10.5.19

Το “μέτωπο” κατά Ερντογάν, το σχέδιο του για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος στις εκλογές στην Πόλη


Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Η εκλογική ήττα του σουλτάνου στις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη σηματοδοτεί την αρχή της πτώσης του καθεστώτος του.  Ταυτόχρονα εμφανίστηκαν και οι πρώτοι αντίπαλοι του στο Κόμμα που δεν είναι άλλοι από τους πρώην συνεργάτες του, Γκιουλ-Νταβούτογλου και Μπαμπατζάν.
Η πραξικοπηματική ακύρωση των εκλογών αποβλέπει αφενός μεν να ανακόψει την εκλογή του Ιμάμογλου, αφετέρου να  διαλύσει τις φιλοδοξίες των Γκιουλ-Νταβούτογλου και Μπαμπατζάν.

Ο σουλτάνος παίζει τα ρέστα του . Δημοσιογραφικοί κύκλοι στην Άγκυρα εκτιμούν ότι  θα μεταφέρει δεκάδες χιλιάδες αστυνομικούς στην Πόλη για να ψηφίσουν και να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. 

(Εμείς, στην Ελλάδα, θα χρησιμοποιήσουμε τους ...Πακιστανούς κ.λ.π  Juan)
Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι θα  μεταφέρει σε κατ’ οίκον περιορισμό τον Οτζαλάν και θα αποφυλακίσει τον αρχηγό του κουρδικού κόμματος Σελαχαττίν Ντεμιρτάς , για να σφετεριστεί ψήφους των Κούρδων.
Εάν με όλα αυτά οι σφυγμομετρήσεις δεν θα είναι ικανοποιητικές για τον Ερντογάν , τότε ενδέχεται να επικαλεστεί θέμα εθνικής ασφάλειας και να ακυρώσει τις εκλογές.  Η περίπτωση αυτή μας αφορά άμεσα, γιατί ο εθνικός κίνδυνος, ή η εθνική απειλή θα αφορά την Κύπρο ή το Αιγαίο. Ο κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου από τώρα μέχρι την 23η Ιουνίου είναι πολύ μεγάλος. Το θεριό όταν είναι πληγωμένο γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνο …..
militaire