15.4.20

Νέο παράνομο εργαστήριο αντισηπτικών εντόπισε το ΣΔΟΕ - Κατασχέθηκαν χιλιάδες φιάλες (βίντεο)


Νέα μεγάλη ποσότητα αντισηπτικών σε παράνομο παρασκευαστήριο στο Μενίδι εντόπισε και κατέσχε το Σ.Δ.Ο.Ε.
Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έφτασαν στον εντοπισμό του παράνομου εργαστηρίου όταν κατά τη διάρκεια προληπτικού ελέγχου διακίνησης προϊόντων στα διόδια των Θηβών, με τη συνδρομή της Τροχαίας Βοιωτίας, εντόπισαν ένα φορτηγό γεμάτο με «αντισηπτικά».


Αναζητώντας τις εταιρίες που εμπλέκονταν στη συναλλαγή, το κλιμάκιο οδηγήθηκε τελικά σε έναν παράνομο χώρο παραγωγής και συσκευασίας των συγκεκριμένων αντισηπτικών και καλλυντικών διαλυμάτων στην περιοχή του Μενιδίου.
Εκεί, με τη συνδρομή εισαγγελικού λειτουργού αλλά και αστυνομικής δύναμης από το Α.Τ. Αχαρνών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 40.000 φιάλες αντισηπτικών υγρών των 100ml που αντιστοιχούν σε 4.000 λίτρα διαλύματος.
Επιπλέον κατασχέθηκαν 54.000 κενές φιάλες και 248.000 ετικέτες συσκευασίας, 11 κενές δεξαμενές των 1.000 λίτρων με ένδειξη «ισοπροπυλική αιθανόλη» που χρησιμοποιούνταν ως πρώτη ύλη για την παρασκευή των αντισηπτικών υγρών, και άλλος βιοτεχνικός εξοπλισμός.
Επίσης εντοπίστηκαν να εργάζονται σε κακές συνθήκες 13 αλλοδαποί χωρίς έγγραφα νόμιμης παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα, οι οποίοι συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου από το Α.Τ. Αχαρνών, όπως επίσης με την ίδια διαδικασία και ο υπεύθυνος της επιχείρησης.
Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη κατάσχεση αντισηπτικών διαλυμάτων που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ την τελευταία εβδομάδα, ενώ η συνολική ποσότητα διαλυμάτων που έχει κατασχεθεί υπερβαίνει τα 8.000 λίτρα.
kathimerini