4.4.20

Θεσσαλονίκη: Στα χέρια της ΕΛΑΣ δραπέτης αλλοδαπός από τη δομή Ριτσώνας - Δεν του έγιναν εξετάσεις

Από πότε η Αστυνομία παίρνει εντολές από τον ΕΟΔΥ; Μ αρέσει που καμαρώνουν κι όλας ότι τους έπιασαν!
Συγχαρητήρια  και στον ανεύθυνο που έδωσε την εντολή!  Το λόγο έχει ο εισαγγελέας τώρα.
ΑΛΕΞ
Κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σταμάτησαν για έλεγχο δύο αλλοδαπούς και ο ένας -όπως διαπιστώθηκε- διέμενε στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας που έχει τεθεί σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού και είχε αποχωρήσει δύο μέρες πριν. (ΕΙΧΕ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙ)

Το παράδοξο της υπόθεσης, όπως καταγγέλλει ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Π.Ο.ΑΣ.Υ., Χρήστος Γκανάτσιος ο οποίος ήταν παρών στο συμβάν, είναι ότι αφού ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ ότι έχει εντοπιστεί το συγκεκριμένο άτομο το οποίο προέρχεται από τη δομή της Ριτσώνας και είχε φύγει δύο μέρες πριν τεθεί σε καραντίνα, η εντολή (!) που έλαβαν μετά από τρεις ώρες αναμονής στο ίδιο σημείο ήταν… να γίνουν αυστηρές συστάσεις, να...τους επιβληθεί πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση και να τους πουν οι αστυνομικοί να μείνουν εντός οικίας στη διεύθυνση που προφορικά δήλωσαν ότι διαμένουν.
«Αυτό που περιμέναμε όπως ήταν φυσικό, με γνώμονα ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος προέρχεται από μια δομή φιλοξενίας, από όπου δύο μέρες μετά δήλωσε πως έφυγε, εντοπίστηκαν τόσα κρούσματα και τέθηκε σε καραντίνα, ήταν να έρθει στο σημείο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις και να εξεταστούν» τονίζει ο κ. Γκανάτσιος.
«Το συγκεκριμένο άτομο, χρησιμοποιούσε δύο μέρες τα μέσα μαζικής μεταφοράς και είχε επαφές με τόσους ανθρώπους» συμπληρώνει εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του και των συναδέλφων του.
Όσον αφορά τον τόπο διαμονής των δύο ανθρώπων που αφέθηκαν χωρίς να τους γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, ο κ. Γκανάτσιος αναφέρει ότι δεν προέκυπτε από κανένα σχετικό έγγραφο παρά μόνο από τα όσα δήλωσαν οι ίδιοι. Αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρει το GRtimes, ότι τα συγκεκριμένα άτομα δεν μιλούσαν ελληνικά ή αγγλικά και υπήρχε τεράστιο πρόβλημα συνεννόησης. «Όταν οι συνάδελφοι ενημέρωσαν ότι η συνεννόηση είναι εξαιρετικά δύσκολη, δόθηκε η συγκεκριμένη εντολή από τον ΕΟΔΥ»: Γράψτε ένα σταθερό να καλέσουν αύριο!
https://www.pronews.gr/