23.7.19

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Φωτιά σε Ραφήνα-Βαρνάβα - Διακοπή κυκλοφορίας στη Μαραθώνος (live)

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Τρίτης, ακριβώς ένα χρόνο μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.
Η φωτιά, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 15:30, Πριν από λίγα λεπτά, εντοπίζεται στη διασταύρωση της οδού Δάφνης με τη λεωφόρο Μαραθώνος στη Ραφήνα.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας, ενώ δόθηκε εντολή να διακοπεί η κυκλοφορία, στη συμβολή των λεωφόρων Μαραθώνος και Φλέμινγκ.
Στην μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 62 πυροσβέστες με 48 οχήματα, καθώς και το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.
Εσπευσμένα έφτασε στη Ραφήνα, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να συντονίσει όλες τις δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο. Στο σημείο βρίσκεται και ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς αλλά και ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. 
Καθησυχαστικός για τη φωτιά εμφανίστηκε ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Άλλη Διάσταση».
«Η φωτιά ήταν αρκετά μεγάλη. Κινητοποιήθηκαν έγκαιρα οι δυνάμεις του δήμου Ραφήνας και της Πολιτικής Προστασίας με τα πέντε οχήματα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ήρθαν μεγάλες δυνάμεις. Αυτή την στιγμή έχει ελεγχθεί πλήρως. Δεν κινδύνευσαν σπίτια, δεν κινδυνεύουν πλέον όπως και ανθρώπινες ζωές φυσικά. Το προλάβαμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ραφήνας.
Στην περιοχή βρίσκονται διάσπαρτες κατοικίες.
Παράλληλα, έχει ξεσπάσει και δεύτερο μέτωπο στην περιοχή του Βαρνάβα, όπου επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.
Μέσα σε 6 λεπτά οι δύο φωτιές – Έρευνες από την Πυροσβεστική
Μέσα σε έξι λεπτά εκδηλώθηκαν οι δύο πυρκαγιές σε Ραφήνα και Βαρνάβα σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής γεγονός που προβληματίζει τις Αρχές.
Για το λόγο αυτό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται ήδη στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Η Πυροσβεστική κάνει έκκλησή στους κατοίκους των ανωτέρω περιοχών να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών, για την ασφάλειά τους και τη διευκόλυνση του έργου της κατάσβεσης.







σε δασική έκταση, στην περιοχή του Βαρνάβα Αττικής. Έχουν κινητοποιηθεί άμεσα 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 1 Α/Φ & 1 Ε/Π.
pronews.gr