2.12.20

Πιθανότητα τουρκικής εισβολής στην Αρμενία



 Παρά το τέλος της ένοπλης σύγκρουσης στο Καραμπάχ, η κατάσταση στην περιοχή αναπτύσσεται πολύ επικίνδυνα. Η πιθανότητα τουρκικής εισβολής στην Αρμενία είναι πολύ υψηλή, γράφει ρωσικό δημοσίευμα που τονίζει ότι υπάρχουν πληροφορίες  για αρκετές χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα Τουρκίας  - Αρμενίας.

Αναφέρεται, ακόμη, ότι έχουν μεταφερθεί  επιθετικά όπλα, όπως πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων, πυροβολικό και άρματα μάχης.

Πριν από λίγες ώρες, ένα άλλο τουρκικό στρατιωτικό αεροπλάνο προσγειώθηκε σε αεροδρόμιο της επαρχίας Ιγκντίρ (Iğdır, που μετέφερε «αρκετές δεκάδες στρατιώτες και πυρομαχικά στα τουρκο-αρμενικά σύνορα».

 

 



Подробнее на: https://avia.pro/news/erdogan-perebrosil-na-granicu-s-armeniey-okolo-tysyachi-voennyh

Οι τουρκικές αρχές δεν έχουν ακόμη σχολιάσει την κατάσταση, ωστόσο, δεδομένης σειράς δηλώσεων από την Άγκυρα, ενδέχεται να ξεσπάσει μια σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών, αν και είναι προφανές ότι δεν θα γίνει αυτό χωρίς τουρκικές προκλήσεις.

«Όταν υπάρχουν αρκετές χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Αρμενία, η κατάσταση ενδέχεται να ξεφύγει. Προς το παρόν, ο Ερντογάν συγκρατείται μόνο από τη ρωσική παρουσία, ωστόσο, κρίνοντας από την αναταραχή στο έδαφος της χώρας, οι σχέσεις μεταξύ του Ερεβάν και της Μόσχας απέχουν πολύ από τις καλύτερες», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

--

The Hellenic Information Team