17.5.19

Τί δίνουν οι στοιχηματικές εταιρείες για τις ευρωεκλογές: Τα ποσοστά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ & Λαϊκού Συνδέσμου

Aπό τα αριθμητικά δεδομένα που δίνουν οι στοιχηματικές εταιρείες προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα πως σε αυτές τις εκλογές υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί.
Η ΝΔ κυριαρχεί παντού για την ανάδειξή της πρώτο κόμμα, με αποδόσεις που κινούνται στο εντυπωσιακό 1.05.

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρίζει την εξαιρετική απόδοση του 8 στους γενναίους παίκτες που θα δοκιμάσουν την… έκπληξη. 
Στην τρίτη θέση εμφανίζεται o Λαϊκός Σύνδεσμος και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ, ενώ η "Ελληνική Λύση" εμφανίζεται να έχει ίσες πιθανότητες να κινηθεί άνω και κάτω του 2,5% (1.87). 
Τα ποσοστά και η ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ
Από την παρατήρηση των δεδομένων δέκα ακριβώς μέρες πριν τις ευρεκλογές, όλοι οι αριθμοί και τα στοιχήματα συγκλίνουν στο ότι η ΝΔ θα έχει μια καθαρή επικράτηση.
Σε απόλυτους αριθμούς, οι πιθανότητες να κινηθεί άνω του 31,5% είναι περισσότερες (1.85 έναντι 1.9) από το αντίθετο, όπως φυσικά και οι πιθανότητες να αναδειχθεί πρώτο κόμμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, εμφανίζεται πιθανότερο να κινηθεί κάτω του 25,5% (απόδοση 1.8 έναντι 1.95), ενώ ήδη αναφέρθηκε πως έχει ελάχιστες πιθανότητες για την πρωτιά. 
Ωστόσο, υπάρχει ένα θετικό σημάδι για τον Αλέξη Τσίπρα και την Κουμουνδούρου. Και αυτό είναι ότι στις τελευταίες αλλαγές των αποδόσεων, ανέβηκαν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και έπεσαν αυτά της ΝΔ, ενώ αντίστοιχη πορεία ακολούθησε και η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων.
Συγκεκριμένα, εκεί που οι στοιχηματικές δέχονταν πονταρίσματα με ποσοστό της ΝΔ στο 32,5%, αυτό έπεσε στο 31,5%, ενώ η απόδοση για την πρωτιά ανέβηκε από το 1.03 στο 1.05. Αντίστοιχα το χάντικαπ του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε από το 23,5% στο 25,5% και η πρωτιά του έπεσε από το 10% στο 8%. 
Το χάντικαπ της διαφοράς μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, αυτή την εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη έχει διαφοροποιηθεί κατά 2 μονάδες, καθώς εκεί που προσδιορίζονταν στο 8% πλέον έχον πέσει στο 6%. 
Από τα παραπάνω καθίσταται λοιπόν σαφές πως ναι μεν η ΝΔ διατηρεί ένα ξεκάθαρο στοιχηματικό προβάδισμα, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να διαμορφώνει μια δυναμική στη συσπείρωσή του.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, δεν εμφανίζουν μεταβολές εκτός ττου Λαϊκού Συνδέσμου που το χάντικαπ πέφτει κατά 0,5% (από το 9% στο 8,5%). 

pronews