11.3.20

«Ο Μητσοτάκης έχει μείνει πολύ πίσω…»: Ο Ερντογάν «απειλεί» ευθέως την Ελλάδα!


Ευθείες απειλές από τον Τούρκο πρόεδρο...

Η κατάσταση, το γνωρίζουμε όλοι, είναι έκρυθμη και τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο το τελευταίο διάστημα είναι χαρακτηριστικά. Η Τουρκία, κατά την προσφιλή της συνήθεια, προσπαθεί να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση ρίχνοντας όλο το βάρος στην Ελλάδα, ισχυριζόμενοι πως… εμείς φταίμε.
Μάλιστα, νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης (10/3) ο Ερντογάν συνέχισε την πολιτική ανηλεούς πίεσης, καθώς κατά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες- όπου και συναντήθηκε με τους ηγέτες της Ε.Ε.- ξεκαθάρισε πως «η Τουρκία δεν σκέφτεται να κλείσει τα σύνορα με την Ελλάδα για τους πρόσφυγες», δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις προθέσεις του.
Ο «Σουλτάνος» δεν σταμάτησε εκεί, καθώς έκανε προσωπική επίθεση και στον Έλληνα πρωθυπουργό, ισχυριζόμενος πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε γνωρίζει από διεθνές δίκαιο και καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα!
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τούρκος Πρόεδρος:
«Δυστυχώς σε αυτό το θέμα ο κ. Μητσοτάκης έχει μείνει πολύ πίσω. Πρέπει πρώτα να μάθει το διεθνές δίκαιο. Πρέπει να διαβάσει την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η στάση που ακολουθούν στη συνοριακή γραμμή πρέπει να ξέρουν ότι είναι δολοφονική.
Έχουν σκοτώσει 4-5 πρόσφυγες στα σύνορα. Θα ζητήσουμε λογαριασμό γι αυτό. Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Τις φωτογραφίες όλων αυτών των ανθρώπων που λήστεψαν, αφήνοντάς τους γυμνούς, θα τις δώσουμε στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ φέτος. Και σαν να μην έφταναν αυτά, κλείνουν τα σύνορά τους με αγκαθωτά συρματοπλέγματα. Αλλά εμείς πλέον δεν σκεφτόμαστε να κλείσουμε τις πύλες μας.
Η πρότασή μου προς την Ελλάδα είναι: ανοίξτε τις πύλες. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα. Ας περάσουν από την Ελλάδα να πάνε στις άλλες χώρες τις Ευρώπης. Εσύ δεν μπορείς να λες “ας περάσουν και ας πάνε’ και μετά να χρεώνεις το λογαριασμό στην Τουρκία.
Εμείς μιλάμε για “δικαιοσύνη, ανθρωπιά, κατανομή βάρους”. Εσείς όταν είναι να τα φορτώσετε την Τουρκία, τα φορτώνετε με όλο το βάρος σας, αλλά όταν είναι να τη στηρίξετε, δεν τη στηρίζετε. Να μας συμπαθάνε».

https://instanews.gr/