21.1.20

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Του  συνεργάτη μας 
Νικολάου Ρούσση
1η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ένας πολύ ωραίος Έλληνας που ζει στην Αυστραλία, ο κ. Δημητρούλας, έκαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα εργασία συγκεντρώνοντας με πολύ κόπο και μεράκι, όσα με θαυμασμό δια μέσου των αιώνων, είπαν για την Ελλάδα και τον Ελληνικό Πολιτισμό, όχι Έλληνες αλλά 150 ξένοι, κορυφαίοι επιστήμονες, φιλόσοφοι, διανοητές και γενικά άνθρωποι του πνεύματος.

Μας εμπιστεύτηκε αυτή την εργασία του, να την κάνουμε γνωστή σε όλο τον πλανήτη.
Και θα την κάνουμε!
Ενώ εδώ, στην Πατρίδα μας , ορισμένοι, κατηγορούν κάθε θαυμαστή τού αρχαίου και νέου ‘Ελληνικού πολιτισμού, ως εθνικιστή και σωβινιστή, καθ’ ην στιγμήν δεν αποκρύπτουν τον θαυμασμό των προς ξένους πολιτισμούς, τούς οποίους οι ‘Έλληνες (δήθεν) «αντέγραψαν» εμείς επικαλούμεθα, όχι ‘Έλληνες, αλλά ξένους επιστήμονας, (υπέρ των εκατόν πεντήκοντα, 150) πού διά μέσου των αιώνων, εκφράζουν τον θαυμασμό τους διά τους Έλληνες και το αξεπέραστο κάλλος τού διαχρονικού ‘Ελληνικού πολιτισμού.
’Αγαπητές φίλες και φίλοι.
’Εάν, διαβάζοντας αυτήν και τις επόμενες δημοσιεύσεις που θα ακολουθήσουν, νοιώσετε την καρδιά σας να πάλλεται χαρούμενα στο στήθος σας και αν ακόμα δακρύσετε από υπερηφάνεια, αυτό σας κάνει πραγματικούς ΕΛΛΗΝΕΣ και υπερήφανους που ανήκετε στην αθάνατη ‘Ελληνική φυλή.
Ο E. TAYLOR, λέγει:
«Διά να ανήκεις σε μια φυλή δεν αρκεί μόνο να μελετήσεις και να αγαπήσεις τη φυλή» ( δηλαδή να έχεις ‘Ελληνική παιδεία, ή, έστω να σκέπτεσαι ‘Ελληνικά, όπως νομίζουν πολλοί ). «Για να ανήκεις πράγματι σ’ αυτήν, πρέπει να έχεις γεννηθεί ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ, ΜΕΣΑ Σ’ ΑΥΤΗΝ, και να ΝΟΙΩΘΗΣ ότι ΑΝΗΚΕΙΣ Σ’ ΑΥΤΗΝ ! ».
Η συγκέντρωση αυτού τού υλικού από πολλές και διάφορες πηγές, ήτο αποτέλεσμα πολύχρονης προσπάθειας του κ. Δημητρούλα και εμείς, με κινητήριο δύναμη την αγάπη μας και μόνο προς την πατρίδα και τη φυλή μας, ή οποία τόσο πολύ καταπονείται σήμερα, παλεύοντας να βρει τον δρόμο της ευημερίας και της ανάπτυξης, σε πολύ δύσκολους και επικίνδυνους καιρούς, θα την κοινοποιήσουμε για να θυμούνται οι παλαιοί και να γνωρίζουν οι νέοι σε όλη την υδρόγειο .
Αρχίζουμε λοιπόν να δημοσιεύουμε τακτικά και θα μεταφράσουμε όλη την εργασία στην Αγγλική, Γαλλική και Ισπανική γλώσσα, για να την στείλουμε σε όλες τις χώρες της γης, ώστε να θυμηθούν όλοι, τι είπαν για την Ελλάδα κορυφαίοι προγονοί τους.
Έτσι σήμερα ξεκινάμε με τα όσα είπαν οι πρώτες κορυφαίες προσωπικότητες, για την Ελλάδα :

«Οι αρχαίοι ‘Έλληνες σοφοί έθεσαν όλα τα βασικά ζητήματα της φιλοσοφίας τόσον τα θεωρητικά όσον και τα πρακτικά και απήντησαν εις αυτά με την χαρακτηριστική εις το ‘Ελληνικό πνεύμα διαφάνεια και καθαρότητα.
’Δημιούργησαν τις βασικές εννοίας της Φιλοσοφίας και επειδή ή Φιλοσοφία και ή Φυσική ήσαν εις τας αρχάς αδιαχώριστοι δημιούργησαν επίσης κι ένα μέγιστο μέρος από τας εννοίας της Φυσικής επιστήμης, διά μέσου των οποίων κινείται και εμπνέεται ολόκληρος ή μετέπειτα Ευρωπαϊκή Φιλοσοφία και επιστήμη.
Θεμελίωσαν όλους τούς βασικούς κλάδους τής Φιλοσοφίας και σχημάτισαν όλες τις τυπικές μορφές της κοσμοθεωρίας.
Όπως τα τραγούδια τού Ομήρου και τα αριστουργήματα της ’Αττικής τραγωδίας και της τέχνης των χρόνων τού Περικλέους, θα υπάρχουν αιωνίως, τοιουτοτρόπως και το προϊόν αυτό τού νου, η Φιλοσοφία, θα ίσταται εμπρός μας, γεμάτη δροσιά και αμάραντος..»
ΤΣΙΛΛΕΡ.

«’Ας μεταβούμε αναγνώστη, εις την χώρα τού Λαού εκείνου πού δημιούργησε το αιώνιο κάλος, εις τα ηλιόλουστα όρη και τα σκιερά δάση της ‘Ελλάδος, εις τις φωτεινές νήσους και ακτές της. ’Ας επισκεφτούμε την πατρίδα τού θαυμάσιου αυτού λαού, ό οποίος αν και προ πολλών αιώνων κατέπεσε και υποδουλώθηκε από τούς βαρβάρους, φαίνεται εν τούτοις προορισμένος να ανυψώσει και πάλι διά των προϊόντων της διανοίας του και των έργων των χειρών αυτού, εις τις χώρες τού ιδεώδους, τον σύγχρονο κόσμο, ό οποίος κυλίεται εις τον βούρκο τού υλισμού». ΙΑΚΩΒΟΣ ΦΑΛΚΕ

« ‘Όπως τα άνθη στολίζουν την γήν και οι αστέρες τον ουρανόν, τοιουτοτρόπως και αι ’Αθήναι κοσμούν την ‘Ελλάδα και ή ‘Ελλάδα την Οικούμενη».
ΕΡΔΕΡ.

“’Αν ή ζωή είναι μια φορά, αφήστε με να τη ζήσω σαν ‘Έλληνας ! ». ΓΚΡΑΦΙΤΙ { Στο μετρό της Ν .ΥΟΡΚΗΣ]

«Διατί να απομακρυνθώ από τον Δίαν και τον Άρη και να πάω με τον Θορ και τον Βοτάν? [αρχαίοι θεοί των Σκανδιναβών και των Γερμανών].
Διαβάζοντας τά λόγια τού Πινδάρου «επικρατείν δύνασθαι» είδον τό φώς.
«Δεν είμαι θεός αλλά είμαι το ίδιο σαν τούς θεούς, υπερήφανος!».
ΓΚΑΙΤΕ .

«Οί ‘Έλληνες είναι ένας λαός περίπου μυθικός, πού κατέχει μίαν προνομιούχο θέση εις την εξέλιξη τού Ευρωπαϊκού πολιτισμού». G. BOWRA Πρύτανις Πανεπιστιμίου Οξφόρδης .

Συνεχίζεται…..