6.6.19

Θα μας «τρελάνει» ο Ν.Βούτσης - Τώρα παγώνει τα «ρουσφέτια» της Βουλής μετά από παρέμβαση του Α.Τσίπρα

Συνολικά 32 μετατάξεις στη Βουλή παγώνουν με απόφαση του Προέδρου, Νίκου Βούτση, ο οποίος ωστόσο λίγο νωρίτερα παρά την κατακραυγή, δήλωνε πως δεν νοιώθει την ανάγκη να απολογηθεί.
Στην απόφαση αυτή κατέληξε ο Νίκος Βούτσης σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός είχε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να ανασταλεί η διαδικασία των μετατάξεων.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, «ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να ανασταλεί η διαδικασία των μετατάξεων που, παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση, αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας. Κατά τη συνομιλία τους, από κοινού αποφάσισαν ο Πρόεδρος της Βουλής να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις».
Έτσι, μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση των μετατάξεων στο κοινοβούλιο, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αργά το απόγευμα, ανακοίνωσε ότι παγώνουν οι 32 από τις προγραμματισμένες μετατάξεις, μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό.
Όπως είπε ο ίδιος, για τις πρώτες 32 μετατάξεις έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Ανάμεσα στις μετατάξεις που παγώνουν και τελικώς δεν θα γίνουν είναι και εκείνη που αφορά την κόρη της αντιπροέδρου της Βουλής Τασίας Χριστοδουλόπουλου.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα και με την επίκληση λόγων ατομικής ευαισθησίας υπέβαλαν την παραίτησή τους από το Ίδρυμα της Βουλής, οι κόρες της Β. Τσακανίκα -διευθύντριας του γραμματέα της Βουλής- και της προϊσταμένης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Πανταλού.
pronews