8.6.20

Καταστροφή για την Άγκυρα: Ισοπεδώθηκε τουρκικό κέντρο επιχειρήσεων από μαχητικά του Χαφτάρ

Νύχτα ''κόλασης'' για Άγκυρα και GNA. Η ξεκάθαρη στήριξη της Αιγύπτου, η οποία μπαίνει και επίσημα στον πόλεμο της Λιβύης, έδωσε θάρρος στον LNA, όπου πριν λίγες ώρες εξαπέλυσε επιχείρηση ''σοκ και δέος'' κατά τούρκων και ισλαμιστών. 
Όπως φαίνεται όλα αλλάζουν πλέον στην Λιβύη. Σας το είχαμε πει και πριν λίγες ημέρες. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Μάλιστα οι πηγές μας από την Αίγυπτο όπως σας είχαμε αναφέρει, εμμέσως μας είχαν ενημερώσει για τις ενισχύσεις που θα έστελνε ο Σίσι στον Χαφτάρ. 
 
''Η Αίγυπτος δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της κουβέντα. Δεν θα αφήσουμε να κάνουν ότι θέλουν οι Τούρκοι δίπλα μας.'' 
Ενώ εμείς σας αναφέραμε αυτές τις πληροφορίες, κάποιοι άλλοι στην Ελλάδα ''έβλεπαν'' το Σάββατο κατάληψη ολόκληρης της Λιβύης από τους Τούρκους! 
Μαχητικά λοιπόν του LNA κατέστεψαν ολοσχερώς το πυροβολικό του GNA στην Σύρτη, ενώ ισοπεδώθηκαν ολόκληρα κτίρια με πυρομαχικά των ισλαμιστών στην περιοχή Abu-Qurain. 
Το σημαντικότερο όμως είναι αλλού. Οι δυνάμεις του Χαφτάρ έκαναν στην κυριολεξία στάχτη τουρκικό κέντρο επιχειρήσεων στην Τρίπολη. Δεν έχουν αναφερθεί νεκροί, ή τραυματίες, αλλά το μόνο σίγουρο είναι αυτό, καθώς μαχητικά MIG βομβάρδιζαν επί ώρες τις εγκαταστάσεις. 

Παίρνει πρωτοβουλίες ο Σίσι 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Κυριακή ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και ο Ιταλός Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, όπου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη μετά την αιγυπτιακή πρωτοβουλία για την επίλυση της λιβυκής κρίσης.
Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος ανέλυσε τη θέση της χώρας του σχετικά με την κρίση της Λιβύης, που εστιάζει στην αποκατάσταση του ρόλου των κρατικών θεσμών της Λιβύης και τον τερματισμό του χάους που προκαλείται από παραστρατιωτικούς και πολιτοφύλακες.
Ο Πρόεδρος Αλ Σίσι τάχθηκε άλλη μία φορά υπέρ της επίτευξης σταθερότητας και ασφάλειας για τον λαό της Λιβύης, καθώς και τον τερματισμό των παράνομων εξωτερικών επεμβάσεων στις υποθέσεις της Λιβύης, οι οποίες απειλούν τη σταθερότητα και την ασφάλεια ολόκληρης της Μέσης Ανατολής και της περιοχής της Μεσογείου.
Οι κ.κ. Αλ Σίσι και ο Κόντε συμφώνησαν να ενισχύσουν τον συντονισμό των χωρών τους σε αυτό το θέμα, υποστηρίζοντας ότι ο τρόπος για να τερματιστεί η κρίση της Λιβύης είναι μέσω μιας πολιτικής λύσης και στήριξης των προσπαθειών των Ηνωμένων Εθνών και των συμπερασμάτων της διάσκεψης του Βερολίνου. 
Η Αίγυπτος λοιπόν ''βγαίνει'' μπροστά και πλέον τα σχέδια Ερντογάν ''σβήνουν''.

Heavy airstrike from 60KM west of sirte to South of misrata on militia gatherings, as they try to pull back .

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

46 people are talking about this


Airstrike fully destroyed a artillery company that includes three Turkish-made Hausers, two tanks and six armed vehicles in addition to a large transport bus sources confirmed that it was carrying a number of Turkish officers and Syrian mercenaries

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

81 people are talking about this

: Libya army:

-LNA air force has destroyed an entire GNA artillery company west of Sirte.

-LNA air force carried out airstrikes targeting ammunition stores in Abu-Qurain area, causing massive explosions.

27 people are talking about this

: Libya army Battalion 128: Turkish UAV aircraft shot down in the southern outskirts of Al-Waska area.

See Rojava Network's other Tweets

: Libya army military source: A large GNA military convoy were bombed east of Abu-Qurain, destroying dozens of military vehicles.

19 people are talking about this

: Libyan Army spokesperson: Our forces targeted a Turkish operations room in Tripolis city.

See Rojava Network's other Tweets

: Army is now ready for war in . This video recorded minutes ago shows 18 M1A2 Abrams Main Battle Tanks of Army at the border with ready to enter the country to be used against backed 's Islamist militias & mercenaries!

294 people are talking about this

https://www.pentapostagma.gr/