21.4.19

Έτσι αποκαλύφθηκε η δράση του serial killer στην Κύπρο - Η μαρτυρία που έπαιξε καθοριστικό ρόλο

Με «κομμένη» την ανάσα παρακολουθεί όλη η Κύπρος τις αποκαλύψεις για τη δράση του serial killer.
Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και η Κύπρος βρίσκεται μπροστά σε πρωτοφανή σειρά εγκλημάτων με δράση έναν 35χρονο λοχαγό της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος ψάρευε τα θύματα του από την πλατφόρμα Badoo και στη συνέχεια αφού βρισκόταν μαζί τους, τα σκότωνε και τα πετούσε στο φρεάτιο του τρόμου στο Μιτσερό.

Μετά τον εντοπισμό του πτώματος της Marry Rose Tiburcio, από τις Φιλιππίνες, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και ο εξονυχιστικός έλεγχος του ηλεκτρονικού εγκλήματος αποκάλυψε, πίσω από το προφίλ λογαριασμού στην πλατφόρμα badoo, τον 35χρονο ύποπτο, που λειτουργούσε υπό κάλυψη και με το όνομα «Ορέστης», ο οποίος είναι το τελευταίο πρόσωπο που συνάντησε την 38χρονη μητέρα Marry Rose, αλλά και την 28χρονη Arian Palanas Lozano.
Τις δύο γυναίκες, για τις οποίες ο ύποπτος παραδέχθηκε ότι τις σκότωσε και ακολούθως τις πέταξε στο φρεάτιο λατομείου στο Μιτσερό.
Η καθοριστική μαρτυρία
Με βάση τη μαρτυρία της φίλης της Marry Rose, που αναγνώρισε τη σορό του θύματος και η οποία ανέφερε ότι η 38χρονη διατηρούσε δεσμό με τον «Ορέστη» που γνώρισε μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, οι ανακριτές έστρεψαν τις έρευνες προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο τέθηκε ο λογαριασμός με το όνομα «Ορέστης35», ο οποίος ήταν το πρόσωπο που ήρθε και παρέλαβε την 38χρονη μαζί με την εξάχρονη κόρη της, στις 4 Μαΐου 2018 και ώρα 23:30, χρόνος κατά τον οποίο θεάθηκε για τελευταία φορά.
Σημειώνεται ότι η φίλη της Marry Rose, την συμβούλευε να μην πάρει μαζί της την κόρη της, ωστόσο το θύμα της έλεγε ότι ο «Ορέστης» επέμενε και ήθελε να την γνωρίσει στα δύο παιδιά του για να παίζουν μαζί.
Διαγράφηκε ο «Ορέστης» μετά την ανεύρεση του πτώματος
Από εξετάσεις που έγιναν από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε σχέση με το προφίλ «Ορέστης35», στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Badoo, διαπιστώθηκε ότι αυτό είχε διαγραφεί σε άγνωστο χρόνο, πράγμα που επιβεβαιώθηκε από την εταιρεία.
Από την επικοινωνία που είχαν οι ανακριτές με την εταιρεία Badoo, όπου ζητήθηκαν πληροφορίες σχετικά με το εν λόγω προφίλ, διαπιστώθηκε ότι η τελευταία σύνδεση στο προφίλ ήταν στις 8/10/2018 από το ip address χχχχ, ημέρα κατά την οποία διαγράφηκε το προφίλ.
Σύμφωνα με την εταιρεία Badoo, κατά τη δημιουργία του προφίλ «Ορέστης 35», ο χρήστης του χρησιμοποίησε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «orestis451@gmail.com».
Στις 17/4/2019, τρεις μέρες μετά την ανεύρεση του πτώματος, το Ηλεκτρονικό Έγκλημα επικοινώνησε με την εταιρεία Google, σχετικά με το email του εν λόγω προσώπου, όπου αναφέρθηκε ότι ο χρήστης της εν λόγω διεύθυνσης συνδέθηκε για τελευταία φορά στις 17/4/2019 και ώρα 07:21.
Σύμφωνα με την εταιρεία Google κατά τη δημιουργία του λογαριασμού του δήλωσε ως τηλέφωνο επικοινωνίας χχχχ και το όνομα «Ορέστης Χρυσάνθου».
Πίσω από το Ορέστης Αποελ ο 35χρονος
Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση orestis451@gmail.com, συνδέεται με το προφίλ στο Facebook Ορέστης Αποέλ.
Έγινε αίτημα από την Αστυνομία προς την εταιρεία Facebook και εξασφαλίστηκαν τα στοιχεία που δήλωσε ο πιο πάνω χρήστης κατά τη δημιουργία του λογαριασμού του και τα ip address πρόσβασης και διαχείρισης.
Τελευταία ημερομηνία πρόσβασης στο λογαριασμό «Ορέστης Αποέλ» ήταν στις 14 Απριλίου 2019 και ώρα 19:58, ημερομηνία κατά την οποία διαγράφηκε ο λογαριασμός από τον ίδιο τον χρήστη και ημερομηνία κατά την οποία εντοπίστηκε στο φρεάτιο η Marry Rose.
Εξάλλου, στις 18 Απριλίου εκδόθηκε διάταγμα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ο κάτοχος του ip address χχχχχ, κατά το συγκεκριμένο χρόνο, ήταν ο 35χρονος, δεύτερος ύποπτος που κατάγεται από τη Λεμεσό και υπηρετεί και αυτός στην Εθνική Φρουρά.
Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι αυτός είναι σε διάσταση με τη σύζυγο του, που διαμένει σε χωριό της Επαρχίας Λεμεσού, ενώ διαπιστώθηκε επίσης ότι έχει δύο παιδιά. Στοιχεία που συνάδουν με αυτά που ο «Ορέστης», είπε στο θύμα.
Αναρτημένες φωτογραφίες από το Μιτσερό στο προφίλ του
Μετά από εξετάσεις που έγιναν εντοπίστηκε το προφίλ του υπόπτου στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία ανταποκρίνεται στο όνομα του 35χρονου υπόπτου.
Σε αυτό εντοπίζονται φωτογραφίες του Λατομείου, στο οποίο εντοπίστηκε η σορός του θύματος και συγκεκριμένη φωτογραφία του φρεατίου. Σημειώνεται επίσης ότι εντοπίστηκαν φωτογραφίες προσώπου που ομοιάζει του δεύτερου υπόπτου, του ιδίου στον πιο πάνω χώρο να κρατά τριπόδι φωτογραφικής και φαίνεται να είναι φαλακρός.
Πήγε να καταπιεί τεκμήριο
Κατά τις έρευνες στην οικία του 35χρονου την ημέρα της σύλληψης του, που παραλήφθηκαν μεταξύ άλλων, σχοινί χρώματος μπλε, πανομοιότυπο με αυτό που ήταν δεμένο το θύμα, κολλητική ταινία, όμοια με αυτή που βρέθηκε στο φρεάτιο του λατομείου, μαζί με τη σορό της 38χρονης, κινητά τηλέφωνα και κάρτες, ηλεκτρονικός υπολογιστής, αριθμός μέσων αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, φωτογραφικές μηχανές και διάφορα άλλα.
Κατά την έρευνα στην οικία του, ο 35χρονος, έβαλε στο στόμα του και προσπάθησε να καταπιεί μια κάρτα κινητού τηλεφώνου, ωστόσο έγινε αντιληπτός από μέλη της Αστυνομίας και συνελήφθη. «Είχα την στην τσέπη μου», ανέφερε σχετικά με την κάρτα.
Επίσης σημειώνεται, ότι σύμφωνα με μαρτυρία ο 35χρονος βρισκόταν στο εξωτερικό κατά τον Απρίλιο του 2018 και επέστρεψε αρχές Μαΐου 2018.(Στις 4 Μαΐου δηλώθηκε η εξαφάνιση μάνας και κόρης).
Στα δίκτυα του και η Lozano
Όπως ακούστηκε το πρωί ενώπιον Δικαστηρίου, ο 35χρονος παραδέχθηκε ότι ήρθε σε επαφή με την 28χρονη Arian Palanas Lozano επίσης μέσω της πλατφόρμας Badoo και έκλεισε μαζί της ραντεβού.
Όταν συναντήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο και κατά τη διάρκεια που έκαναν σεξ, την έπνιξε και την σκότωσε. Ακολούθως αφού την έδεσε, την πέταξε στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό.
pronews