18.10.20

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Επιμνημόσυνη δέηση για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα



 Τελέστηκε σήμερα 18/10/20, η επιμνημόσυνη δέηση για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

Στην συνέχεια, φορείς, πολιτικοί, σύλλογοι και σημαίνοντα πρόσωπα της Θεσσαλονίκης, κατέθεσαν στεφάνια στον ανδριάντα του Παύλου Μελά, για τον Μακεδονικό Αγώνα.

Την Π.Ο.Ε.Δ. εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Συνταγματάρχης ε.α. κ. Δημήτριος Γεωργάκης και την ομάδα 21, ο επίτιμος πρόεδρος, κ. Αντώνιος Δασκόπουλος, που κατέθεσαν και τα στεφάνια στις προτομές των Ηρώων του Μακεδονικού Αγώνα και του ανδριάντα του Παύλου Μελά, ενώ την αποστολή συμπλήρωναν, ο Α. Αντ/δρος της Π.Ο.Ε.Δ. και Πρόεδρος της Λ.Ε.Κ.Θ.κ. Νικόλαος Ρούσσης και ο επίτιμος Πρόεδρος της U.E.P. κ. Κωνσταντίνος Λυκοτραφίτης.

Η εκδήλωση έγινε στην πλατεία Εθνικής Αμύνης και Τσιρογιάννη (έναντι του Λευκού Πύργου) και «Αγνώστου Κρητικού Μακεδονομάχου Αγωνιστή», στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός, στο χώρο πέριξ των μνημείων.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι παραβρισκόμενοι έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.
Μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση: