17.12.19

ΗΠΑ σε Τουρκία: «Να μας πει ο Χ.Ακάρ αν όντως θα κλείσει η Άγκυρα το Ιντσιρλίκ»

Είναι απορίας άξιον πως οι ΗΠΑ επιτρέπουν σε ένα ψυχοπαθή να τις εκβιάζει και να τις απειλεί!!!
Juan
Στις ΗΠΑ δεν έχουν συνηθίσει να δέχονται αντίποινα όταν προχωρούν ή σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε κάποιες τιμωρητικές ενέργειες και ακόμα δυσκολεύονται να πιστέψουν πως η απειλή του Ρ.Τ.Ερντογάν για το κλείσιμο της ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Ιντσιρλίκ σε περίπτωση που δεν παραδοθούν τα F-35 στην Τουρκία, είναι πραγματική.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ είπε ότι χρειάζεται να κουβεντιάσει με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ για να καταλάβει αν και πόσο σοβαρά εννοούσε τη δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο την Κυριακή, όταν απείλησε να κλείσει την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Ιντσιρλίκ, όπου μεταξύ άλλων είναι ανεπτυγμένα πυρηνικά όπλα.
Κάτι τέτοιο «δεν είχε αναφερθεί ποτέ πριν σ’ εμένα. Ενημερώθηκα για πρώτη φορά γι’ αυτό όταν το διάβασα στις εφημερίδες (...) Επομένως, θα χρειαστεί να συζητήσω με τον ομόλογό μου για να κατανοήσω τι εννοούν ακριβώς και πόσο σοβαρά το λένε» οι Τούρκοι, δήλωσε ο Έσπερ σε δημοσιογράφους.
O R.T.Erdogan δήλωσε ότι η χώρα του θα μπορούσε να επιδιώξει να τερματίσει τη λειτουργία της αεροπορικής βάσης Incirlik, στην περίπτωση κατά την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρήσουν στην επιβολή κυρώσεων.
Είναι η πρώτη φορά που διατυπώνεται αυτή η απειλή στο επίπεδο του Ταγίπ Ερντογάν καθώς είχε προηγηθεί μία δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε μια συνέντευξη που προβλήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου στο τηλεοπτικό σταθμό A Haber, ο οποίος προειδοποίησε την Αμερική ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να να κλείσει την αεροπορική βάση Incirlik και το σταθμό ραντάρ Kurecik.
pronews