4.7.19

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Με τη Νέα Δημοκρατία τελειώνουν τα άβατα σε Εξάρχεια και Πανεπιστήμια»


Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ξεφεύγει αρκετά από το πρότυπο του «συντηρητικού νεοδημοκράτη» ή του επαγγελματία πολιτικού που έχουμε όλοι στο μυαλό μας.
Και κατάφερε σε ηλικία 31 ετών, χωρίς να ανήκει σε «πολιτικό σόϊ» να έχει κάνει πολλά στην πολιτική και να είναι υποψήφιος της ΝΔ στον δύσκολο Νότιο Τομέα Αττικής, την μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ελλάδας.

Εχει σπουδάσει νομικά, ενώ από το 2013, είναι πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ και τον Ιανουάριο του 2017, το διεθνές περιοδικό Forbes τον επέλεξε ανάμεσα στους 30 νέους κάτω των 30 με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη, στην κατηγορία Law & Policy!
Στην προεκλογική περίοδο συγκέντρωσε τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και εσωκομματικών αντιπάλων του) επειδή τόλμησε να πει (σ.σ.: το αυτονόητο): «Επίδομα τέκνου μόνο σε παιδιά Ελλήνων» για το περίφημο βοήθημα των 2.000 ευρώ που εξήγγειλε ο Κ.Μητσοτάκης στους Ελληνες στην υπηκοότητα, γονείς.
Τα κόμματα «δεξιότερα της ΝΔ», ζήτησαν επίδομα τέκνου μόνο σε γονείς, Ελληνες στο γένος, ο ΣΥΡΙΖΑ, τον κατηγόρησε για «ρατσισμό» επειδή η ρύθμιση δεν αφορά και τους αλλοδαπούς (μάλλον για να ενισχυθεί το δικό τους δημογραφικό στην Ελλάδα).
Η ουσία είναι ότι με ο Κ.Κυρανάκης «ακούστηκε» και μάλιστα ακούστηκε ευχάριστα στα αυτιά των Ελλήνων πολιτών που επιμένουν η χώρα να κατοικείται από... Ελληνες και μετά απο 30 χρόνια.
Σε μια συνέντευξή του στο pronews.gr, μιλά για όλα αυτά και για πολλά ακόμα, όπως π.χ. ότι θα αναζητήσει συναίνεση η ΝΔ ακόμα και αν έχει αυτοδυναμία ή ότι θα προσφύγει σε κάλπες με απλή αναλογική αν δεν έχει αυτοδυναμία, οπότε θα κυβερνήσει με το δεύτερο κόμμα, δηλαδή με τον ΣΥΡΙΖΑ!:
- Πόσο κοντά πιστεύετε ότι είναι στην αυτοδυναμία το κόμμα σας; 
«Αυτή τη στιγμή συμπαρατάσσονται μαζί μας πολίτες οι οποίοι δεν ανήκαν παραδοσιακά στο χώρο της κεντροδεξιάς. Μπορούμε επομένως να διεκδικήσουμε μια μεγάλη, καθαρή νίκη και μια ισχυρή λαϊκή εντολή από τον ελληνικό λαό για να κάνουμε πράξη, χωρίς εμπόδια, ακριβώς όσα του υποσχόμαστε. 
Το παιχνίδι, πάντως, ξεκινάει από την αρχή. Η κάλπη θα είναι άδεια την Κυριακή. Και βέβαια, επειδή ακριβώς είναι 7 Ιουλίου και επειδή ο κόσμος εκ των πραγμάτων μπαίνει σε ρυθμούς χαλάρωσης,κάνουμε έκκληση για μαζική συμμετοχή. 
Επειδή μπορεί να κριθεί για λίγες ψήφους ποιο κόμμα θα μπει στη Βουλή, το οποίο είναι καθοριστικό για την αυτοδυναμία και την ισχυρή εντολή που διεκδικούμε, λέμε καθαρά ότι δεν προεξοφλούμε το εκλογικό αποτέλεσμα. Διεκδικούμε μέχρι τελευταία στιγμή την ψήφο όλων των πολιτών».
- Αν δεν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ θα προσφύγει σε νέες εκλογές ή θα αρκεστεί στην στήριξη όμορων πολιτικών δυνάμεων, π.χ. του ΚΙΝΑΛ, όπως έπραξε το 2012 ο Α.Σαμαράς;
«Αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, θα οδηγηθούμε ξανά σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο, οι οποίες θα γίνουν με απλή αναλογική. 
Σε αυτή την περίπτωση, κυβέρνηση θα μπορεί να σχηματιστεί μόνο με συνεννόηση μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων (σ.σ.: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ). Πιστεύω, όμως, ότι οι Έλληνες δεν θέλουν, αυτή τη στιγμή, να υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, με τα εθνικά μας θέματα ανοιχτά και με την οικονομία στην κατάσταση που βρίσκεται.
Πρόθεσή μας είναι να επιδιώξουμε τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις ακόμη και αν καταφέρουμε να έχουμε την αυτοδυναμία.
Συναίνεση δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη κυβερνητική συνεργασία. Μπορεί για παράδειγμα να πάρει τη μορφή της συμπόρευσης σε κρίσιμα νομοσχέδια ή την εξεύρεση κοινού τόπου στη συνταγματική αναθεώρηση». 
- Πρόσφατα διευκρινίσατε ότι το επίδομα νέων τέκνων, μία διακήρυξη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να αμβλυνθεί το δημογραφικό, αφορά τα παιδιά Ελλήνων και υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ακόμα και στο εσωτερικό του κόμματός σας, δίνοντας την ευκαιρία στα κόμματα που κινούνται δεξιότερα της ΝΔ να κατηγορήσουν το κόμμα σας για υποκρισία ή για προσπάθεια δημογραφικής αλλοίωσης της Ελλάδας. Μόνο η Εύα Καϊλή από το ΚΙΝΑΛ στήριξε την δήλωσή σας. Τελικά τι θα ισχύσει;
«Θα ισχύσει αυτό που έχει εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το 2018 και αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας. Χορήγηση εφάπαξ ποσού 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες γονείς, το οποίο είναι μέρος του σχεδίου μας για το δημογραφικό.
Το νέο αυτό επίδομα θα δίνεται στους γονείς όλων των παιδιών που αυτόματα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με τη γέννησή τους. Αρκεί δηλαδή ακόμη και ένας από τους δύο γονείς να είναι Έλληνας πολίτης.
Πάντως η επίθεση που δέχθηκα από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά υποκριτική, και μπορεί να το διαπιστώσει κανείς από μια απλή επίσκεψη στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. 
Για παράδειγμα, για το Επίδομα Μακροχρονίως Ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι είναι Έλληνες υπήκοοι και οι υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν ασφαλιστική ενημερότητα. Όχι όλοι οι νομίμως διαμένοντες ανεξαρτήτως υπηκοότητας». 
- Η εγκληματικότητα κυμαίνεται σε επίπεδα ρεκόρ και η πολιτική εγκληματικότητα που βιώνουμε σε περιοχές-άβατα, όπως τα Εξάρχεια έχει προκαλέσει ασφυξία στους πολίτες των περιοχών αυτών, ειδικά την τελευταία δεκαετία. Τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση για να επιλύσει τα προβλήματα αυτά;
«Καμία κοινωνία δεν μπορεί να είναι πραγματικά ελεύθερη, αν οι πολίτες της δεν αισθάνονται ασφαλείς. Είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων ανεξαρτήτως ιδεολογίας και κομματικής τοποθέτησης να μπει τέλος σε αυτό το καθεστώς της ανομίας. 
Με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα άβατα τελειώνουν, όπως τελειώνει και το άσυλο εγκληματικότητας στα πανεπιστήμια. Το άσυλο δεν θα αλλάξει, θα καταργηθεί αμέσως μόλις αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας και το πανεπιστήμιο θα αντιμετωπίζεται όπως όλοι οι δημόσιοι χώροι. 
Θα καταργήσουμε, επίσης, το νόμο Παρασκευόπουλου ο οποίος απελευθέρωσε χιλιάδες εγκληματίες.
Θα γίνει αμέσως ένας διαχωρισμός ποινικών και τρομοκρατών, οι οποίοι θα μεταφερθούν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, όπως γίνεται σε όλες τις σοβαρές, ευνομούμενες χώρες του κόσμου.
Θα επανιδρύσουμε την ομάδα ΔΕΛΤΑ, η οποία έκανε ουσιαστική δουλειά στο κέντρο της Αθήνας, θα ενισχύσουμε την ομάδας ΔΙΑΣ και θα έχουμε στοχευμένες δράσεις σε περιοχές υψηλής παραβατικότητας».
- Γιατί αποφασίσατε να διεκδικήσετε την είσοδό σας στη Βουλή σε αυτή τη συγκυρία; 
«Μπαίνω στην πολιτική γιατί πιστεύω ότι τη χώρα σου δεν μπορείς να την αλλάξεις από τον καναπέ. Ανήκω σε μια γενιά που έχει στρέψει την πλάτη της στην πολιτική. Η απογοήτευση και η κριτική από μόνη της, όμως, δεν αλλάζει κάτι. Πρέπει να κάνουμε πολλά για να αλλάξει η Ελλάδα. 
Αποφάσισα να μπω λοιπόν σε αυτή τη μάχη, για να δουλέψω σκληρά γι’ αυτές τις αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας. Για όλα αυτά τα αυτονόητα που συζητάμε στις παρέες μας και δεν γίνονται ποτέ, και για να γίνω η φωνή όσων ζητούν ανανέωση».
- Σας ευχαριστώ
pronews