12.6.19

Νέο μπαράζ υπερπτήσεων στο Αιγαίο: Τουρκικά μαχητικά πετούν συνέχεια πάνω από ελληνικά νησιά

Νέο μπαράζ υπερπτήσεων στο Αιγαίο: Τουρκικά μαχητικά πετούν συνέχεια πάνω από ελληνικά νησιά
Δεν υπάρχει λόγος να στέλνουμε μαχητικά για αναχαίτιση, αφού δεν προβαίνουμε σε καταρρίψεις. Η τους στέλνουμε να συναντήσουν τους προγόνους τους ή κάνουμε τις..κότες.
Juan
Μετά τις χθεσινή κατακόρυφη αύξηση της προκλητικότητας της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας, που μέτρησε σχεδόν 100 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, πέντε υπερπτήσεις και 18 παραβάσεις του FIR Αθηνών, τα τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν ξανά υπερπτήσεις πάνω από νησιά του Αιγαίου.

Στις 12 Ιουνίου 2019 περί ώρα 10:08 π.μ δύο τουρκικά μαχητικά F-16 πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψος 27.000 ποδών.
Στη συνέχεια το ζεύγος των τουρκικών μαχητικών πραγματοποίησε νέα υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι στις 10:09 π.μ στα 25.000 πόδια, αλλά δεν σταμάτησαν εκεί καθώς προχώρησαν σε τρίτη συνεχόμενη υπέρπτηση στις 10:12 π.μ. άνωθεν νήσου Κουνέλι στα 25.000 πόδια.
Από ότι φαίνεται, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία συνεχίζει ακάθεκτα να προκαλεί, παρά την προσπάθεια που έγινε πριν από λίγες βδομάδες με τις συνομιλίες για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Ήδη από την Δευτέρα έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής :
183 παραβιάσεις Εθνικού Εναέριου Χώρου
3 εμπλοκές μαχητικών αεροσκαφών
8 υπερπτήσεις

23 παραβάσεις Κ.Ε.Κ FIR Αθηνών
pronews