31.3.20

Βίντεο: Ψέκασαν εργάτες στη μέση του δρόμου στην Ινδία για να τους... απολυμάνουν

...Σύγχρονο σύστημα αντιμετώπισης του ιού!!!

Αναστάτωση έχει προκληθεί από το βίντεο που δείχνει να ψεκάζουν μια ομάδα αλλοδαπών εργατών στο Uttar Pradesh. Η Ινδία είναι σε lockdown, λόγω του κορωνοϊού, και οι εικόνες να ψεκάζουν με απολυμαντικό τους εργάτες στη μέση του δρόμου προκάλεσε αντιδράσεις. 
Οι εργάτες επιστρέφουν από τις πόλεις που εργάζονταν πίσω στα σπίτια τους. Το ίδιο απολυμαντικό με βάση το χλώριο χρησιμοποιείται για να απολυμαίνουν τα λεωφορεία.
​Στο βίντεο φαίνονται τρία άτομα, που φορούν προστατευτικές στολές, να ρίχνουν το υγρό πάνω στην ομάδα των εργατών ενώ κάθονται στον δρόμο. Ο Ashok Gautam, αξιωματούχος που είναι επικεφαλής των επιχειρήσεων για τον Covid-19 στην Uttar Pradesh, δήλωσε στο CNN ότι περίπου 5.000 άνθρωποι "ψεκάστηκαν δημοσίως" όταν έφτασαν στην πόλη.
Τους ψεκάσαμε ως μέρος της απολύμανσης μας, δεν θέλουμε να μεταφέρουν τον ιό και μπορεί να βρισκόταν στα ρούχα τους. Τώρα που τα σύνορα έχουν σφραγιστεί αυτό δεν θα ξαναγίνει, πρόσθεσε.
Σημείωσε επίσης ότι το μείγμα δεν βλάπτει τον ανθρώπινο οργανισμό.
Ο Lav Agarwal, από το υπουργείο Υγείας της χώρας, σχολίασε το περιστατικό λέγοντας ότι οι εμπλεκόμενοι έλαβαν επίπληξη και υπογράμμισε ότι το να ψεκάζει κάποιος μετανάστες εργάτες δεν είναι πολιτική της χώρας.
https://www.pronews.gr/