9.9.19

Επανέρχονται ο Παύλος Μελάς και οι Μακεδονομάχοι στα βιβλία της Ιστορίας της Γ’ Λυκείου



    Επανέρχονται ο Παύλος Μελάς (φωτογραφία) και οι Μακεδονομάχοι στα βιβλία της Ιστορίας της Γ’ Λυκείου με απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως: «Ηταν δίκαιο, γίνεται πράξη» λένε πηγές του υπουργείου Παιδείας και σημειώνουν ότι η αφαίρεση κεφαλαίων από την Ιστορία που αφορούν τους Μακεδονομάχους και τον Παύλο Μελά έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα από τον τότε υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, προκειμένου, όπως είπε (άκουσον-άκουσον), «να ελαφρυνθεί η τσάντα του μαθητή και στο πλαίσιο της εκμάθησης των συγκεκριμένων κεφαλαίων στην Γ’ Λυκείου». Στην πραγματικότητα η αφαίρεση των κεφαλαίων που αφορούν τους Μακεδονομάχους έγινε λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.
    Η επαναφορά του Παύλου Μελά στα βιβλία θα γίνει από την επόμενη σχολική χρονιά, ενώ εξετάζεται να επανέλθει στην εξεταστέα – διδακτέα ύλη της Ιστορίας της 
Γ’ Λυκείου και η Γενοκτονία των Ποντίωνη οποία επίσης εξαιρέθηκε (κατά τη ΝΔ, αναιτιολόγητα) από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Τα Συριζαιικα σκυλιά βέβαια φωνασκούν:


Κώστας Γαβρόγλου: Αγνοια και εμπάθεια από την Κεραμέως

    Λάβρος ήταν στη δήλωσή του και ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου: «
Άγνοια, εμπάθεια, ιδεολογικός πόλεμος ή ασχετοσύνη για επιστημονικά θέματα; Μάλλον όλα μαζί», αναφέρει ο πρώην υπουργός Παιδείας σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως».

    Και προσθέτει: «
Μετά από συζητήσεις που κράτησαν δύο χρόνια, η ομάδα εργασίας για το μάθημα ιστορίας στα σχολεία που είχε συστήσει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και στην οποία συμμετείχαν καθηγητές Πανεπιστημίων και της Μέσης Εκπαίδευσης, απέστειλε το πόρισμα της στο ΙΕΠ. Το ΙΕΠ έστειλε την γνωμάτευση του στο υπουργείο Παιδείας και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ως υπουργική απόφαση το πόρισμα της ομάδας εργασίας. Δηλαδή έχει ήδη καθοριστεί επισήμως το περιεχόμενο του μαθήματος, οι τρόποι προσέγγισης των θεμάτων από το Δημοτικό μέχρι και τη Β’ Λυκείου, με υπουργικές αποφάσεις που ξεπερνούν τις 250 σελίδες. Αυτό συνιστά προϋπόθεση για την προκήρυξη για τη συγγραφή των βιβλίων, την οποία το ΙΕΠ άρχισε να υλοποιεί. Όσα είπε η υπουργός
δεν είναι γενικές απόψεις αλλά στοχεύουν στην ακύρωση μιας επιστημονικά και διδακτικά άψογης πρότασης», σημειώνει ακόμα ο πρώην υπουργός Παιδείας.
    «
Ως προς τις επιπτώσεις όσων είπε η υπουργός για το μάθημα ιστορίας και την εθνική συνείδηση μαζί και για τη σημαία και την αριστεία, σχολιάστηκαν από πολλές και πολλούς. Ο σκοταδισμός δεν έχει αφετηρία μόνον το υπουργείο Εργασίας. Κατοικοεδρεύει και στο Μαρούσι», καταλήγει ο Κώστας Γαβρόγλου.



Υβρεις απο Πολάκη

    Επίθεση στην Νίκη Κεραμέως μέσω 
facebook εξαπέλυσε και ο Παύλος Πολάκης:


    -
ΟΧΙ κυρία Κεραμεως!! Δεν σας νοιάζει τόσο η ανάπτυξη "εθνικής συνείδησης" μεσα απο το μάθημα της ιστορίας ,αλλα η ΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ταξικής συνείδησης στα παιδιά των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων !!!-ΟΧΙ κυρία Κεραμεως .Δεν είστε φιλελεύθερη αστός πολιτικός .Ειστε μίξη βαλκανιας ορθόδοξης ταλιμπανικης Ακροδεξιάς με το νεοφιλευθερισμο της Θάτσερ!!!Ο κρότος θα ειναι μεγάλος.... γιατι επιστροφή στην εποχή της "διάπλασης των Παιδων" ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!!!


μόνο και μόνο που οι ανθέλληνες λυσαξανε είμαστε τουλάχιστον για την ιστορία ,σε καλό δρόμο!




Το έστειλε ο Δημήτρης Ακριτίδης