3.6.20

Προς παραίτηση τέσσερα στελέχη λόγω αναθέσεων της καμπάνιας (;)


Τέσσερις παραιτήσεις μελών του ΔΣ του ΕΟΤ προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Τουρισμού να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση της φετινής έκτακτης καμπάνιας του τουρισμού (για να αναδειχθεί η Ελλάδα ως Covid-free προορισμός), ύψους 32 εκατ. ευρώ, σε εταιρεία που σχετίζεται άμεσα με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εστίας», ο ναύαρχος ε.α Βασίλης Πολίτης, η Αγγελική Μητσολίδου, η Βαρβάρα Αυδή και η Χαρά Πασχαλίδου, μέλη του Δ.Σ του ΕΟΤ, πρόεδρος του οποίου είναι η Άντζελα Γκερέκου, τελούν υπό παραίτηση αιφνιδίως επειδή διαφώνησαν με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης στην εταιρεία Marketing Greece. Η συγκεκριμένη εταιρεία, όπως αναφέρει η εφημερίδα, εμφανίζεται ως μη κερδοσκοπική εταιρεία στην οποία συμμετέχουν παράγοντες του τουρισμού, ωστόσο φαίνεται πως ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο κορυφαίου στελέχους του ΣΕΤΕ.
 
Η αποκάλυψη έρχεται μια μόλις ημέρα πριν την συνέντευξη Τύπου - παρουσία του πρωθυπουργού - στην οποία θα ανακοινωθεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την προσέλκυση τουριστών, θα παρουσιαστεί η διαφημιστική καμπάνια (ΕΟΤ και 13 περιφέρειες) αλλά και μέτρα για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
 
Η συνέχεια στη πηγη:ΕΔΩ