14.4.19

Μύλος στη ΝΔ με Καιρίδη, Σκόπια, Πόντιους και Οθωμανούς!

Είσθε ομοϊδεάτες κ. Μητσοτάκη; Δεν το πιστεύουμε.


Τον "καίνε" η στήριξη της συμφωνίας των Πρεσπών, η

 αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Ποντίων, οι θέσεις του

 για το Αιγαίο και ότι οι Έλληνες είναι παιδιά Οθωμανών!

Διογκώνονται οι αντιδράσεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία για την ένταξη στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, του καθηγητή Δημήτρη Καιρίδη, λόγω των απόψεων που έχει εκφράσει κατά καιρούς για διάφορα εθνικά θέματα, όπως η στήριξη της συμφωνίας των Πρεσπών, η αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Ποντίων, οι θέσεις του για το Αιγαίο και ότι οι Έλληνες είναι απόγονοι των Οθωμανών.
Σε άρθρο που δημοσιεύεται στα «Παραπολιτικά» του ομίλου Μαρινάκη, που στηρίζει τη ΝΔ και υπό τον τίτλο «Επιζήμια η υποψηφιότητα Καιριδη για τη ΝΔ» διατυπώνονται οι φόβοι που κυριαρχούν στους κόλπους του κόμματος και προσθέτει ότι «Θολώνει την εθνική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη».
Επίσης ο κ. Καιρίδης, έχει υπάρξει επίσης Επιστηµονικός Διευθυντής, στο Ίδρυµα Κόκκαλη την περίοδο 2000-2007, υπεύθυνος ερευνητικών προγραµµάτων και εκδόσεων, αλλά αυτό δεν είναι το βασικό πρόβλημα όσο εκείνα που έχει πει σχετικά πρόσφατα, για το Σκοπιανό, τη συμφωνία των Πρεσπών, την αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Ποντίων κ.λπ. που έχουν προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις.
Στα «Παραπολιτικά» επίσης, υπάρχει ένα απάνθισμα των θέσεων που έχει διατυπώσεις κατά καιρούς ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ.
Ειδικότερα, στις 5 Μαΐου 2018 ο καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής ήταν εισηγητής σε σεμιναριακό μάθημα του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Πολιτιστικής Εταιρείας με θέμα «Η Ελλάδα στον κόσμο: Μύθοι και αλήθειες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής (Κύπρος-Αιγαίο-Μακεδονικό)», κατά τη διάρκεια του οποίου ισχυρίστηκε ότι οι Έλληνες είναι παιδιά των Οθωμανών, ότι το σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» είναι ένας μύθος εθνικιστικός και ότι μύθος είναι και η Γενοκτονία των Ποντίων.
Μάλιστα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής λέει: «Πάμε τώρα στον τρίτο μύθο: Ότι οι Έλληνες έχουν υπάρξει θύματα εθνοκαθάρσεων, γενοκτονιών. Έχουμε και έναν πολλαπλασιασμό των γενοκτονιών και μια γενοκτολογία και γενοκτολαγνεία που δεν είχαμε. Ξαφνικά εμφανίζεται η Ποντιακή Γενοκτονία στα τέλη της δεκαετίας του ’80 για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Αποφασίζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και η Βουλή των Ελλήνων να αναγάγει τα δραματικά και τραγικά γεγονότα των Ελλήνων Ποντίων στη Μαύρη Θάλασσα σε γενοκτονία».
Σε άλλο σημείο της εισήγησης που σταχυολογεί η δημοκρατία είναι τα εξής: «Όπως, λοιπόν, είναι οι Έλληνες τεχνητό έθνος έτσι είναι και οι Μακεντόνσκι. [...] Είμαστε παιδιά των Οθωμανών! [...] Να βγαίνει και να διαδηλώνει ο Πόντος ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική και ήταν πάντα ελληνική... (σ.σ.: με έμφαση) Ο Πόντιος ο οποίος είναι τρίτη γενιά Μακεδόνας, όχι εξηκοστή. [...] Το Κυπριακό κατέστρεψε τις σχέσεις μας με την Τουρκία και μας οδήγησε στη χρεοκοπία [...] Η Ελλάδα έφερε τον εθνικισμό στα Βαλκάνια... Εμείς εθνικοποιήσαμε τους Τούρκους. [...] Μύθος εθνικιστικός το (σ.σ.: σύνθημα) “Η Ελλάδα (ανήκει) στους Ελληνες” [...] Υπάρχει η άποψη ότι το Αιγαίο είναι μια ελληνική θάλασσα. Βεβαίως, σε μεγάλο μέρος είναι, αλλά δεν είναι μόνο ελληνική. Το μεγαλύτερο μέρος των υδάτων είναι διεθνή! Κοντά στο 40%...». 

Να απομακρυνθεί έγκαιρα

Το σημερινό άρθρο είναι το ακόλουθο:
Επιζήμια η υποψηφιότητα Καιριδη για τη ΝΔ
Θολώνει την εθνική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη
"Δεν γνωρίζω τον άνδρα, αγνοώ τις αρετές του, δεν τον έχω συναντήσει στις δύσκολες νεοδημοκρατικες στιγμές, δεν μπορώ να εκφέρω (και θα ήταν άδικο) άποψη για τις ικανότητες του. Εκείνο ωστόσο που γνωρίζω από πρώτο χέρι είναι ότι η επιλογή του καθηγητή Δημήτρη Καιριδη, να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, εμπεριέχει τεράστιο ρίσκο. Η άποψη που εξέφρασε (και δεν είναι η μόνη) για το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων, έχει ήδη ξεσηκώσει τις ποντιακές οργανώσεις -συλλόγους, που ζήτησαν από τον αρχηγό της ΝΔ το αυτονόητο. Να απομακρύνει από το ευρωψηφοδέλτιο τον εθνομηδενιστη υποψήφιο του. Το αίτημα ήταν ξεκάθαρο και καθ όλα δικαιολογημένο, αφού κανείς σοβαρός άνθρωπος, δεν μπορεί να αποδεχτεί την «ποταμίσια» θέση του καθηγητή Καιριδη. Δυστυχώς για την ηγεσία της ΝΔ, δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές. Η αποπομπή αποτελεί (σχεδόν) μονόδρομο. Διαφορετικά ο κ. Μητσοτάκης σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, θα έχει κάνει ένα τεράστιο δώρο, στον πανικόβλητο Τσίπρα, που μέσω Καιριδη, θα επιδιώξει να εξισορροπήσει στη Μακεδονία την ζημιά από την συμφωνία των Πρεσπών.
Δεν γνωρίζω, ποιοι έκριναν σκόπιμο ότι ο Καιριδης αθροίζει, απεναντίας είμαι πλέον βέβαιος ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, με τις απόψεις του και γενικότερα με το στυλ του, αποτελεί νάρκη στην προσπάθεια του Κυριακου Μητσοτακη, να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο κύριος καθηγητής μπορεί κάθε βράδυ να συνεχίσει να λέει ότι θέλει, να φωνάζει όσο θέλει, να κουνάει τα χέρια το επιθυμεί. Μπορεί να πιστεύει ότι θέλει για τη Μακεδονία, τους Σκοπιανούς και την Γενοκτονία των Ποντίων. Αυτή άλλωστε είναι η μαγεία της Δημοκρατίας. Ωστόσο στη ΝΔ, ο συγκεκριμένος άνθρωπος, δεν έχει θέση. Και αυτό προκύπτει από τις αντιδράσεις του κόσμου, των βουλευτών και των στελεχών. Όσο πιο γρήγορα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίσει την απομάκρυνση του, τόσο μικρότερη θα είναι η ζημιά για την μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη. Κανείς άλλωστε -εν μέσω προεκλογικής περιόδου- δεν κέρδισε πειραματιζόμενος".
Το θέμα πάντως, δεν θα σταματήσει εκεί. Επίκειται - σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες- κατάθεση  μεγάλου αριθμού  μηνύσεων από Έλληνες τους οποίους προσέβαλε  χαρακτηρίζοντάς τους ως παιδιά...Οθωμανών.
Juan