1.1.20

Αντεπίθεση του LNA σε όλα τα μέτωπα - Προσπάθεια ανακατάληψης των χαμένων θέσεων από τους Σύρους ισλαμιστές

Σύμφωνα με την ιορδανική εφημερίδα  Al-haddath, οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ εξαπέλυσαν πριν από λίγο στην Τρίπολη, νέα αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα, στην προσπάθειά τους να ανακαταλάβουν το χαμένο έδαφος από τους Σύρους ισλαμιστές του Ερντογάν.

Από την άλλη ο LNA προαναγγέλλει σφοδρούς εναέριους βομβαρδισμούς και καλεί τους πολίτες της Τρίπολης να απομακρυνθούν από τα στρατόπεδα των ισλαμιστών. 
Μάλιστα χθες έστειλε και μεραρχία ειδικών δυνάμεων και τεθωρακισμένα στο μέτωπο για να αναμετρηθούν με τους Σύρους ισλαμιστές.
Αυτή θα είναι μία σημαντική αντεπίθεση για το μέλλον της Λιβυκής σύγκρουσης καθώς μετά την απώθηση των δυνάμεων του Χαφτάρ από το αεροδρόμιο, οι ισλαμιστές έχουν πάρει ένα σημαντικό ψυχολογικό αβαντάζ κι έχουν ανακόψει πλήρως το μομέντουμ του Χαφτάρ. Άλλωστε δεν θέλουν να πετύχουν την τελική νίκη, αλλά να «κρατήσουν» μέχρι οι μεγάλες δυνάμεις να επιβάλλουν στα δύο μέρη να συμφωνήσουν, κάτι που όπως έχουμε γράψει πολλάκις θα παγιώσει την τουρκολιβική συμφωνία για την ΑΟΖ.
The Libyan National army called on all the people of to keep away from any gatherings or camps through radio channels 98.8 FM and 87.9FM.
The has sent daily warning throughout TV Facebook and Twitter And will not be held accountable for any injuries.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη M.LNA.2
Την ίδια ώρα το λιβυκό κοινοβούλιο στέκεται πλήρως στο πλευρό του Χαφτάρ «Καλούμε τον Γενικό Διοικητή του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) να εκδώσει εντολές στην αεροπορική δύναμη του LNA για να στοχοποιήσει τα αεροδρόμια της Λιβύης οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τους και να στοχεύσει στα κεντρικά γραφεία από τα οποία οι Τούρκοι είχαν λάβει άδεια εισόδου στη Λιβύη», είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας της Λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων, Talal Al-Mihoub.
https://www.pronews.gr/