29.4.20

Αγριεύει η κόντρα ΗΠΑ με Κίνα


Αγριεύει η κόντρα ΗΠΑ με Κίνα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και μάλιστα με απρόβλεπτες ακόμη συνέπειες.
Μετά τους αρχικούς υπαινιγμούς από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ περί «κινεζικού ιού» και «kung flu» και τα δυτικά δημοσιεύματα ότι το εργαστήριο στην πόλη Ουχάν ήταν το σημείο «μηδέν»
από όπου ο ιός διέφυγε στο περιβάλλον, τώρα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο αναφέρεται ευθέως στο γεγονός ότι στην Κίνα διεξάγονται μαζικά έρευνες σε παθογόνους παράγοντες.
Όπως είπε πιστεύει ότι υπάρχουν πολλά εργαστήρια στην Κίνα τα οποία εργάζονται στην ανάπτυξη μολυσματικών παθογενών παραγόντων «κάτω από αόριστες και άγνωστες συνθήκες ασφάλειας».
Επίσης ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η Κίνα δεν έχει δώσει πρόσβαση σε διεθνείς επιτροπές για έλεγχο στο εργαστήριο της πόλης Ουχάν.
«Υπάρχουν πολλά εργαστήρια στην Κίνα τα οποία συνεχίζουν τις έρευνες γύρω από ιογενείς παθογόνους παράγοντες. Και αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι εάν λειτουργούν κάτω από ένα συγκεκριμένο  δίκτυο ασφαλείας, ώστε να προλάβουμε μια νέα πανδημία πριν αυτή συμβεί ξανά.
Θυμηθείτε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε ένα ιό να εξαπλώνεται στον κόσμο από την Κίνα», είπε ο Πομπέο.
Την ίδια ώρα ένα ακόμη βίντεο έρχεται στη δημοσιότητα, από δυτικά ΜΜΕ.
Συγκεκριμένα σε αυτό φαίνονται επιστήμονες σε εργαστήριο στην Ουχάν να κάνουν εξετάσεις σε έναν «νέο κορωνοϊό που βρέθηκε σε νυχτερίδες», το 2018!
Το βίντεο, που προβλήθηκε στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό CCTV αλλά το 2018, προκάλεσε νέες διαμάχες μετά την επανακυκλοφορία του στο διαδίκτυο και σε συνδυασμό με την εμφάνιση της COVID-19, η οποία προκαλείται επίσης από ένα κορωνοϊό.
Ο Shi Zhengli, επικεφαλής ερευνητής του ινστιτούτου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το παθογόνο που εμφανίζεται στο συγκεκριμένο κλιπ ήταν διαφορετικό από το στέλεχος του κορωνοϊού που προκάλεσε την πανδημία!

https://www.pronews.gr/