16.3.19

Μαζική απελευθέρωση εγκλήματος: Τί θα σας συμβεί σε περίπτωση κλοπής - Πόσο θα πληρώσετε - Ποιοι πέφτουν στα «μαλακά»Σε μαζική απελευθέρωση του εγκλήματος οδηγεί ο νέος Ποινικός Κώδικας που περνάει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει καθώς σε ένα κράτος που έχει υποστεί ήδη καταστροφές σε πολλούς τομείς, πλέον θα επικρατήσει και μεγάλη ασυδοσία καθώς ο καθένας θα γνωρίζει ότι δεν θα υπάρχει τιμωρία για την πράξη του.

Χαρακτηριστικό είναι πλέον το παράδειγμα της κλοπής. Ας ετοιμαστεί η ελληνική κοινωνία για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κλοπής και διαρρήξεων καθώς θα επικρατήσει επί της ουσίας ατιμωρησία. Ας δούμε αναλυτικά τι προβλέπεται.

Στα αδικήματα τα οποία διώκονται μόνο μετά από την υποβολή μήνυσης εκ μέρους του παθόντα (κατ΄έγκληση αδικήματα) κατατάσσει ο νέος (υπό διαβούλευση) Ποινικός Κώδικας, το αδίκημα της κλοπής.

Πρακτικά αυτό σημαίνει δυο πράγματα, όπως εξηγούν νομικοί:

Α) Πως αν κάποιος μπεί στο σπίτι μας, μας κλέψει το πορτοφόλι, μας κλέψει το αυτοκίνητο ή μας σπάσει το αυτοκίνητο και πάρει πράγματα από μέσα κλπ για να διωχθεί το αδίκημα θα πρέπει να υποβληθεί μήνυση. Αυτό σημαίνει δηλαδή πως πλέον θα πληρώνουμε και παράβολο 50 ευρώ (όπως προβλέπεται ήδη για την υποβολή μήνυσης) επειδή μας …έκλεψαν.. Μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο αδίκημα ανήκε στα λεγόμενα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα , αυτά δηλαδή που η παρέμβαση της αστυνομίας ήταν αυτεπάγγελτη χωρίς την υποβολή μήνυσης.

Β) Αν κάποιος έχει μπει στο σπίτι μας ενώ λείπουμε , σηκώσει την οικοσκευή και τα τιμαλφή και βγει στο δρόμο η αστυνομία μπορεί να τον συλλάβει εάν κάποιος φωνάξει «κλέφτης». Όμως αν η αξία των αντικειμένων δεν ξεπερνά τις 120.000 ευρώ και δεν βρεθεί εγκαίρως ο ιδιοκτήτης να υποβάλλει μήνυση, ο δράστης θα αφεθεί ελεύθερος!

Ιδού η νέα – προτεινόμενη – ρύθμιση (372ΠΚ) καθώς και η γενική διάταξη για την αναγκαιότητα υποβολής μήνυσης για τη δίωξη του αδικήματος(381 ΠΚ)

«Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας

Άρθρο 372

Κλοπή

Όποιος αφαιρεί ξένο (ολικά ή εν μέρει) κινητό πράγμα από την κατοχή άλλου με σκοπό να το ιδιοποιηθεί παράνομα, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή και αν το αντικείμενο της κλοπής είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ή η πράξη τελέστηκε με διάρρηξη, με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή.

Κινητό πράγμα θεωρείται κατά τον Κώδικα και η ηλεκτρική και κάθε άλλης μορφής ενέργεια.

Αρθρο 381

Γενική Διάταξη

Για την ποινική δίωξη των εγκλημάτων που προβλέπονται στα άρθρα 372, 374Α, 375 παρ. 1 και 2, 377 και 378 απαιτείται έγκληση».

Ιδού η διάταξη του Ποινικού Κώδικα, όπως ισχύει μέχρι σήμερα:

«Άρθρο 372 – Ποινικός Κώδικας – Κλοπή

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ: 01/01/1951

Όποιος αφαιρεί ξένο (ολικά ή εν μέρει) κινητό πράγμα από την κατοχή άλλου με σκοπό να το ιδιοποιηθεί παράνομα, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών• και αν το αντικείμενο της κλοπής είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών.

Κινητό πράγμα θεωρείται κατά τον Κώδικα και η ενέργεια του ηλεκτρισμού, του ατμού και κάθε άλλη ενέργεια».

Κακουργήματα που γίνονται πλημμελήματα με παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ:

-Παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας & προφορικής συνομιλίας ( 370Α)
-Υπηρεσία στον εχθρό (143)
-Δωροδοκία πολιτικών προσώπων (159Α)
-Τρομοκρατική οργάνωση ( 187Α)
-Νοθευση αποδεικτικών (135)
-Πρόκληση σε δημόσιες βιαιοπραγίες (192),
-Κατάρτιση ένοπλης ομάδας (195),
-Περιύβριση νεκρών ή μέλη του ή την τέφρα του ( 201)
-Ο εμπρησμός (άρθρο 264) και η πλημμύρα ( 268)
-Οι προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας (135)
- Κατασκευής & κατοχής εκρηκτικών (272)

Ποιοι πέφτουν στα «μαλακά»

Επίσης, στα «μαλακά» ρίχνει το σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα όσους δωροδοκούν, διαπράττουν τοκογλυφίες, απιστία, απάτη ή υπεξαιρούν πράγματα.

Όπως προβλέπεται, τα αδικήματα αυτά μετατρέπονται σε πλημμελήματα εφόσον (εκτός της δωροδοκίας) δεν ασκείται βία, δεν θίγουν το Δημόσιο, ενώ ο υπαίτιος κάποιων εξ αυτών μπορεί να αθωωθεί πλήρως αν αποκαταστήσει τη ζημία μέχρι την έκδοση παραπεμπτικού βουλεύματος ή αν τέλεσε την πράξη από «ανάγκη».

Ναρκωτικά στα «μαλακά»

Στον υπό διαβούλευση νέο Ποινικό Κώδικα, μία από τις τελευταίες του διατάξεις, το άρθρο 463 που εντάσσεται στις μεταβατικές, προβλέπει τα εξής:

-Όπου σε ειδικούς νόμους απειλείται ποινή φυλάκισης, προστίθεται διαζευκτικά και η χρηματική ποινή, όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 57 του παρόντος κώδικα.
-Όπου σε ειδικούς νόμους απειλείται κάθειρξη έως δέκα έτη, αυτή μετατρέπεται σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή.
-Όπου σε ειδικούς νόμους απειλείται μόνο ποινή ισόβιας κάθειρξης, προστίθεται διαζευκτικά και η πρόσκαιρη κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών

Αναφορικά στο νόμο περί ναρκωτικών, για τον καταδικασθέντα με τις επιβαρυντικές του Νόμου περιστάσεις, η έως σήμερα ποινή ήταν αυτή της ισοβίου. Πλέον διαζευκτικά μπορεί να επιβληθεί κάθειρξη από 10 έως 15 έτη.

Στην αρχαιοκαπηλία όποιος χωρίς άδεια της αρχής διενεργεί ανασκαφή με σκοπό την ανεύρεση ή αποκάλυψη αρχαίων τιμωρείται σήμερα με κάθειρξη έως 10 έτη, ενώ με την ίδια ποινή τιμωρείται και ο δράστης που υπεξαιρεί μνημείο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Με τις νέες διατάξεις προτείνεται η επιβολή ποινής φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών»

.pronews.gr
Θα έλεγε κανείς, ότι τα άρθρα αυτα τα συνέταξαν οι ίδιοι οι κακοποιοί για να πέφτουν   στα "μαλακά", περιπτώσεως συντρεχούσης!
Α.Α