20.9.19

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία: Αυξημένη στρατιωτική παρουσία στην Κρήτη - Ασκήσεις των ΕΔ νότια της Γαύδου


Ηχηρή απάντηση στην Τουρκία έδωσαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς πριν μερικές μέρες αύξησαν σημαντικά την παρουσία τους στη Γαύδο, σε μια περίοδο που οι Τούρκοι απειλούν και στοχοποιούν το νησί.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή της Γαύδου πραγματοποιούσαν 24ωρες ασκήσεις και για πολλοστή φορά επιδείκνυαν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, την ετοιμότητα και φυσικά την ελληνική κυριαρχία και την «ατσάλινη» προστασία των εθνικών εδαφών.

Η περιοχή της Κρήτης αποτελεί στρατηγικό στόχο της Τουρκίας λόγω των κοιτασμάτων σε ελληνική και λιβυκή ΑΟΖ, και για αυτό το λόγο επιχειρεί συνεχώς μέσω της, γραφικής πλέον, προπαγάνδας να διαμελίσει το νησί και να προχωρήσει σε ένωση με την ΑΟΖ της Λιβύης. Φυσικά ο πανίσχυρος ελληνικός στρατός δεν πρόκειται να επιτρέψει καμία αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας.

Την ώρα που η Τουρκία αμφισβητεί ευθέως την ελληνική ΑΟΖ αλλά και τα σύνορα μας με τη Λιβύη κι ενώ στη Βουλή κατατέθηκαν ήδη οι συμβάσεις για την παραχώρηση θαλάσσιων οικοπέδων σε Ιόνιο και Κρήτη και στην περιοχή νοτίως της Γαύδου, προκειμένου να αρχίσουν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες, ο ελληνικός στρατός κάνει αισθητή την παρουσία του στο ακριτικό νησί.

Στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες δύναμη του στρατού, στο πλαίσιο άσκησης που πραγματοποίησε. Σύμφωνα μάλιστα με κατοίκους της Γαύδου, οι ασκήσεις διαρκούσαν όλο το 24ωρο.
pentapostagma.gr
https://www.enoplos.gr