20.6.20

''Bόμβα'' Ρωσικού ΜΜΕ: ''Τα μαχητικά MiG-29 & Su-24 συντρίβουν τους Τούρκους στη Λιβύη''

Η Ρωσία μάλλον θα φροντίσει  να  προελάσουν  οι Τούρκοι...με την όπισθεν!!!
Juan
Μετά την εμφάνιση στη στρατιωτική αεροπορική βάση της Λιβύης ενός μεγάλου αριθμού ρωσικής κατασκευής μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 μαζί με βομβαρδιστικά Su-24, τα οποία σύμφωνα με τις ΗΠΑ ανήκουν στην ρωσική πολεμική αεροπορία, ο τουρκικός στρατός και οι Λίβυοι μαχητές της Κυβερνήσεως της Τρίπολης άρχισαν να υφίστανται μια μεγάλη ήττα.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές επιβεβαιώνουν την ολοκληρωτική καταστροφή πολλών στρατιωτικών φαλαγγών  των δυνάμεων της "Κυβέρνησης" της Εθνικής Συμφωνίας, καθώς και τουρκικών δυνάμεων, που αποτελούνται τόσο από Τζιχαντιστές που έφτασαν από την Συρία, όσο και  από τακτικές τουρκικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα ο  Ερντογάν να ανακοινώσει απροσδόκητα την ανάγκη διαπραγματεύσεων με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης για άμεση κατάπαυση του πυρός.
Σύμφωνα με ξένες πηγές, τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 και  Su-24 εντοπίστηκαν σε μια επίθεση μεγάλης κλίμακας σε ολόκληρη την λιβυκή επικράτεια.
Στόχος τους ήταν τα τουρκικά στρατεύματα και οι Λίβυοι μαχητές του Σαράι.
Η παρουσία αυτών των αεροσκαφών ήταν πραγματικά  τόσο αποτελεσματική που η Τουρκία ξαφνικά αποφάσισε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, οι οποίες έγιναν γνωστές κατά την επίσκεψη της υψηλόβαθμης τουρκικής αντιπροσωπείας στη Λιβύη.    
Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι νωρίτερα τα αεροσκάφη MiG-29 κτύπησαν αλύπητα τρεις τουλάχιστον μεγάλες στρατιωτικές συγκεντρώσεις δυνάμεων του τουρκικού συνασπισμού, αφού πρώτα είχαν θέσει σε ισχύ  ηλεκτρονικό πόλεμο, επιτυγχάνοντας να εμφανιστούν αιφνιδιαστικά, γεγονός που δείχνει τον ισχυρό εξοπλισμό που έχει τοποθετηθεί σε αυτά, ώστε να τα καθιστά σχεδόν “αόρατα” από τα υπάρχοντα τουρκικά  αντιαεροπορικά συστήματα Hawk.
Από χθες όμως η γενική διοίκηση του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA), αναπτύσσει περισσότερες δυνάμεις στις πρώτες γραμμές δυτικά της Σύρτης, καθώς οι δυνάμεις του GNA  που υποστηρίζονται από την Τουρκία προετοιμάζονται να ξεκινήσουν μια ακόμη μεγάλη επίθεση.    

Τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν σε τοπικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, έδειξαν οχήματα 4χ4  οπλισμένα με αντιαεροπορικά όπλα, στρατιωτικά οχήματα διαφόρων τύπων, οχήματα επικοινωνίας και πυροβολικό που κατευθύνονταν στο δυτικό τμήμα της Σύρτης χθες Παρασκευή.    
Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρεται ότι το 128ο τάγμα πεζικού του LNA έστειλε επίσης ενισχύσεις στις γραμμές επαφής δυτικά της πόλης αυτής.    
Ένας διοικητής του GNA δήλωσε στο RT Arabic ότι οι δυνάμεις του περιμένουν την ολοκλήρωση της εγκατάστασης συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας για να συνεχίσουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στην περιοχή.
Τα ρωσικά μαχητικά όμως ετοιμάζονται να τους κονιορτοποιήσουν για τα καλά όμως, μιας και αποτελούν πλέον τον ιδανικό στόχο.
 Η Ρωσία και η Γαλλία έχουν βάλει σύμφωνα με ΜΜΕ “κόκκινες γραμμές”στον Ερντογάν στο λιβυκό έδαφος, οι οποίες είναι άγνωστο αν θα τις καταπατήσει ο νέος Σουλτάνος.