28.2.20

«Βεζίρης έγινες, άνθρωπος δεν έγινες»




Λέγεται για κάποιον που, αν και κατέχει μεγάλα αξιώματα, κοινωνική θέση, πλούτο κ.λπ., δεν διαθέτει αγωγή, ήθος, ανθρωπιά και προπάντων αυτοσεβασμό.

Ο λόγος περί του Μουντζούρη, που με την απαράδεκτη συμπεριφορά του θα παραμείνει για πάντα Μουντζούρης.

Καθηγητής Πολυτεχνείου, Πρύτανις Πολυτεχνείου και άλλα πολλά και στο βάθος ένα μηδενικό στο πηλίκιο που έλεγε και ο ΓΑΠ.
Αν προσέξετε τι δήλωσε θα καταλάβετε περισσότερα. «Εγώ βγήκα με το σπαθί μου, δεν με βοήθησε ο Μητσοτάκης». Το άτομο είναι αλαζόνας και κομπορρημονεί. Εξ αυτού συνάγεται ότι το άτομο δεν γνωρίζει ελληνικά, διότι στις εκλογές δεν βγαίνεις μόνος σου άλλα σε εκλέγουν οι ψηφοφόροι.
 
Ο Μουντζούρης δεν είναι ένας κοινός θνητός. Εκπροσωπεί τους καθηγητές σε όλες τις βαθμίδες. Εκπροσωπεί όλη τη Πανεπιστημιακή κοινότητα. Σαν άτομο μπορεί να στερείται αυτοσεβασμού, αλλά ως καθηγητής οφείλει να σέβεται το σύνολο των καθηγητών και να ελέγχει τη συμπεριφορά του και να μετράει και να ζυγίσει τα λόγια του πριν τα εκστομίσει.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Μουντζούρης είναι ο καλλίτερος καθρέπτης της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή είναι η Ελλάδα που είπε και ο άλλος μέγας Πρωθυπουργός, ο Σημίτης. Καλύτερος 

Θυμάμαι και μία άλλη εικόνα, αυτή του τέως Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που δεν φορούσε γραβάτα όταν εκπροσωπούσε την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες. Στην ιδιωτική του ζωή μπορεί να κυκλοφορεί και γυμνός αν και πάλι ο Πρωθυπουργός είναι 24 ώρες Πρωθυπουργός και πρέπει να συμπεριφέρεται σαν Πρωθυπουργός ολόκληρο το εικοσιτετράωρο.

Εκείνο όμως που με ενόχλησε παρά πολύ είναι το στιγμιότυπο της ανάκρουσης του εθνικού μας ύμνου παρουσία του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος εστέκετο κόκκαλο, σε στάση προσοχής και του ανεκδιήγητου Πρωθυπουργού της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ήταν σε πού μεγάλη διάσταση και το χειρότερο με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά από τα ούμπαλά του.

Επίσης στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ μαζί με τη περιστέρα του βάζουν το δεξί χέρι τους στης καρδιά τους αλα αμερικάνικα. Ποιός να το πίστευε; Ότι ο «κουμμουνιστής» Τσίπρας αντέγραψε τους φονιάδες των λαών ακόμη και στο χαιρετισμό.

Βεβαίως ο Τσίπρας δικαιολογείται διότι ουδέποτε υπήρξε μαθητής ούτε φοιτητής, παρά μόνο συνδικαλιστής και συνεπώς ουδέποτε διαπαιδαγωγήθηκε, ουδέποτε παρήλασε και ουδέποτε έμαθε. Απόδειξη είναι ότι αύξησε τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου κατά ένα διότι δεν έμαθε ποτέ ότι η Μυτιλίνη είναι πρωτεύουσα της Λέσβου και δεν είναι νησί.

Για όλα αυτά υπάρχει άλλοθι. Η έλλειψη διαπαιδαγωγήσεως των ελλήνων για την οποία δεν έχει ασχοληθεί κάνενας υπουργός Παιδείας.

Το Υπουργείο Παιδείας κατ’ ευφημισμόν λέγεται έτσι. Κανονικά θα έπρεπε να λέγεται Υπουργείο Απαιδείας και Αμορφοσιάς.

Ο
Αιρετικός