1.7.20

Μεγάλη φωτιά στη Χίο - Εκκενώνονται δυο χωριά!

Αμφιβάλλει κανείς ότι επικειμένης τυχόν επιθέσεως σε Ελληνικά νησιά, δεν θα δοθεί με sms εντολή στους δήθεν μετανάστες να βάλουν φωτιές και να κάνουν δολιοφθορές;
Η λύση είναι μία: Στα σκουπίδια κάθε συμφωνία και άμεση απέλαση όλων των λάθρο, διαφορετικά θα πρέπει να διαγραφούν τα νησιά από την Ελληνική επικράτεια και να μεταναστεύσουν οι Έλληνες απ αυτά!
Ας διαλέξουν οι μελιστάλακτοι ηγέτες  μας,τι προτιμούν.

ΑΛΕΞ
Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει από το πρωί της Τετάρτης (1/7) σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της ΒΙΑΛ Χίου. Η φωτιά ξεκίνησε κοντά στο μικρό χωριό των Βαβύλων πέρασε τον ορεινό όγκο και κακατακαίει την περιοχή κοντά το χωριό Θολοποτάμι.

Όπως αναφέρει το Πυροσβεστικό Σώμα, στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου, ενώ από αέρος γίνεται ρίψη νερού από 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.
Η φωτιά κατευθύνεται προς την περιοχή των Σκλαβιών ενώ επιπλέον πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ακόμη μέτωπο - που δεν έχει σχέση με τη συγκεκριμένη φωτιά στους Βαβύλους- στην περιοχή της Καρδαμάδας. Ακόμα, τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει γνωστά.

 

Καίνε σκουπίδια οι πρόσφυγες για να απελευθερώσουν χώρο

«Ειδικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Υπηρεσία επιχειρεί τουλάχιστον 5-6 φορές την ημέρα, επί καθημερινής βάσης», δήλωσε στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, θέλοντας να αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος που επικρατεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Η Πυροσβεστική έχει κληθεί να παρέμβει σε πάνω από 70 περιστατικά κατάσβεσης πυρκαγιών αλλά και εξακρίβωσης συμβάντων στην ίδια περιοχή.
Αιτία των πυρκαγιών κατά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, αποτελεί ο μεγάλος όγκος σκουπιδιών που έχουν συσσωρευθεί στο Κέντρο Υποδοχής αλλά και στις καταπατημένες εκτάσεις περιμετρικά από αυτό.
«Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος σκουπιδιών που έχει μαζευτεί που παρά την καθημερινή περισυλλογή, το πρόβλημα παραμένει», ανέφερε το ίδιο στέλεχος στο politischios, σημειώνοντας ότι ίσως απαιτούνται πιο δραστικές παρεμβάσεις.
Όπως εξήγησε, οι πρόσφυγες και μετανάστες στις περισσότερες περιπτώσεις προχωρούν στην καύση απορριμμάτων προκειμένου να απελευθερωθεί χώρος περιμετρικά από τις σκηνές τους αλλά και να μη δέχονται επιθέσεις από τρωκτικά, περιστατικά που καταγράφονται εξάλλου στα ιατρικά συμβάντα σχεδόν σε καθημερινή βάση.
«Δυστυχώς είναι μία δύσκολη κατάσταση που απαιτεί επαγρύπνηση αλλά και παρεμβάσεις που άπτονται περισσότερο του πολιτικού παρά του επιχειρησιακού σχεδιασμού», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες η επικινδυνότητα είναι αυξημένη.