25.5.20

Οι ελίτ στην Αθήνα και τη Λευκωσία σφάλλουν: Η Τουρκία θα δημιουργήσει “κόλαση” στο Αιγαίο και στην Κύπρο


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal
Προκαλεί μεγάλη εντύπωση ότι ενώ στην Ελλάδα προβληματίζονται πολύ οι πολιτικοί -εκτός της ελίτ- και οι πολίτες για την επιθετικότητα της Τουρκίας, στην Κύπρο αντιμετωπίζεται η παραβατικότητα της κατοχικής δύναμης με ένα τρόπο που δημιουργεί ανησυχία.
Οι εξελίξεις, το καλοκαίρι, προβλέπονται δύσκολες για την Αθήνα και τη Λευκωσία και ίσως απαιτηθεί να ληφθούν σκληρές αποφάσεις. Η κατοχική δύναμη σχεδιάζει να προκαλέσει το “θερμό επεισόδιο” στο Αιγαίο ή στον Έβρο. Όπου και να συμβεί θα το εκμεταλλευθεί…

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να ακούσουν τη φωνή της συνείδησης και όχι τις παραδομένες ελίτ των δύο χωρών, που τους πιέζουν να συνθηκολογήσουν με την Τουρκία εις βάρος των ελληνικών και κυριακών συμφερόντων. Πιστεύω ότι η επίθεση στον Έβρο είναι η χειρότερη πρόκληση των τελευταίων ετών. Δεν γίνεται να μείνει χωρίς απάντηση.
Η θέση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων είναι “να τα βρούμε” με την Τουρκία. Η φράση και μόνο εμπεριέχει το στοιχείο της υποχώρησης… Οι άνθρωποι αυτοί προωθούν με όλους τους τρόπους τον εθνομηδενισμό…
Στην Ελλάδα, λοιπόν, η Τουρκία σφυροκοπεί τα νησιά φτάνοντας στο σημείο πια να παραβιάζει όλους τους νόμους και κανόνες.
Ότι κάνει είναι παράνομο. Φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε να πετούν τα αεροπλάνα της πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά. Ο καθένας καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτή η κίνηση. Ομιλούμε για την απόλυτη παρανομία. Άλλη χώρα στη θέση της Ελλάδας θα τα έριχνε ανεξάρτητα από τις συνέπειες. Και αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες δρουν και αντιδρούν με περισσή σύνεση. Καλά κάνουν…
Οι Έλληνες πιλότοι, από τους καλύτερους στον κόσμο, δίνουν καθημερινά μαθήματα στους μπουνταλάδες Τούρκους συναδέλφους τους.
  • Απορώ πως αντέχουν και δεν τους τινάζουν στον αέρα. Δεν υποστηρίζω, βεβαίως, την κατάρρευση των τουρκικών αεροπλάνων.
  • Απορώ με την αυτοσυγκράτηση και τη ψυχραιμία που δείχνουν οι Έλληνες αεροπόροι… Όλοι καταλαβαίνουμε τι νιώθουν όταν βλέπουν με τα μάτια τους αυτές τις παραβιάσεις.
Οι πολίτες στην Ελλάδα παρακολουθούν τον καθημερινό «πόλεμο» στον ουρανό του Αιγαίου, και ανησυχούν, αλλά την ίδια στιγμή είναι ενθαρρυμένοι, ότι τα χέρια των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων είναι στιβαρά. Η ελίτ είναι το μόνο πρόβλημα. Κηρύσσουν μονίμως την υποχώρηση.
Ο τρόπος με τον οποίο νίκησαν τους επίδοξους εισβολείς στον Έβρο έδωσε θάρρος στον ελληνικό λαό, του οποίου το ηθικό είχε καταρρακωθεί την περίοδο της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, όταν με ευθύνη του εξοχότατου Γεωργίου Α. Παπανδρέου η χώρα είχε παραδοθεί στα χέρια των δανειστών-δυναστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όλοι κατηγορούν το ΔΝΤ αλλά ξεχνούν ότι οι αξιωματούχοι του έλεγαν στους δικούς μας ότι δεν έπρεπε η Ελλάδα να καταφύγει στο μηχανισμό του Ταμείου, και ότι το θέμα έπρεπε να επιλυθεί μέσα στην ευρωπαϊκή «οικογένεια».
Η αντίδραση της Ελλάδας στον Έβρο ήταν εξαιρετική και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε μία μεγάλη νίκη. Με τον ίδιο τρόπο πρέπει να αντιδράσει και στο Αιγαίο σε λίγο καιρό όταν ξεκινήσει η εισβολή των «μεταναστών» που θα στείλει ο Ταγίπ Ερντογάν. Με αποφασιστικότητα και τόλμη. Δεν πρέπει να περάσει ούτε ένας στο ελληνικό έδαφος, διότι οι «μετανάστες» ανήκουν στον στρατό των φανατικών και των ακραίων, που δημιούργησε η Τουρκία από Σύριους τζιχαντιστές τρομοκράτες. Μην έχετε αμφιβολία επί τούτου.
Στην Κύπρο, βρίσκεται σε εξέλιξη η τρίτη εισβολή στην κυπριακή Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Οι κυπριακές θάλασσες είναι κατακτημένες από την κατοχική δύναμη.
Ο τουρκικός πολεμικός στόλος κάνει ότι θέλει, διότι η Κύπρος δεν διαθέτει ούτε ναυτικό, ούτε αεροπορία. Έχει όμως μία καλά εκπαιδευμένη Εθνική Φρουρά που θα μπορούσε να αντισταθεί επί του εδάφους για μεγάλο διάστημα. Μέχρι εκεί.
  • Αυτό που προβληματίζει μέχρι αηδίας, είναι η στάση της πολιτικής και οικονομικής ελίτ. Μονίμως παραδομένοι οι εκπρόσωποι αυτής της αδίστακτης ελίτ, συντηρούν ένα κλίμα υποχώρησης και συνθηκολόγησης με την Τουρκία εις βάρος των συμφερόντων της Κύπρου. «Να τα βρούμε, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο» είναι η φράση που ακούμε από την ελίτ.
Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού διαφωνεί, αλλά η πολιτική και οικονομική ελίτ διοικεί το νησί. Οι ελάχιστοι αποφασίζουν για τους πολλούς. Όπως στις δικτατορίες. Η ελίτ ελέγχει και την συντριπτική πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης και εκεί δένει το γλυκό.
Αν παρακολουθήσει κανείς την αρθρογραφία νομίζει ότι η Τουρκία είναι μία Δημοκρατία με ένα καλό ηγέτη. Ομιλούν για τον αδίστακτο δικτάτορα Ταγίπ Ερντογάν βεβαίως…
  • Δεν μπορούν να καταλάβουν, επειδή στο μυαλό τους η παράδοση στον κατακτητή σημαίνει εξαφάνιση όλων των προβλημάτων.
  • Δεν βλέπουν τι κάνει ο Ερντογάν στη Συρία, στη Λιβύη αλλά και μέσα στην Τουρκία; Οι φυλακές είναι γεμάτες, τα μέσα ενημέρωσης ανήκουν στην ευρύτερη «οικογένεια» του Τούρκου προέδρου και των φίλων του, οι ελεύθερες φωνές φυλακίστηκαν.
Μου έλεγε ένας ιστορικός που εκτιμώ, ότι οι ηγέτες όπως τον Ερντογάν, τους πρώτους που κατατροπώνει είναι τους προσκυνημένους. Τους χρησιμοποιεί και μετά τους ισοπεδώνει. Δέστε τι έχει κάνει με τους συνεργάτες του που τον έκαναν αυτός που είναι.
Το ίδιο θα πράξει και με την προσκυνημένη ελίτ της Λευκωσίας, όταν παραδώσουν το νησί στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας, μετά την επιβολή της φιλοτουρκικής και ρατσιστικής «λύσης» της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Δεν έχει ιερό και όσιο ο Ερντογάν. Όπως ακριβώς η διεφθαρμένη ελίτ της Λευκωσίας.
Δεχόμαστε αισχρές επιθέσεις από όλους αυτούς, στην προσπάθειά τους να μας φιμώσουν ώστε να μην ενημερώνεται ο λαός. Δεν ξέρουν ότι ο κόσμος καταφεύγει πια στις ανεξάρτητες φωνές για να πληροφορηθεί την αλήθεια.
Το ίντερνετ, ενώ βρίθει από τους ψεκασμένους της ακροδεξιάς και τους νεοφιλελεύθερους της αριστεράς, είναι την ίδια στιγμή και σωτήριο. Μας δίνει το δικαίωμα να εκφράζουμε ελεύθερα τις απόψεις μας. Τι θα κάνει η ελίτ όταν έρθει η ώρα της «μεγάλης σύγκρουσης» για το μέλλον της Κύπρου; Θα κλείσει το ίντερνετ;
Αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Στη «Μητέρα Πατρίδα» οι άνθρωποι έχουν ξυπνήσει σε ότι αφορά την επεκτατική και παραβατική Τουρκία. Στην Κύπρο φοβίζουν τους πολίτες για να μην έχουν τη δύναμη να αντισταθούν όταν έρθει ξανά η ώρα του μεγάλου ΟΧΙ. Η πλειοψηφία των πολιτών κατάλαβε ευτυχώς ότι το ναι απλά σημαίνει παράδοση του νησιού στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας.
Η Τουρκία προετοιμάζεται για πόλεμο. Εμείς θέλουμε ειρήνη και καλά κάνουμε. Όμως εκεί που οδηγεί τα πράγματα η κατοχική δύναμη, οι επιλογές μειώνονται στο ελάχιστο…