28.10.19

Πρεσβεία ΗΠΑ: «Γιορτάζουμε την επέτειο του «ΟΧΙ»με τους Έλληνες συμμάχους μας»



Το δικό της μήνυμα για να τιμήσει την επέτειο του «ΟΧΙ» και τη θυσία των Ελλήνων για την ελευθερία έστειλε η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα μέσω των λογαριασμών της σε Facebook και Twitter.

Την ανάρτηση συνοδεύει μία φωτογραφία που μέσα της ξεχωρίζει κανείς στα αγγλικά τις λέξεις: γενναιότητα, έμπνευση, Έλληνες, ήρωες, κουράγιο και δόξα.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ αναφέρεται στο ψήφισμα που κατετέθη στην Βουλή των Αντιπροσώπων για την αναγνώριση της ελληνικής επετείου από τρεις ελληνο-αμερικανούς βουλευτές.

«Καθώς εορτάζουμε την Ημέρα του «ΟΧΙ» φέτος μαζί με τους Έλληνες συμμάχους μας, χαιρετίζουμε το ψήφισμα που κατέθεσαν οι Ελληνο-αμερικανοί βουλευτές Chris Pappas, John Sarbanes και Gus Bilirakis στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ζητώντας η 28η Οκτωβρίου να αναγνωριστεί ως ΟΧΙday στις ΗΠΑ» σημειώνει.

https://www.facebook.com/USEmbassyAthens/photos/a.176768949063/101571845...

Στην ίδια ανάρτηση συμπληρώνει τη δήλωση του John Sarbanes: «Είμαι υπερήφανος καθώς αποτιμούμε φόρο τιμής στον ηρωισμό του ελληνικού λαού. Το παράδειγμα που έθεσε, τότε και τώρα, χρησιμεύει ως φάρος ελπίδας για ελευθερία και δημοκρατία σε ολόκληρο τον κόσμο».

«Και καθώς η Ελλάδα εορτάζει φέτος την 2500ή επέτειο από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας και τη μάχη των Θερμοπυλών που προετοίμασαν το δρόμο για δημοκρατία και ελευθερία, σήμερα αναγνωρίζουμε τη σημασία της ημέρας του OXI και της γενναιότητας της Ελλάδας μπροστά στη σύγχρονη τυραννία» καταλήγει το σχετικό μήνυμα
.