15.4.20

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ έκοψε την χρηματοδότηση του ΠΟΥ λόγω «απόκρυψης πληροφοριών για κορωνοϊό»!

O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πριν λίγο την διακοπή της χρηματοδότησης που παρέχουν οι ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) τον οποίο κατηγόρησε για «συγκάλυψη στην εξάπλωση του κορωνοϊού»!

Όπως δήλωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων για την εξέλιξη της πανδημίας στις ΗΠΑ, «Ο ΠΟΥ απέτυχε στη βασική του αποστολή», εννοώντας τις παταγώδεις αποτυχίες του Οργανισμού σε ότι αφορά την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, αλλά το «χάϊδεμα» της Κίνας και κατηγόρησε και τον ΠΟΥ για απόκρυψη στοιχείων, σχετικά με όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στην Ουχάν της Κίνας. 
«Σήμερα, διατάσσω την αναστολή της χρηματοδότησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για όσο θα διενεργείται έρευνα για να εξεταστεί ο ρόλος του ΠΟY στην κακή διαχείριση και στη συγκάλυψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού», δήλωσε αρχικά ο Αμερικανός πρόεδρος. 
Τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ, όσο και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, είχαν πει ότι «Θα ακούσουν τι έχει να πει» κατηγορώντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι τάσσεται με το μέρος της Κίνας, παρ' ότι, όπως χαρακτηριστικά είναι πει ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, οι ΗΠΑ είναι ο βασικός χρηματοδότης του Οργανισμού.
Την ύποπτο ρόλο του ΠΟΥ στην εξέλιξη της πανδημίας τον είχε σκιαγραφήσει χθες με άρθρο του το pronews.gr (διαβάστε σχετικά εδώ).Το ποσοστό που αντιστοιχεί η χρηματοδότηση των ΗΠΑ στον προϋπολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ανέρχεται στο 15% και πλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019. Σύμφωνα με το CNN, το ποσό αυτό ανέρχεται στα 400 με 500 εκατ. δολάρια ετησίως. 
«Με την πανδημία να βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουμε μεγάλη ανησυχία για το κατά πόσο η γενναιοδωρία των ΗΠΑ προς τον ΠΟΥ μπορεί να φανεί χρήσιμη», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στα αμερικανικά κεφάλαια που παρέχονται στον ΠΟΥ.
Η εξέλιξη δεν είναι άσχετη και με την στοχοποίηση του Μπιλ Γκέιτς από τον Αμερικανό ηγέτη: Ο ιδιοκτήτης της Microsoft, ουσιαστικά ελέγχει το 25% του ΠΟΥ και χρηματοδοτεί αφειδώς τον Οργανισμό. Ενας πόλεμος Ντόναλντ Τραμπ κατά Μπιλ Γκέιτς, ένας πόλεμος της δημοκρατίας κατά του παγκόσμιου καρτέλ υγείας, φαίνεται ότι μόλις ξεκίνησε.
pronews