικό έδαφος κά.

Εφόσον το τουρκικό καθεστώς εμφορείται από τέτοιες ιδέες, τότε η παρουσία στην βάση του Ιντσιρλίκ Αμερικανών, είναι για αυτό πολύ μεγάλο και σοβαρό ζήτημα που αναζητά σίγουρα “οθωμανική λύση”. 

https://www.pentapostagma.gr/