29.9.20

Βίντεο: Ολική σύρραξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν και... «χωρίς να παίρνουν αιχμαλώτους»

 


Βίντεο από κατάρριψη αζερικών ελικοπτέρων από φορητά αντιαεροπορικά Igla και εκτέλεση των επιζώντων έδωσαν στο φως της δημοσιότητας αρμενικές στρατιωτικές πηγές.

Στο βίντεο φαίνονται επιζώντες Αζέροι στρατιωτικοί που σώθηκαν της πτώσης των ελικοπτέρων να σέρνονται για να ξεφύγουν μακριά από την ζώνη κατάρριψης και να εκτελούνται από μακρινές βολές, πιθανότατα ελεύθερων σκοπευτών.

Σε έτερο βίντεο απεικονίζεται η καταστροφή αζερικού φυλακίου στην μεθόριο του Αζερμπαϊτζάν με το Ναγκόρνο Καραμπάχ όπου και εκεί δεν υπάρχουν επιζώντες ενώ οι Αρμένιοι στρατιώτες πανηγυρίζουν πάνω από τις σορούς των Αζέρων στρατιωτικών.

Ταυτόχρονα στην Αρμενία υπογράφηκε διάταγμα με βάση το οποίο απαγορεύεται η έξοδος από την χώρα κάθε άνδρα ηλικίας άνω των 18 ετών. Έχει κηρυχθεί  στρατιωτικός νόμος ενώ λαμβάνει χώρα πλήρης κινητοποίηση των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή χιλιάδες Αρμένιοι της διασποράς επιδιώκουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να καταταχθούν και να πολεμήσουν

Οι Αζέροι πλέον κάνουν χρήση και βαρέων πυροβολων "2S7 Pion" (αντίστοιχα των δικών μας Μ110Α2) που σημαίνει πως βρισκόμαστε σε full-scale πόλεμο.


Οι Αζεροι κάνουν χρήση του ΠΕΠ TOS-1 έναντι των Αρμενίων. Λόγω της χρήσης θερμοβαρικών ρουκετών τα αποτελέσματα είναι εξόχως καταστροφικά.

Νωρίτερα τουρκικό UAV χτύπησε αρμενικό λεωφορείο στην πόλη Vardenis.


Νωρίτερα οι Αρμένιοι ισχυρίστηκαν πως κατέρριψαν και ένα αζέρικο μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ από την συντριβή του οποίου δημοσίευσαν και οπτικό υλικό. 



pronews