30.11.19

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο ΥΠΕΞ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ


Με εντολή του κ. Μητσοτάκη, ο Υπ, Εξωτερικών κ. Δένδιας μεταβαίνει εκτάκτως  αύριο (Κυριακή) στην Αίγυπτο όπου θα συναντηθεί  με τον  Αιγύπτιο ομόλογό του, Sameh Shoukry, προφανώς για το θέμα Τουρκίας με τη ψευτοκυβέρνηση της Λιβύης.


Efenpress
_____________________


13,20'  από το militaire.gr:

Κάτι φαίνεται να κινείται σ΄ ότι έχει να κάνει με την ελληνική αντίδραση έναντι της τουρκικής επιθετικότητας που εκδηλώνεται πλέον σε πολλά διαφορετικά μέτωπα.
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα επισκεφθεί αύριο, Κυριακή, το Κάιρο όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Sameh Shoukry.
“Αντικείμενο των συνομιλιών θα αποτελέσουν οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, υπό το πρίσμα και της πρόσφατης υπογραφής μνημονίου κατανόησης μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης”, αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.
Η Αίγυπτος αντέδρασε με ανακοίνωση στην “πειρατική” συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες. Η κυβέρνηση του στρατηγού Σίσι έχει επενδύσει στην άμυνα της Αιγύπτου με εξοπλιστικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν με σαφή στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της χώρας στην ΑΟΖ της. Ελικοπτεροφόρο, φρεγάτες ,μαχητικά αεροσκάφη ,αγοράστηκαν παρά τις δυσκολίες της αιγυπτιακής οικονομίας.