18.8.20

Τραμπ για Ερντογάν: Σκακιστής παγκόσμιας κλάσης, ταιριάζουμε!


Έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Είναι και οι δύο τρελοί για δέσιμο και
σε λίγους μήνες θα είναι και οι δυο τους ξωφλημένοι!
ΑΛΕΞ

O Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα (17/8), ότι ο δημοκρατικός υποψήφιος πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δεν θα είναι σε θέση να αντισταθεί στους «σκακιστές παγκόσμιας κλάσης», όπως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αντιμετωπίζεις ανθρώπους που είναι πολύ έξυπνοι. Αντιμετωπίζεις σκακιστές παγκόσμιας κλάσης ανάμεσα στους ηγέτες αυτών των χωρών.
Τα ξέρω όλα. Τα πάμε πολύ καλά με όλους αυτούς, τον Ερντογάν της Τουρκίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στο δίκτυο Fox. «Δεν μπορείς να έχεις (σ.σ. για Πρόεδρο) έναν άντρα που δεν ξέρει πού βρίσκεται».
Ο Τραμπ σημείωσε επίσης στο Fox News ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες τον κάλεσαν την περασμένη εβδομάδα, ζητώντας του να διαπραγματευτεί με τον Ερντογάν της Τουρκίας. «Είσαι ο μόνος που θα ακούσει. Εμάς δεν μας ακούει», είπε ο Τραμπ αναφερόμενος στους παγκόσμιους ηγέτες.. «Δεν μου αρέσει να το λέω δημοσίως … ταιριάζω μαζί του. Ακούει», τόνισε ο Τραμπ για τον Ερντογάν.
Ο Τραμπ αυξάνει την κριτική του Μπάιντεν, αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου, δηλώνοντας ότι ο 77χρονος υποψήφιος Δημοκρατικός δεν είναι ικανός να αναλάβει αξίωμα. Ο Τραμπ είπε επίσης ότι ο Μπάιντεν είναι «πυροβολημένος» και φοβάται να φύγει από το υπόγειό του λόγω του φόβου του να μιλήσει.
Οι δηλώσεις Τραμπ ήρθαν μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που έγινε viral και στο οποίο ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν επικρίνει τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και καλεί να υποστηριχθούν οι αντίπαλοί του.
Ο Μπάιντεν έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times τον Δεκέμβριο, όμως το βίντεο που τον δείχνει να επικρίνει την τουρκική κυβέρνηση επανεμφανίστηκε χθες Σάββατο ΄καταλαμβάνοντας' τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της Τουρκίας, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών χαρακτήριζε τον Ερντογάν «αυταρχικό», κατήγγελλε την πολιτική του απέναντι στους Κούρδους και πρότεινε να υποστηριχθεί η αντιπολίτευση.